Hirdetés

Aktív témák

  • #89324928

    törölt tag

    válasz léva #1300 üzenetére

    Szerintem olyan helyre fordulj ahova neked kell bemenni, és nem hozzád jönnek... Olyan helyen nagyobb eséllyel értenek hozzá szerintem. Pl. a Solar Capital, de van még egy rakás ilyen...

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz #89324928 #1295 üzenetére

    Figyi, én ezt nem értem!
    Nem csak azzal találkozom hogy a magyar lakosság nagy része PÜ analfabéta, hanem hogy ezek az analfabéták eljutnak a Bnethez munkatársnak és egy egyébként tök jó megoldás imidzsét lerombolják.

    Vagy nem értetted meg, vagy valami hülyeséget hallottál valóban. A karrierrendszer egyáltalán nem biztosít 4 üzletből havi félmilkát, legalább is nem rendszeresen, mert 1üzlet=1jutalék.
    Ha gondolod, üljünk le, elmondom ezt a havi 500k dolgot, de ha kéred átküldök egy excel táblát ami azért nem ér semmit, mert a hozzá tartozó 5 oldalnyi szöveget én nem írom le, te nem olvasod el, ha 1 óra alatt egyszerűbb megbeszélni.

    Ezt akkor is felajánlom, ha előtte kijelented, hogy a véleményeden nem változtat és soha nem leszel Bnetes. Rendben. Csak azért tenném, hogy ne kommunikáljunk hülyeségeket és ennyi negatív szitkozódást egy ekkora fórumon. Pláne ha nem igaz

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz #89324928 #1297 üzenetére

    Ha igazán piacot akarsz felmérni, akkor komolyabban elemezd a célcsoport összetételét. Egyszerű demográfia. Van még benne tartalék. Hogy számoltad ki, hogy a 6000-től már meg kell ijedni? 1ébként valójában 6000 az aktív tag, de kb 80ezer már, aki regisztrált, csak elment a kedve.

    Kontinensenként más név, de nem ez a lényeg.

    Annak is nézzen utána valaki, hogy
    1. a pénzpiaci cégek milyen módokon gyűjtik az ügyfeleket
    2. ezek a módszerek milyen arányban oszlanak meg egymás közt

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz #89324928 #1298 üzenetére

    Akkor a Bnet a keményebb, mert igazából itt sem egy nap az alaptanfolyam, hanem 6. Ebből már tisztán látszik hogy a Bnet 1-el mindig jobb. Minden nap 10 óra oktatás van, a végén vizsga. ha kemény oktatást akarsz, ne a UNIQA-hoz menj.

    De hogy miért nem az az egy nap lesz a lényeg?
    Ugye abban egyetértünk, hogy hiú ábránd elhinni, hogy egy szakma 5, vagy 6 nap alatt tanulható meg és az a képzés a jobb, amelyik 6 napos. Hidd el, mindkettőn ugyanazt hallanád.

    Érdekes, hogy a Bnet szapulása után milyen dolgok győznek meg arról, hogy a UNIQA jobb.

    Bnetnél is és UNIQA-nál is az első üzletkötésedig nem kell hogy válalkozó legyél és ez 104 hónap is lehet. Ugye azért UNIQA-nál is hamarabb szeretnéd... Na akkor pedig máris vállalkozónak kéne lenni ott is. Különben hogy számlázol?

    Jutaléknál nem ezek a százalékok számítanak, hanem az a pénz, ami végül kijön. Hidd el, ugyanaz.

    Továbbbra is: Hogy megértsd és semilyen MLM rendszernél ne vágjanak át, hallgass meg hogy átfogóbb képed legyen. Utána bármelyik céghez elmehetsz és vágni fogod, hogy melyik hogy trükközik.

    Bocs, de szerintem a szempontjaid kissé idealisták, ha nem a végén kikerekedő pénzt nézed, az iszont fontos, hogy mit ámít a UNIQA arról, hogy mennyit volt hajlandó fizetni érted duzzogva egy tréningen. És most komolyan: van valakinek 5 összefüggő napja erre?

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Möhe #1299 üzenetére

    És ilyenkor mit termeltek? Mi a célotok?

    Szerintem amíg van állásod, bekkeld ki és közben alattomos módon gondolkodj el azon, hogy kéne otthagyni az egész bulsitet a francba. Saját cég? Vállalkozás? stb...

    Az mit jelent, hogy megfizetik az ember munkáját, figyelnek az alkalmazottakra? Igen, ismerem van egy olyan réteg, ha nincs munka leül és várja hogy legyen. Rájuk tényleg figyelni kell.

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz #89324928 #1301 üzenetére

    Nem az dönti el egy pénzügyi megoldás értelmét, hogy a lakásodon mondják el, vagy egy irodában,netán egy ügyféltérben mások előtt. Egyébként én is mindenkinek azt mondom hogy az irodámba jöjjön, mert nyugodtabban tárgyalhatunk.

    Solar capitalnál nincs vagyontervezés, csak pénzátvétel. de hogy mi alapján döntesz amellett hogy oda vidd a pénzt, azon neked előtte már túl kell esned. Solaros srácokat én is ismerem, mert küldtem már oda ügyfelet. Nem mindenkinek való, csak ennyi.

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz léva #1300 üzenetére

    Az ingyen segítség a ledrágább! Nekem legalább érdekem fűződik hozzá.

    Érdekek: Bnetes tényleg egyszer kap jutalékot. És mindenkinek üzenem, pont ez az elvitathatatlan érv, amiért senki nem mondhatja hogy további kapcsolatot nem érdemes fenntartanunk az ügyféllel.

  • Möhe

    addikt

    válasz azigazforest #1305 üzenetére

    Miért kellene alattomos módon elgondolkodnom? Elmondom neked,nemkell.Ameddig nem fix ahová költözöm, addig maradok a seggemen (fél év).
    Saját cég,vállalkozás?
    Látom nem figyeltél rendesen,már elmondtam a rossz munkahely fogalmát,nah azt fordítsad meg és kész is a figyelmes főnök.Ha fentről elvárnak rengeteg mindent,és adjuramisten de rögtön,akkor nekem is lenne elvárásom mindezekért cserébe.

    Hogy mit termelnénk?
    Egy cégnél nem mindenkinek ugyan az a dolga,ezért vannak beosztások.De gondolom ezzel tisztában vagy,és csak elírtad amit szerettél volna.Biztos nem voltál még relative rossz munkahelyi körülmények között.Ezért nem is tudhatod hogy mit jelent amit írtam.Nem kívánom neked,csak kicsit gondolj bele abba,ami most neked kényelmes a munkádban, abból vedd el a felét,és már kész is a rosszabb helyzet,és ha pluszban még nem is érdekel senkit akinek elmondod,aki tehetne ellene,hogy neked kellene a megszokott környezet,nah akkor vagy szar munkahelyen.Mindezt hugyéfingért.

  • Möhe

    addikt

    válasz azigazforest #1303 üzenetére

    1ébként valójában 6000 az aktív tag, de kb 80ezer már, aki regisztrált, csak elment a kedve.

    Ezzel elmondtál mindent.....

  • #89324928

    törölt tag

    válasz azigazforest #1302 üzenetére

    Lehet hogy rosszul fogalmaztam, úgy értettem hogy ha minden hónapban megkötsz legalább 4 üzletet. Egyébként tényleg ezt mondta aki be akart szervezni, úgyhogy most igazából csak megerősítettél benne, hogy nem volt teljesen korrekt ez a dolog... Egyébként én nem állítom hogy minden bnetes ilyen, biztosan vannak ott normálisabb beállítottságú üzletkötők, de tény, hogy azért egyáltalán nem olyanok a lehetőségek mint ahogy azt beígérik minden újoncnak.

  • #89324928

    törölt tag

    válasz azigazforest #1303 üzenetére

    Nos ezzel a 80ezerrel meg csak mégjobban elvettted a kedvem tőle... :D Mint mondtam biztosan vannak ott korrekt emberek, és az üzleti megoldásokra sem mondtam, hogy rosszak. Nekem igazából alapvetően az nem tetszik ahogy ez a rendszer felépül. Gondolom azért az nem véletlen hogy ennyi embernek elment tőle a kedve...

  • #89324928

    törölt tag

    válasz azigazforest #1304 üzenetére

    Nem hiszem hogy pont azon az egy napon múlik a tanítás színvonala, főleg hogy ez az Uniqanál is csak egy alapot képez. Utána folyamatos továbbképzések vannak, meg fél éven belül le kell tenni azt az OKJ-s vizsgát, ami ehhez kell. Egyébként szerintem ezt se fogom bevállalni, csak mondtam hogy nekem ez jobbnak tűnt... Meg itt azért fél évig van egy fix alapfizetés, ami mellé kapod a jutalékot. Plusz már csak azért is jobban tetszik mert nem MLM rendszerben működik... Aki meg amúgy sem dolgozik, az szerintem be tud vállalni 5 napot.

  • Agyzuzo

    addikt

    válasz azigazforest #1304 üzenetére

    Egy nem-MLM cégnél mindig magasabb jutalékot fogsz kapni, mert a többlet nem oszlik szét a feletted levő szinteken. Cserébe viszont soha nem lesz csapatjutalékod. El kell dönteni, mi a fontosabb. Magányos farkasok sokkal jobban járnak ha egy biztosítóhoz mennek és szélesebb palettát is kapnak. Nekem pl. van AXA-s ismerősöm, aki nem csak UL-t köthet, hanem kockázati biztosításokat is, illetve intézhet hiteleket is, elég jó jutalékokért. Persze nuku csapat, teljesen magára van utalva. Szóval NEM ugyanaz semmiképpen, hiszen két teljesen különböző rendszerről beszélünk. Az már egyéni preferencia, kinek mi fekszik jobban.

    Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

  • plazmavago

    újonc

    Sziasztok
    1 éve kötöttem egy brókernetes befektetést.
    Most megszünt a munkahelyem és nem tudom fizetni!
    Tudna valaki segíteni? Le tudom e mondani a szerződést?

  • Möhe

    addikt

    válasz plazmavago #1314 üzenetére

    Akivel megkötötted,azt el tudod érni?
    Ügyfélszolgálat száma a honlapon. (szolgáltatás/ügyfélszolgálat)

    [ Szerkesztve ]

  • metalgod

    csendes tag

    Sziasztok!

    Nemrég lettem munkatárs, érdekelne egy tapasztaltabb, több éve Bnetnek dolgozó kolléga objektív véleménye.
    Elolvastam az előző kb 100 hsz-t és eléggé... hát el vagyok keseredve, nem tagadom.
    Kivel vehetném fel a kapcsolatot?

    Szép estét!

    M

  • Möhe

    addikt

    válasz metalgod #1316 üzenetére

    Mesélj.Kiváncsi lettem,de hogy a többiek is, az biztos.

    [ Szerkesztve ]

  • Möhe

    addikt

    válasz metalgod #1318 üzenetére

    Milyen a munka?
    Miért vagy elkeseredve?
    Amit mondtak a "beszervezésen" az úgy is volt,illetve mit mondtak?

  • metalgod

    csendes tag

    Még nem kezdtem el "teljes erőből" dolgozni...
    Nemrég lett meg a PSZÁF-regisztrációm, elvileg most kéne nekilódulnom ugye.
    Viszont a sok negatív hozzászólás elvette a kedvemet az egésztől...
    Igazából a legfontosabb kérdés az, hogy azok a termékek, amik a Bnet palettáján vannak, azokkal tényleg fel lehet-e építeni egy nyugdíj (kiegészítést)at, illetve hogy tényleg a piacon kínáltak közül a legjobbak-e?
    Mert ha igen, akkor nem adok ki sz..rt a kezemből, ha viszont nem, akkor nekem ehhez nincs pofám...

  • Möhe

    addikt

    válasz metalgod #1320 üzenetére

    Már tudnod kéne mit is kell eladnod,nem?Vannak negatív hsz-ek igen,de mégis most ott vagy a cégnél,kézzelfogható valódi helyzetben ami most jelen van a Bnet-nél.Én még azt sem tudtam meg hogy mibe kell befektetni az ügyfél pénzét.

    Mik voltak eddig?Illetve tényleg annyira kemény az a pár napos fejtágitás?

  • metalgod

    csendes tag

    Elvileg amíg el nem éred a 2es pozíciót, addig aszakmai vezetőd intéz mindent helyetted, neked csak ügyfeleket kell szerezned...
    A fejtágítás..nemtom... Sztem nem volt vészes... nekem 4 napos volt, fent Pesten, de sikerólt a hatósági vizsgám elsőre...
    A termékekről meg szó sem esik addig amíg kettes pozíciós nem leszel...
    Én is csak a szakmai vezetőmtől kuncsorogtam termékleírásokért...

  • Möhe

    addikt

    válasz metalgod #1322 üzenetére

    Szóval neked "csak" össze kell hozni a "madarat" (bocs a kifejezésért) akinek fingja sincsen mégis mit keres a találkozón kellő tájékozottság hiányában,a kisfőnökkel,hogy megkötessen az üzlet.Persze a jutalékot ő kapja,neked marad a cupák,vagy a magyarázkodás amiért nem szóltál előre hogy miért kellett eljönni a találkozóra.
    Mi az istent féltenek ennyire az újaktól?Mintha kész átverés lenne.Ha felvesznek egy céghez,bármiféle megbízásból,vagy csak bedolgozó vagy,akkor is első dolog letisztázni mit is kell csinálni,konkrétan kerek perec.Itt meg jódarabig bólogatójános vagy,és ég az arcod ha nem sikerül valami.Nekem ez jön le.

  • metalgod

    csendes tag

    azért nem ennyire durva.
    eleve a semmiért nem fog senki leülni tárgyalni, természetesen elmondom h miről is van szó (már ugye amennyire belelátok), tehát UL-es befektetés stb...
    Kíváncsi vagy még vmire?

  • Möhe

    addikt

    válasz metalgod #1324 üzenetére

    Ha most van 1 gurigád félretéve,befektetnéd abba amit ők ajánlanak?

    [ Szerkesztve ]

  • metalgod

    csendes tag

    Igazából a pénzt nem ők hanem a alapkezelő kezeli ( bár most h van a quantis is,fene tudja...)
    Meg a biztosítok között a paletták nem annyira különbözőek...
    Nem mondom azt h nem, de azt sem h igen...
    Mindenesetre körüljárnám a dolgot eléggé...

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Möhe #1309 üzenetére

    mindenki azt hall, amit akar.

    most mondjam azt hogy savanyú a szőlő? (nem mondom)
    több HSZ-ben írtam, hogy nem tartom könnyű szakmának. ezzel 70000-en már tisztában vannak és ez alapján hoztak egy döntést.

    nekem még mindig nem jelenti azt, hogy a BN pénzügyi megoldásai rosszak. ugye te sem ezt akartad kihozni belőle.

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz #89324928 #1312 üzenetére

    Bnetnél biztosan az Akadémiáról is hallottál, ami elismerten magyaroszág legszínvonalasabb közvetítői képzése. Bnet egyébként már CFP képzést is csinál. Uniqának erre nincs szüksége.

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Agyzuzo #1313 üzenetére

    Igen, igen, más elgondolás mindkettő. csapat nélküli melónál üzletkötő maradsz amíg ott dolgozol és sokan azért jönnek el, mert az anyagi továbblépés egy idő után nem biztosított egy szint felett.

    Azt gondolom, a biztosítás, hitel és befektetés tényleg szinergikusan erősítik egymást, csak egy ügyfélhez menj el és mondd el neki mivel foglalkozol. biztosításos hitel befeketetési tanácsadó vagyok. úgy néz rád, mintha azt mondtad volna: parizer és parkettagyártó adótanácsadó offshore cégem van. Szerintem fontos a specializáció, hogy szakértő lehess valamiben.

    De ha valaki ezt így jól tudja csinálni, hajrá

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz plazmavago #1314 üzenetére

    nem igazán
    legjobb a díjmentesítés lenne, de csak az első két év után tudsz dímentesíteni.

    nézd meg a viszavásárlási táblázatot, hátha valamit azért visszakapsz.

    fél éves díjat sem tudsz befizetni?

    [ Szerkesztve ]

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Möhe #1319 üzenetére

    Möhe, amikor a jelenlegi állásodat elvállaltad, már mindent pont ugyanúgy tudtál mint most? Semmi fejlődés? Semmi újdonság azóta? Mindent önállóan csináltál és mindent rád bíztak? Minden felelősséget rádruháztak?

    Ha így van, akkor bocs, de a te szavaiddal élve csúnyán beszerveztek madárnak.

    [ Szerkesztve ]

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz metalgod #1316 üzenetére

    No para, sokmindent kell még megismerned, de fogd fel szakmának és akkor nem is lesz furcsa, hogy mennyi mindent kell még megtanulni hozzá. Ha agilis vagy és érdeklődő, akkor siker is lesz. A szakmai vezetődnek kötelessége kérésedre infót nyújtani. ha úgy érzed ez kevés, más források is lesznek hogy utánanézz dolgoknak. azt ne hagyd, hogy elvegyék a kedvedet.
    az öngondoskodás itt is érvényes

  • Möhe

    addikt

    válasz azigazforest #1331 üzenetére

    Miért lenne savanyú a szőlő?Nah mindegy...

    Nekem amikor odakerültem ahová,és ez minden cégnél így volt,10 perc beszélgetés után végigmentünk a cégen (helyiségileg) és már közölték a konkrét elvárásokat és munkabeosztást.Felelősséget is raktak a vállamra,mert a saját munkámért az én tartottam a hátamat,kezdetben kicsit ,aztán egyre többet.Kezdetben is el kellett adnom,most is a kereskedelemben dolgozom és tisztábasn voltam avval amit a vevőnek el szándékozok adni.Csak a háttérmunkát tanultam meg illetve taníttatták meg velem,nahmeg a logisztikát a cégnél (beszerzés-leszállítás-rendelés)és ezek után már könyebben ment a munka ha éppen olyan kellett ami nincs kéznél,de igény van rá.Nem mondtam egyből hogy ezzel nem szolgálhatok,viszlát.De a konkrét munkám az első naptól ugyan az mint ma.

    Ha valaki avval jön,hogy gyere fektessük be a pénzedet,te mire gondolsz? Alapítsunk céget,rakjad bankba,tőzsdézzél,vegyél ingatlant,vegyél aranyat......stb? Ez így nagyon tág fogalom,ha nem közlik velem egyből hogy brókerekkel,tanácsadókkal fogunk beszélni akkor nem vagyok előbbre,és ezek jutnak eszembe.Nem bántalak,csak a konkrét közlés hiányzik.

    [ Szerkesztve ]

  • dragonair5

    csendes tag

    Azigaziforesten látszik hogy a BNET utolsó másfél éves gyüjteményébe tartozik.Még igen lelkes,ugyan gondolkozik este mikor otthon ,lefekvés elöt megnézi a CIB-bankos átutalását,és nem gyarapszik úgy mint KOSTEVC testvér mondta,pedig AZIGAZIFOREST jó gyerek,már minden közeli rokonának kötött egy lélegzet elállitoan jó befektetést,jó nem is hivják már meg keresztelőre vagy szülinapra ,barátai is keresik az új teloszámát,amit sürgőssen le kellett cserélnie mivel egyre többen tennének fel neki izgalmas kérdésekt----azokról a döbbenetesen jó befektetésekről.Kis feje alatt a hozam táblázatával ,most is azon álmodozik hogy kit támad be holnap.Ő még nem veszi észre hogy a vezetők ,cserélik le az ezüst nyilaikon a BRNT,,,ésBNET-es rendszámokat más nonemekre,mert már ciki. Új,balekokat már nehezen fognak,sőt jönnek az első kifizetések--tudjátok letelt az első 10-év.A BNET IRODÁK EGYRE CSÖNDESEBBEK-- DE az Azigaziforestek,még van belöllük pár csak mondja a tanfolyamaikon bebiflázott luzer szöveget.Inkább fuss Forest,a főnökeid is azt teszik..............

  • hhhhorgasz

    újonc

    3 féle ember ír a fórumba:

    1. Aki a Brokernetnél dolgozott, és kilépett.
    2. Aki jelenleg is a Brokernetnél dolgozik.
    3. Akit megkeresett már Brokernetes.

    1. Aki a Brokernetnél dolgozott, és kilépett.
    a, úgy érzi, hogy át kellene vernie az ismerőseit, amikor tárgyalnának
    b, nem tudja, hogyan keressen fel embereket olyan ügy miatt, amit maga sem ismer
    c, nem érzi magát szakmailag felkészültnek, ahhoz, hogy embereknek adjon tanácsot
    ezeknek az oka:
    - olyan csapatba került, akik nem adták meg neki a megfelelő szakmai tudást
    - nincs elég információja
    - olyan csapatba került, ahol nem foglalkoztak vele, bedobták a mélyvízbe
    - nem szeret olyasmivel foglalkozni, aminek nincsen azonnal eredménye
    - nem tudja mikor a UL a legjobb megoldás, mikor ajánlja és mikor ne

    d, nem tud azonosulni a Brokernet világnézetével, miszerint a sikeres élethez (céljaink eléréséhez) nagyban hozzájárul a pénzügyi stratégia megtervezése (adott esetben módosítása), és betartása

    e, havi fix fizetés nélkül nem érzi magát biztonságban
    ennek oka:
    - az iskolarendszer belenevelte, hogy megélni csak fix bérből lehet
    - nincs meg a kellő anyagi tartaléka ahhoz, hogy néhány hónapot bevétel nélkül kibírjon

    f, nem tudja elviselni, ha nemet mondanak neki

    g, azonosult a Brokernet világnézetével, de kilépett
    ennek oka:
    - valamilyen élethelyzet erre kényszerítette

    2. Aki jelenleg is a Brokernetnél dolgozik.
    a, élvezi a munkát, azt hogy vannak olyan emberek, akiken segíteni tud, akiknek tud újat, jobbat mutatni
    ennek oka:
    - szakmailag felkészült
    - jó a kommunikációs képessége
    - hivatás szerűen dolgozik

    b, nem zavarja a kudarc élmény, hogy nemet mondjanak neki

    c, szakmailag felkészült, tudja, hogy mit mikor ajánl és mikor nem
    ennek oka:
    - az ügyfél érdekét nézi, nem azt, hogy minden áron szerződést kössön

    d, minden áron szerződést akar kötni, nem érdekli az ügyfél érdeke
    ennek oka:
    - a megélhetéséért küzd

    e, máshol nem kap munkát
    ennek oka:
    - elég az érettségi a jelentkezéshez

    3. Akit megkeresett már Brokernetes.
    a, valódi tanácsadást kapott, megértette a Brokernet világnézetét
    ennek oka:
    - 2./a,b,c tulajdonságú tanácsadó kereste meg

    b, bizonytalan, nem tudja mit csináljon
    ennek oka:
    - 2./d,e tulajdonságú "tanácsadó" kereste meg
    - 1./a,b,c,d,e,f tuajdonságú "tanácsadó" kereste meg, amikor még dolgozott

    Hirtelen ezt tudtam összeszedni.
    Segítsetek kiegészíteni/módosítani a rendszeremet, hogy tisztán lássunk!

