Hirdetés

Aktív témák

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Coccer #1121 üzenetére

    10 éven belüli kötvény-felmondást még részarányosan visszaírják

    1088-ban éppen egyetértek azzal, hogy az egyösszegű, kiválthatatlan termékek tényleg nem tűnnek a legjobbnak, sőt...

    Ha a 3 alapvető kockázat/hozam besorolást mindenki ismerné, és venné a fáradtságot hogy csak figyeli az árfolyamait (csak a saját alapjait), nem lenne vakmerő, nem lenne naiv és ki tudna alkítani magának valami követhető stratégiát a befektetésre, nem érzelmi alapon döntené el hogy kiszáll egy alapból vagy még tartja a veszteségét, vagy IGEN(!) lenne megbízható tanácsadója, beljebb lennénk.

    Az üzeltkötői oldal presztízsének az sem tesz túl jót, hogy a szakmát adó OKJ képzést a piaci verseny le tudta nyomni egy 15e Ft-os, 1 hónapos képzés szintjére. milyen szakma ez? Ja!

    Azért lehetne jól csinálni, nem?
    Kell hogy legyen olyan alapkezelő, aki nem bénáz el egy sima államkötvény alapot. bdw szerintem az államkötvény biztonsága egy alapban pont elveszik, mert a forgalomtól és a napi árfolyamtól függ marhára. Az államkötvény (nem kötvény alap) csak akkor tuti, ha az elejétől a végéig tartod, és közben az infláció csak lefelé megy. Ettől még egy államkötvény alap nem feltétlenül bukás, csak tudni kell mikor teszed be és mikor veszed ki.

    Szerintem kár lenne kideríteni, hogy a befektetés nem alternatíva a pénz befektetésére.

Aktív témák