1000 dolláros órában a legújabb Snapdragon lapkakészlet

A Qualcomm szeptemberben mutatta be a Snapdragon 2100-at váltó, főleg energiahatékonyságra fókuszáló Snapdragon 3100-at, amelyet a Montblanc foglalt először óratestbe. A négymagos, maximum 1,2 GHz-re skálázott szett a gépi tanuláshoz szükséges segédprocesszorral dolgozik, ami főleg az üzemidő-optimalizálásnál jön jól. A Montblanc Summit 2 a svájci gyártó 1858 automata modelljének formavilágát kínálja, felokosítva.


[+]

A 42 milliméteres, kézzel készített uniszex tokozás készülhet acélból vagy titánból, ez utóbbi 1095-ba kerül, míg az alapmodell 995 dollárért megvásárolható a márkaboltokban. Online nem. Az óratest 14,3 milliméter vastag és 62 gramm, ebbe 1,2 hüvelykes, 390 x 390 pixel felbontású, zafírüveggel védett, színes AMOLED kijelző fért. Az óralapok között a klasszikus 1858-as modell variánsai is megtalálhatók, ahogy a tekerhető korona és a két fizikai gomb is, amelyek itt a hardveres vezérlőgombok szerepét töltik be.


[+]

A Snapdragon 3100 mellé 1 GB rendszermemóriát és 8 GB belső tárhelyet rendeltek, az akkumulátor pedig 340 mAh, amivel valamiért csak egy napos teljes körű és 4-5 nap óra-módú üzemidőt ígér a gyártó. Ez viszonylag kevésnek tűnik a 3100 képességeihez képest. A Summit 2-ben van NFC, GPS, pulzusszenzor, figyeli a maximális oxigénfelvételt és szállítást, valamint úszni is lehet benne; 5 atmoszféra nyomást bír.


[+]

A Wear OS-t futtató készülék Travel Info funkcióval is felszerelt: összeszedi a legfontosabb helyi információkat, mint a hivatalos fizetőeszköz és árfolyamok, átlagos taxi tarifák, egyszerű mondatok és kifejezések, valamint tippeket ad a jet lag leküzdéséhez. A Montblanc luxus okosórája a tokozás anyagának függvényében négy színben választható. Az acél ugye ezüstös, a titán sötétebb, a DLC (gyémánt-szerű szén) nanokompozit bevonatos pedig fekete. Plusz, van egy acél-DLC kombináció is.

Azóta történt

Előzmények

  • Bemutatkozott a Snapdragon Wear 3100

    A következő generációs okosórákhoz kínál alacsony fogyasztású rendszerchipet a Qualcomm, már gyártásban van és rendelhető is.

  • Bemutatkozott a Montblanc Summit

    Az Android Wear 2.0-alapokra épülő okosóra külseje megnyerő, hardveres elemei megszokottak, de filléresnek semmiképp nem nevezhető.

Hirdetés