160 Hz-et is tud a ROG Phone 3

És még így sem a legmagasabb képfrissítést kínáló készülék a világon. De valószínűleg az egyetlen, ami nemzetközi forgalomban is elérhető.

Az Asus ROG Phone 3 kétségtelenül sok tekintetben kiemelkedő készülék, de a képfrissítés például nem egyedülálló. Mármint abszolút élvonalbeli, de a Nubia Red Magic 5G ezt már tavasszal tudta prezentálni és befutott a Lenovo Legion is. És különben is. A Sharp Aquos Zero 2 már tavaly szeptemberben bemutatkozott 240 Hz képfrissítésű OLED panellel. Nem, nem az érintési mintavételezés ennyi, hanem a képfrissítési periódussűrűség. De mivel csak Japánban (és május óta Tajvanon) lehet kapni, nem nagyon van versenyben.


[+]

Az már a Nubia óta gyanús, hogy a gyártók szeretnek eldugdosni opciókat és beállítási lehetőségeket, amit nem igazán értünk, ahogy azt sem, az Asus miért nem 160 Hz-es képfrissítéssel dobta be a ROG Phone 3-at a ringbe, ha már lehetséges. És még aktiválni is viszonylag egyszerű. Mishaal Rahman, az XDA Developers főszerkesztője napok óta használja így a készüléket és nem tapasztalt anomáliákat, úgyhogy én is aktiváltam a lehetőséget.

[+]

Ehhez csak az ADB Shell kellett PC-re, engedélyezni a készüléken az USB Debug opciót, összekötni őket és beírni parancssorba a következőket: abrakadabra adb shell setprop debug.vendor.asus.fps.eng 1. Visszaállítani amúgy ugyanígy kell, csak az 1 helyett a 0 lesz a nyerőszám. Reméljük, semmi nem indokolja majd a downgrade-et. Megkérdeztük, hogy egyébként miért nem opció eleve a 160 Hz és hivatalosan azért, mert még csak fejlesztői béta. Bízunk benne, hogy egy frissítéssel előbb-utóbb aktiválják.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés