2 GB RAM kerülhet az iPhone 6s-be

A legújabb szóbeszédek szerint az Apple az iPhone 6 idei ráncfelvarrott változatába már 2 GB-nyi LPDDR4 RAM-ot szerelnek. Korábban egyébként pont arról volt szó, hogy az almás vállalat nem tud dönteni a fejlesztés mellett, mivel az LPDDR3 egyelőre 35 százalékkal olcsóbb, ráadásul a beszállítók sem tudtak elég LPDDR4 modult gyártani.

2 GB RAM-mal jöhet az iPhone 6s

Ha viszont hihetünk az újabb pletykáknak, akkor a cupertinóiak maguk mögött hagyták ezt a problémát. Különböző források szerint a rendszermemória moduljait a Hynix, a Samsung és a Micron-Elpida készíti majd, méghozzá 50-30-20 százalékos felosztási arányban. Pont egyébként a Micron-Elpida volt az a cég, akik késlekedtek a gyártással, ám már nem küzdenek ilyen nehézségekkel. Az LPDDR4 egyébként kétszer gyorsabb az LPDDR3-nál, mindeközben viszont a fogyasztása egyáltalán nem haladja meg elődjének energiafelvételét. A rendszermemória duplázása egyébként már az iPad Air 2 bejelentése óta szinte biztosra vehető, plusz az Apple két évente frissíti a dizájnt, az újdonságokat követő évben általában csak hardveres frissítésen esnek keresztül az iPhone-ok.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Apple iPhone 6 - a méret nem minden

    A kisebbik iPhone is sokat nőtt az elődhöz képest, de épp azon a határon van, amit egy kézzel még megerőltetés nélkül lehet használni. Nagyobb is rá a kereslet, mint a 6 Plusra.

  • Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

    Az Apple soha nem látott méretű iPhone-t dobott piacra, hogy saját pályáján verje meg a Samsungot. Megváltozott formavilág, új iOS, fejlesztett kamera... elég ez a sikerhez?

  • Apple iPhone 5s - tud ujjat mutatni

    Az iPhone 5 újdonsága külsőre nem sokat változott, de erősebb hardver, fejlettebb kamera, valamint egy Home gombba épített ujjlenyomat-olvasó került bele.

  • Apple iPhone 5 - öt lett S

    Megújult, sokat változott, megnyúlt és vékonyodott, de vajon megőrzi-e piacformáló és vezető szerepét a sorrendben hatodik iPhone, amely a 4S-t váltja?

Hirdetés