Bemutatkozott a Honor 8 Pro

A Honor V9 európai változata villámgyors Kirin rendszerchipet, QHD kijelzőt, nagy telepet, friss Androidot, dupla hátlapi kamerát és vállalható árcédulát kapott.

A Huawei elmúlt években mutatott remeklésében tekintélyes szerepet játszott az elsősorban online értékesítésre és kevés reklámra építkező, a jó hírneve alapján terjedő Honor család. Nálunk alighanem a 100 ezer forintos Honor 6-tal kerültek be a köztudatba, a Honor V8 és V9 pedig a phabletes Honor 6 Plus tulajdonképpeni utódjának számított. Mivel a Honor 8 nem csak gyönyörű és gyors, errefelé sikeres is lett, a V9-et Európába inkább Honor 8 Pro néven hozták el, ami logikus, bár nem feltétlenül jelöli a teljes generációváltást.


[+]

Az 5,7 hüvelykes phablet ugyanis azt a szélsebes Kirin 960-as SoC-t kapta meg, amely a Huawei P10-ben és a P10 Plusban is ketyeg négy Cortex-A53 és négy Cortex-A73 magjával, 16 nanométeren egyébként egész takarékosan. Hogy energiából biztos maradjon a nap (de talán a másnap) végére is, a 6 gigabájt RAM, a 64 gigabájtos tároló és a Mali-G71MP8-as IGP mellé 4000 mAh-s telepet pakoltak, amely a Type-C porton keresztül gyorstölthető.


[+]

Ha hozzávesszük a mindenhol kerek, vékony fémházat, a P10-nél is nagyobb képernyőfelbontást (1440 x 2560 pixel) és a dupla hátlapi kamerát, akkor tényleg rendkívül megnyerőnek tűnik a Honor 8 Pro, még akkor is, ha az árat nem sikerült a csúcskategória alján tartani: a régióban 550 eurót kérnek el érte (170 ezer forint) promócióban 128 gigabájtos microSD kártyával vagy 10000 mAh-s külső akkumulátorral. Így is 90 ezer forinttal járunk a P10 Plus hazai ára alatt, bár a Honor 8 Pro itthoni megjelenéséről és lokális árazásáról egyelőre nem kaptunk információt.


[+]

Szoftveroldalon is kövér a lista: adott az Android 7.0-n alapuló EMUI 5.1-es gépi tanulásra és egyéb, viselkedésalapú működésre hagyatkozó algoritmusokkal, amelyek mindig csúcssebességben tartják a működést. Ezt egyébként a Mate 9 óta minden Huawei csúcskészülék esetében kézzelfoghatóan tapasztaljuk. A phablet támogatja a Vulkan API-t a gyorsabb 3D-s működésért.

A hátlapi ujjlenyomat-olvasó sem hiányozhat a két lencse és a kéttónusú ledes villanópár alól
A hátlapi ujjlenyomat-olvasó sem hiányozhat a két lencse és a kéttónusú ledes villanópár alól [+]

A hátlapi kamera szokásos fekete-fehér és RGB színszűrős kombinációban működik LED villanóval, 12 megapixelen, azaz itt nem került át az újabb Huawei-ek 12 + 20 megapixeles kombinációja, plusz a Leica részvételéről is le kell mondani. Tudásban viszont pár effektet és lehetőséget leszámítva a Honor 8 Pro is teljes, a kézi módokat és a 4K felvételt beleértve. A Gorilla Glass 3-mal védett előlapra 8 megapixeles kamera került, 77 fokos látószöget bezáró lencsével.


[+]

A kékben, aranyszínben és feketében elérhető phablet 157 x 77,5 x 6,97 milliméteres és 184 grammos, azaz jó eséllyel két kézzel kell majd működtetni, persze akad egykezes mód. A QHD kijelző így is domináns elem az előlapon – annál is inkább, mert a csomagolás egyben egy papírszerkezetű VR-szemüveg, amihez a Jaunt VR alkalmazással lehet tartalmat vadászni (a Google Daydream támogatásról nem szól a fáma). Arról viszont igen, hogy a SmartPower 5.0 energiavezérlési technológia és az 1,8 órás gyorstöltés két teljes nap használatot ígér a Huawei szerinti normál, illetve másfél napot intenzív használat szerint.

A dualSIM-es Honor 8 Pro (a második foglalatba vagy SIM vagy microSD kártya mehet) mától vásárolható meg az öreg kontinens egyes piacain. Aki viszont nem bírja ki addig, amíg az esetleges hazai befutás kérdésköre tisztázódik, mindössze annyi a dolga, hogy szombaton kilátogat a Veletechre, megkeresi a Honor standját és előkészíti az érzékszerveit a személyes ismerkedésre.

Azóta történt

  • A Honor 6C is bemutatkozott

    Nem csak a Honor 8 Pro néven bemutatott Honor V9 az egyetlen újdonság a márkától;a Honor 5C folytatása is hivatalossá vált.

Előzmények

Hirdetés