5G-s Moto Moddal debütált a Moto Z3

Amerikai szolgáltatónál, Snapdragon 835-tel futott be az idei legerősebb Moto Z. Betörhetetlen kijelzős variáns idén nem érkezik, 5G-s modemet bevető Moto Mod viszont igen.

Hirdetés

Ötletesen oldja meg a modularitást a Motorola Moto Z família: a hátlapra mágnesesen lehet a toldalékokat rápattintani, és akad közöttük a projektortól kezdve az akkumulátorkabáton át a zoomlencséig egy rakat. Mivel pedig a forma hátul generációról generációra változatlan, ezek minden variációval kompatibilisek. Jelenleg a harmadik évadnál járunk, júniusban mutatkozott be ugyanis a Moto Z3 Play, Snapdragon 636-tal.


[+]

Ehhez most a Moto Z3 csatlakozik, igaz, egyelőre csak az amerikai Verizon szolgáltatónál lehet beszerezni, és érdekes módon nem Snapdragon 845-tel, hanem a tavalyi, de azért még idén is kellően erős Snapdragon 835-tel szerelték fel.


[+]

Az operátornál 480 dollárért beszerezhető phablet (133 ezer forint) 4 GB RAM-ot és 64 GB-os, microSD kártyával bővíthető tárolót kínál, a készülékház jobb oldalába épített ujjlenyomat-olvasóval, amit arcalapú megoldás is kiegészít.


[+]

A 3000 mAh-s teleppel ellátott ketyere Android 8.1-et futtat és 15 wattos TurboPower gyorstöltővel USB-C porton, illetve megfelelő toldalékkal vezetékmentesen is tölthető. A Z3 6,01"-es kijelzőt kínál 18:9 arányon és 1080 x 2160 pixel felbontáson, Super AMOLED technológiával és Gorilla Glass 3 védelemmel. A phablet 156,6 x 76,5 x 6,75 milliméteres és 156 grammot nyom, IP-védettség helyett pedig p2i cseppálló védelemmel lett felszerelve.


[+]

A hátlapra egy 12 megapixeles RGB színszűrős és egy 12 megapixeles monokróm szenzor került PD-autofókusszal és 4K felvétellel. Szelfiket az előlapi, 8 megapixeles modullal lehet készíteni. A 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenet sajnos lemaradt, mellékeltek viszont egy Type-C-s átalakítót. Nem hiányozhat a szoftverfunkciók közül a Moto Voice, a Moto Display és a Moto Actions, az ultrahangos szenzorokkal együttműködve.


[+]

A Lenovo kötelékébe tartozó Motorola bemutatott egy később érkező, 5G modemmel szerelt Moto Mods toldalékot is. Ez kétségtelenül különleges tartozék, amely később lesz elérhető, alighanem egy időben a Verizon 5G hálózatának debütálásával. A modul a Qualcomm X50-es modemje mellett 2000 mAh-val fogja a beépített telep kapacitását megtoldani. A toldalék ára és megjelenése még nem ismert, a Verizon mindenesetre 2019-ben tervezi 5G szolgáltatását elindítani.

Még egy kapcsolódó információról be tudunk számolni: a Motorola US megerősítette, hogy nem érkezik újabb Moto Z ebben az évben. Ezúttal tehát le kell mondani a „betörhetetlen kijelzős” Moto Z Force generációfrissítésről.

Azóta történt

Előzmények

  • Megérkezett a Moto Z3 Play

    Super AMOLED kijelző, Moto Mod-támogatás, oldalra került ujjlenyomat-olvasó és TurboPower gyorstöltés jellemzi a felső-középkategóriás Motót.

  • Bemutatkozott a Moto Z2 Force

    A Motorola márkanév alatt futó phablet egyelőre Amerikában kerül piacra, de mivel nem Verizon-exkluzív lesz, talán európai bevezetésre is számíthatunk.

  • Moto Z Play - nem (csak) játékra

    A legolcsóbb moduláris Moto is százezer forint fölött startol, a felszereltségéhez képest viszont ez egyáltalán nem tűnik soknak, a konkurencia viszont rendkívül erős. Majdnem annyira, mint az üzemidő.

  • Moto Z – innováció, kecses vonalakkal

    A Moto Z különleges phablet, amely annyiszor borzolja a kedélyeket, ahányszor csettintést kíván. Papírvékony, értelmesen moduláris és értelmetlenül spórolós.

Hirdetés