Ezüstérmes a Honor 30 Pro+ a kameramobilok közt

Legalábbis a DxOMark erre a verdiktre jutott. Csak féltestvére, a Huawei P40 Pro előzi meg, egyébként hasonló kamerarendszerrel.

Akárcsak a Huawei P40 család csúcskategóriás szekciója, a Honor 30 is három fővel lépett színpadra, és ezúttal is Pro+ néven fut az abszolút topkiszerelés. Elég sok az átfedés a két sencseni központú márka profi ajánlatai között, ilyen a Kirin 990 5G SoC, az infrás 3D arcazonosítással felvértezett szelfikapszula vagy a hátlapi, sokelemes kamerarendszer, kétoszlopos elrendezésben. A Honornál azonban csak a Pro+ kapta meg a hatalmas, 1/1,28" méretű, optikailag stabilizált főszenzort 50 megapixelen, 12,5 megapixeles eredményekkel 4:1-es pixel binning feldolgozás után, octa PD autofókusszal.

Ultraszéles kamerája 16 megapixeles a hagyományos Bayer-fajtából, periszkópos zoomegysége pedig 8 megapixeles, 5x-ös optikai nagyítással. Érdekes, hogy a negyedik, legapróbb kameráról a hivatalos termékoldalon egy szó nem esik, a DxOMark, amely már ki is próbált egy Honor 30 Pro+-t, mindenesetre azt írja: nincs ToF kamera errefelé, de makrólencsét sem említ. Akárhogy is: a fotómasinák és kameramobilok elemzésére szakosodott portálnál a legcombosabb Honor csúcskészülék 125 pontot ért el, így saját rangsorában csak a P40 Pro előzi meg (128 pont), és maga mögé utasítja a két bronzérmest (Oppo Find X2 Pro, Xiaomi Mi 10 Pro, 124-124 pont).


[+]

A portál szerint a Honor 30 Pro+ kamerarendszere remek dinamikaátfogást kínál, jófajta balansszal a részletesség és zajszűrés kényes határán. A fókusz gyors és megbízható, a közepes (értsd: hibrid) zoom pedig kellően részletes. Ügyes a háttér elkülönítése portrék esetében és előnyös éjjel az expozíció, illetve a széles látószögű kamera zajszűrése. Fotózásban a telefon 136 pontot ért el, néhány kifogással: éjjel nem mindig előnyösek a színek, észrevehető élesítés bizonyos helyzetekben és előfordul kromatikus zaj. A videós szekció 105 ponton zárt jófajta képstabilizálással és színekkel, megbízható fókusszal és dinamikatartománnyal, plusz korrekt részletességgel az előnyoldalon, néha megnőtt képzajjal és némi színproblémával mesterséges fénynél árnyoldalon.


[+]

A DxOMark elhintett végül egy kulcsinformációt, amit a Honor nemzetközi szekciója egyelőre nem: a portál egy európai 30 Pro+-t tesztelt, májusban publikussá váló szoftververzióval, és ez alapján sejthető, hogy a tavasz utolsó hónapjában lehet esedékes a premier vagy polcra kerülés kontinensünkön. Bár generációsan a Honor aktuális csúcsszériája is jóval drágább lett, még így is alávághat a P40-ek még borsosabb árazásának, ha / amennyiben tényleg ellátogat Európába, és úgy tűnik: a kamerákkal sem lesz gond. Persze itt vagyunk mi is, hogy szokásos helyszíneinken, éjjel és nappal, állva és mozgás közben levizsgáztassuk ezt a készüléket is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés