BOE panel az iPhone 12-ben és a Galaxy S21-ben?

Abban nincs semmi meglepő, hogy az Apple több beszállítót használ készülékeihez, ám abban már annál inkább, hogy a világ legnagyobb OLED gyártója leszerződne riválisával.

Lényegében nincs ma csúcskészülék OLED panel nélkül, és a Samsung felel az efféle megjelenítők legyártásának abszolút többségéért, míg az LG Electronics és a kínai BOE Technology (korábban: Beijing Oriental Electronics Group) a képzeletbeli torta kisebb szeletével kell jóllakjon. A piaci részesedés akár már idén elmozdulhat, az Apple Insider ugyanis úgy tudja: a Samsung és az LG mellett az 5G-s iPhone-ok OLED paneljeinek a BOE is beszállítója lesz, a megrendelések eloszlásáról viszont egyelőre nem szivárgott ki információ.


A két iPhone Pro paneljeinek nagy részét a Samsung gyártja [+]

Az iPhone 12-vel egyébként visszatérhet a Touch ID ujjlenyomat-olvasó, csak modernebb, képernyőbe épített, ultrahangos variációban. A méretes noccsal megbékélve egyébként sokan szerették meg az évek folyamán a Face ID arcazonosítást, ám ez nem igazán működik maszkba öltözve, és az iPhone-ok nem kínálnak alternatív biometrikus védelmet. Úgyhogy lehet mindig bepötyögni a jelkódot, ami még mindig jobb, mint a közértben a maszkkal babrálni a képernyőzár arcalapú feloldásáért. Abban nincs egyébként semmi meglepő, hogy az Apple több beszállítótól rendel komponenseket: ez egyfelől biztonságot jelent: ha az egyikkel gond lenne, legalább a másik tud teljesíteni, illetve meg lehet versenyeztetni a vállalatokat az előnyösebb árakért.


A BOE a P40 család egyik legfőbb beszállítója [+]

Az viszont határozottan érdekesebb pletyka, miszerint a Samsung is vásárolna a BOE OLED paneljeiből, sőt: nemcsak egy Galaxy A modell esetében (a SamMobile konkrétan a 6,67"-es kijelzővel várt Galaxy A91-et emlegeti), hanem a hasonló méretű Galaxy S21 variáció esetében is. Addig okés, hogy több A modell bérgyártásban készül, viszont a Galaxy S-ek eddig rendre a Samsung saját üzemeiben álltak össze remek csúcskészülékekké, és a Samsung Display szállította az AMOLED kijelzőket. Nehéz elképzelni, hogy a Samsungnak kapacitásbeli gondjai lennének, bár egyre több gyártósor áll rá a hajlítható panelekre. A BOE előnyös áraival nyerheti meg a Samsungot partnerének, melynek piaci részesedése az év végére 80%-ról 69%-ra eshet, elemzők szerint.

Azóta történt

Hirdetés