Bemutatkozott a Snapdragon Wear 3100

A Qualcomm bemutatta legfrissebb, okosórákba szánt rendszerchipjét, a Snapdragon Wear 3100 a korábbi, 2100-as modellt váltja le. Elsősorban az üzemidő fejlődött, akkumulátormérettől, kijelzőtől és használattól függően 4-től akár 12 órával hosszabb üzemidőt kínálva a korábbihoz képest. Egy 450 mAh-s akkumulátorral szerelt eszköz akár 15 órás GPS-logra és pulzusmonitorozásra lehet vele képes a Wear OS új személyre szabott sport módjával, hagyományos óraként pedig akár egész hetes üzemidőt képzelhetünk el, persze nagyon visszafogott használat mellett.


[+]

Processzoros téren nem volt fejlődés, ugyanúgy négymagos, 1,2 GHz-es Cortex-A7-tel szerelik az újdonságot is, viszont egy QCC1110-es koprocesszor, illetve gépi tanulás-támogatás tartozik hozzá, ez utóbbi függ erősen össze a hosszabb használhatósággal. Természetesen az LTE-támogatás sem maradt el, akár 1 Gbps sebességű letöltés és 150 Mbps sebességű feltöltés tartozhat a Wear 3100-alapú kütyükhöz.


[+]

Az új chip már gyártásban van, elsőként a Fossil-csoport, illetve Louis Vuitton és Montblanc márkájú eszközökben lehet majd megvenni.

Azóta történt

Hirdetés