Samsung Galaxy Rétestészta S11?

Lassan érlelődnek a feltételezések a Samsung jövő évi csúcsszériájával kapcsolatban; most a képarány került terítékre.

Egyelőre nem sokat tudunk a Samsung jövő évi terveiről, az viszont holt biztos, hogy az S széria folytatódik; valószínűleg 11-es sorszámmal. Egyelőre messze van 2020 februárja, de már most elterjedt, hogy az új csúcsmodellek periszkópos kamerarendszerrel várhatóak, ami ötszörös optikai zoomot biztosít 108 megapixeles főszenzor mellett.

Egy HTML5 benchmark nem szokott különösebb izgalmakat okozni, de ezúttal érdekes részletekre enged következtetni a SM-G416U modellszámú eszközzel kapcsolatban. Az eredmény egyébként 478 pont az elérhető 555-ből, a rendszer pedig nem meglepő módon Android 10, a képarány viszont a pixelszámot nézve szokatlan az eddigi megoldásokhoz képest. A panel nyilvánvalóan nem 384 x 854 px felbontású lesz, az arány viszont látszólag 20:9. Ez csak picit kevésbé távirányító jellegű, mint az egyébként igen mutatós és játékra kifejezetten alkalmas Sony Xperia 1 vagy 5.

Azt egyelőre szintén nem tudjuk, hogy mik a gyártó tervei a szelfikamerával. Marad a lyukas megoldás, beépítik a kijelzőbe (ilyen is van már), viszont a mechanikusan kiemelkedő egységet az IP védettség miatt nem tartjuk valószínűnek. Mindenesetre körülbelül egy éve a Samsung levédette a fenti formatervet a Korean Intellectual Property Office-nál, aminek alapján a Let's Go Digital készített sematikus rajzokat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés