A Honor 6C is bemutatkozott

A mai napon nem csak a Huawei P10 startolt el Hosszú Katinka támogatásával, de bemutatkozott a Honor 8 Pro is, amely egyszer már ugyan megtörtént, csak nem Európában. Ide viszont nem Honor V9 néven érkezett, ami lényegében teljesen mellékes, csak megemlítjük. A csúcsgép mellett viszont a középkategória is frissült, méghozzá a Honor 5C utódjának formájában. A Honor 6C kicsit kisebb lett az elődnél, eltérő kijelzőtechnológiát kapott és több memóriát.


[+]

A Honor 6C 5 hüvelykes, enyhén ívelt kialakítású panelt kapott, viszont az AMOLED fajtából, ellenben csak HD felbontást tud felmutatni, ami 5 hüvelyken azért simán elég is lehet. A 16 nanométeres Kirin 650-es lapkát a Snapdragon friss, 435-ös modellje váltja, viszont 3 GB rendszermemória került mellé és 32 GB bővíthető belső tárhely.


[+]

Az Android 6.0-ra épülő EMUI 4.1-es rendszerből következően valószínűleg többfunkciós ujjlenyomat-olvasót a hátlapon érdemes keresni, közvetlenül a 13 megapixeles főkamera alatt, amely ezúttal f/2.2 rekeszértékkel bír. Az előlapi modulból is visszavettek, mindössze 5 megapixel áll rendelkezésre, ha önarcképet készítenénk, viszont hátul van PD autofókusz.

A Honor 6C szintén két kártyát kezel, az akkumulátorkapacitás maradt közel megegyező, ezúttal 3020 mAh áll rendelkezésre, viszont az elődmodellel ellentétben lényegesen könnyebb lett az alumínium ház, mindössze 138 gramm. Az elvileg hamarosan Android Nougatra frissülő készülék 229 eurón nyit, ez jelenleg olyan 71 ezer forintnak felel meg.

Azóta történt

Előzmények

  • Itthon is elstartolt a Huawei P10 család

    Hosszú Katinka lett a márka magyarországi kampányának az arca. A zöld P10 is kapható lesz, csak ne pisztácia néven keressük.

  • Bemutatkozott a Honor 8 Pro

    A Honor V9 európai változata villámgyors Kirin rendszerchipet, QHD kijelzőt, nagy telepet, friss Androidot, dupla hátlapi kamerát és vállalható árcédulát kapott.

  • Huawei P10 - pisztácia nem is volt

    Nagyon jól sikerült a Huawei új, kompakt csúcsmobilja, az előd eleve nagyon magasra tette a mércét, a változások pedig olyan pontokon érkeztek, ahol szükséges is volt.

  • Honor 8 - tisztelet a kivitelnek

    A lehengerlően szép Honor 8 pont azt kínálja, amit a Huawei P9, csak olcsóbban, ez pedig remek hardvert, dupla hátlapi kamerát és rogyásig telepakolt szoftvert jelent.

Hirdetés