Az S10-zel venne új lendületet a Samsung

Kétségtelenül az összehajtogatható Galaxy prototípus, az ahhoz passzoló One UI felület és az új Infinity AMOLED panelcsalád volt az utóbbi időszak legérdekesebb fejleménye: a Samsung (több másik gyártó mellett) gőzerővel készül az okostelefonok következő érájára, a megszokott formatervbe kissé belekényelmesedett Galaxyk után.


Az összehajtható kijelzős mobilok korszaka a küszöbön van [+]

A gyártónak szüksége is van az új lendületre: hiába ugyanis a legutóbbi negyedév vállalati rekordnyeresége, az előnyös mutatókért főként a félvezető üzletág felelt. A Galaxy telefonok is szépen fogytak, ám a számokon jól látható a Huawei, a Xiaomi és más konkurensek egyre növekvő piaci nyomása, és ezzel a részleg vezére, DJ Koh is tisztában van. A cégvezetőknek és munkatársaknak írt levelében a Koh  sajnálatát fejezte ki az üzletág küzdelmes szereplése miatt, és ígéri: mindent megtesz a Galaxy S10 és az összehajtható eszközök sikeréért. Rövidtávon a következő lehet a Samsung fegyvere:


Lyukasztógép (forrás: Metman) [+]

A humort félretéve, egyre több jel mutat arra, hogy az S10 család Infinity-O kijelzővel érkezik, azaz szenzorsziget vagy mechanikus megoldás helyett egyszerűen helyet lyukasztanának az előlapi kamerának az AMOLED panelen. Ehhez már koncepciókép is készült:

Így nézhet ki a Galaxy S10 Ben Geskin elképzelései szerint, középre tájolt kameralukkal
Így nézhet ki a Galaxy S10 Ben Geskin elképzelései szerint, középre tájolt kameralukkal (forrás: Ben Geskin) [+]

A Samsung azt viszont még nem árulta el, hogy az Infinity-O panelek kameralika balra, középen, avagy jobbra lesz tájolva, bár a friss tippek a bal oldalit nevezték meg, és most ehhez érkezett kémfotó. Az alábbi képen állítólag a Galaxy S10 előlapi panelje látható.

A Galaxy S10 állítólagos Infinity-O panelje, kamerakivágással
A Galaxy S10 állítólagos Infinity-O panelje, kamerakivágással (forrás: SlashLeaks) [+]

Mostanában egyébként három S10 variánsról pletykálnak: a mezei kiszerelés lapos AMOLED panelt kaphat 5,8"-es képátlóval, a full extrás variánsok pedig a két szélén lekanyarodót, 5,8"-es és 6,2"-es paraméterekkel. A csúcskiszerelések képernyőbe integrált, ultrahangos ujjlenyomat-olvasóval, a hátlapon pedig normál, széles látószögű és zoomkamerákkal futhatnak be, írja a PhoneArena. Az S10 család M9 generációjú OLED technológiát használhat. Az biztos, hogy a következő év kritikus lesz a Samsungnak, de az egyre inkább stagnáló mobilpiac egészének is. Egyelőre kérdéses, hogy az összehajtogatható készülékek mennyi életet vihetnek a szektorba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés