2018. január 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Egyéb rovat

256 gigabájtos UFS 2.0 lapkák gyártásába kezdett a Samsung

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Mobilarena

A Samsung idén is duplázott: a villámgyors UFS 2.0 lapkákat már 256 gigabájtos változatban gyártják annak ellenére, hogy a tavalyi 128 gigabájtos modellek nem voltak túl sikeresek.

A Samsung néhány nappal ezelőtt bemutatta a legfrissebb csúcsmodelljeit, a Galaxy S7 és S7 edge bemutatója egészen elképesztőre sikeredett, az új zászlóshajók első tesztjeinken remekül szerepeltek, de természetesen nemsokára várható belőlük részletesebb írás is. Sok szempontból igazodott a vásárlói igényekhez a Samsung, és ez nem csak a vízállóság visszavezetésében nyilvánult meg, hanem abban is, hogy visszavezették a microSD-vel való bővíthetőséget, amire tavaly még azt mondták, hogy csak lassítaná a rendszer működését, ezért fölösleges. Azóta viszont sok dolog történt, kiderült például, hogy a piacnak nem nagyon van igénye 128 gigabájtos belső tárolókra, azzal a felárral legalábbis biztos nem, ami a 32 gigabájtos és a 128 gigabájtos S6 vagy S6 edge mobilok között volt. Ezért a Note5-ből már nem is készült 128 gigabájtos változat, és az S6-szériából is csak a 32/64 gigabájtos kiadások kerülnek előállításra.

256 gigabájtos UFS 2.0 lapkák gyártásába kezdett a Samsung
[+]

A dél-koreai gyártó azonban bejelentette, hogy megcsinálták a 256 gigabájtos UFS 2.0 lapkát is, ami nem csak nagyobb, de gyorsabb is lett elődjénél (véletlenszerű olvasás: akár 45 000 IOPS, véletlenszerű írás: akár 40 000 IOPS), ezen a téren is duplázott a gyártó. Ami a szekvenciális olvasást illeti, szintén nem rossz az ígéret, 850 MB/s-ről szól a közlemény, szekvenciális írás terén pedig 260 MB/s-t hozhatunk ki az új lapkából. Azt is lehet tudni, hogy a lapka jóval kisebb, mint egy microSD kártya, ezért igen helytakarékosnak mondható, így már csak egy dolog maradt kérdéses, még pedig az, hogy mire fogják használni a lapkákat. Az S7 és S7 edge telefonok nem lesznek 64 GB-osnál nagyobb tárolóval megvásárolhatók, más zászlóshajót pedig nem várhatunk egyelőre a cégtől, kíváncsian várjuk a fejleményeket ezzel kapcsolatban.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

H​irde​t​é​s​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.