Android 4.3 röviden

Hirdetés

A várakozásoknak megfelelően a Google tegnap hivatalosan is leleplezte a Nexus 7 táblagép frissített változatát, mely fedélzetén már az Android 4.3 Jelly Bean operációs rendszer tejesít szolgálatot. A platform nevének változatlanul hagyása is jelzi, hogy világmegváltó változások helyett csupán apró ráncfelvarrásokra és hasznos újításokra lehet számítani. Ezek közül az egyik legfontosabb a többfelhasználós üzemmód továbbfejlesztett változata, mely segítségével az elérhető tartalmak és alkalmazások, valamint az alkalmazáson belüli szolgáltatások korlátozására is lehetőség nyílik.

A játékok OpenGL ES 3.0 grafikai támogatással is készülhetnek, a hardveres DRM támogatásnak köszönhetően a streaming szolgáltatók is szívesebben kínálnak majd Full HD tartalmakat, melyek közül az első a Netflix lett. További fontos újítás a Bluetooth 4.0 LE profil jelenléte, mely az egyetlen elemről is évekig üzemelő, rendkívül alacsony fogyasztású egerek, billentyűzetek és szenzorok illesztésére hivatott. Az Android 4.3 Jelly Bean a Samsung Galaxy Nexus, Nexus 4, Nexus 7 és Nexus 10 készülékekre már jelenleg is elérhető, melyet követően a Samsung Galaxy S4 és HTC One készülékek „Google Play” kiadásán is landolni fog.

Előzmények

  • Élő közvetítés a Google sajtótájékoztatójáról

    A Google sajtótájékoztatója magyarországi idő szerint délután hat órakor kezdődik, a pletykák szerint új Androidot és Nexus készüléket is bemutatnak majd.

  • A Jelly Bean átvette a vezetést

    A Jelly Bean elterjedtsége végre megelőzte a Gingerbreadét.

  • Ilyen lesz az Android 4.3

    A Galaxy S4 Google számára készített kiadásának kiszivárgott szoftverfrissítése bepillantást enged a következő Jelly Bean operációs rendszerbe.

Hirdetés