A Find N-re hasonlíthat a hajlítható Pixel telefon

Még mindig több hónap lehet hátra a startig, ám egyre többet hallani az alakjáról.

Miközben az Oppo megfizethető árú, hajlítható képernyős kagylótelefonon dolgozik, a Google épp a Find N mintájára készül a Galaxy Z Fold3-nál tömzsibb és kezesebb telefont piacra dobni. A hajlítható Pixelről persze évek óta pletykálnak, és állítólag volt olyan modell, aminek a gyártását az utolsó pillanatban mondták le, ám a Pixel Notepad munkacímen futó darab állítólag idén tényleg piacra kerül, várhatóan a Google őszi, hagyományosabb kialakítású telefonjaival egy időben.

Bár a Notepad belső képernyőjének a mérete nagyjából megegyezhet a Foldéval, a külső 6,2" helyett 5,8"-es lehet, és nem feltétlenül kisebb, csak kevésbé hosszúkás képarányú. Ez speciel jól áll a Find N-nek, noha az a készülék kihajtva is kezesebb méretű. Tény, hogy a túlontúl hosszúkás képernyőt csukva sok esetben nem ideális használni, és ezen korrigálhat a Google megoldása.

Az 1400 dolláros ártipp (félmillió forint) mondjuk elég letaglózó, mert ebből Európába lépve könnyen lehet 1500-1600 euró az extra terhek miatt, a 12 megapixeles normál és ultraszéles kamera ráadásul korosabb szenzorokat használhat (Sony IMX363 és IMX386), ahogy a belső és külső szelfikamera is 8 megapixelen állapodhat meg (IMX355). A belső érdekessége a fent látható, prizmás mechanizmussal elrejtett és előhívható kialakítás lehet egy korábbi Google szabadalom alapján.

Azóta történt

  • Csúszik a Pixel Fold

    Nem a kivitele, hanem lassú fejlesztése miatt. Friss információk szerint 2023-ban érkezik.

Előzmények

Hirdetés