    [ Szerkesztve ]

  • Agyzuzo

    addikt

    válasz hhhhorgasz #1335 üzenetére

    1. h,
    Tovább művelődött a témában és rájött, hogy amit a BNet tud, az csak EGY dolog a sok közül (szép marketinges köntösben "ULTIMATE" megoldásként tálalva) és nem szeretné EGY dolog mellett elkötelezni magát, főleg ha nem látja értelmét csak az esetek kis százalékában. Továbbá nem tudott azonosulni az MLM-rendszerrel, ha már ŐK ezt a "szakmát" (bár a biztosítási ügynök és a TANÁCSADÁS két külön dolog) az orvosokéhoz és az ügyvédekéhez hasonlítják, oda óradíj dukálNA és sokkal komplexebb, komplettebb lehetőségek, továbbá szigorúbb követelményrendszer. De a dolog nem erről szól. És amíg ekkora a fluktuáció, nem is fog másról szólni, mint bármelyik másik MLM.

    1. c kiegészítés,
    90%-ban olyan emberek vették körül, akiktől egy idő után rájött a hányinger (mert nem számított semmi, csak áttaposni a másikon, bármi áron, amihez roppant nagyfokú emberi butaság, szűklátókürűség és rosszindulat is társult).

    Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

  • Hans_Arnage

    csendes tag

    válasz dragonair5 #1334 üzenetére

    Az a vicc, hogy tényleg összefoglaltad. Fél év utn voltam benn megint az egyik budapesti irodában és konkrétan elég kihalt minden. A régi nyüzgés nincs meg, egy-két kóbor lélek sétálgat, mint valami B-kategóriás zombis horrorfilmben.

    Igazforest hozamtáblája meg egy kalap &@ߤ×-ot sem ér, ugyanis semmi köze nincs a Brokernetnek a hozamokhoz. Minden csak feltételezés. Ahogy az éves 12%os hozam is.

    Elég furcsa, hogy nekem mint exBrokernetesnek napi 3-4 olyan üzenete jön, hogy "láttam a hozzászólásodat és lenne pár kérdésem, amire jó lenne a ha tárgyilagosan válaszolnál". Az egyik ilyen szerződésből most mentünk ki 8-9 millát, egy másikból 4et. Szóval bizalom hol van itt? A válság kezdete óta mindig máshol vannak a képzések. Már 4-5 csillagos hotelekbe viszik a munkatársakat, csak hogy dolgozzanak.
    Az első kifizetések után meg szerintem a csodaszép napocska is lemegy, nyugat felé... Ahogy a BNETes meg a BRNT-s kocsik is kivonulnak innen...
    Amúgy a rendszámos dolog tényleg fura. Le lehet cserélni anélkül, hogy ne sértenéd meg a tv.t? Hiszen a rendszám a kocsihoz tartozik. És ha spec rendszámmal regisztrálják, akkor marad, nem? ;)

    Amúgy még mindig várom a Brokernettel kapcsolatos kérdéseket. Eddig is igyekeztem tárgyilagosan válaszolni, ehhez hű maradok!
    Ha valaki kíváncsi az igazságra, a Brokernet igazságára, akkor:
    Hans - a brokernetigazsaga@gmail.com

  • Hans_Arnage

    csendes tag

    válasz hhhhorgasz #1335 üzenetére

    Én a Brokernetnél dolgoztam majd egy évet, de kiléptem
    Szóval 1. kategória, az biztos.
    Ismertem, hogy miről van szó, szakmailag felkészült voltam, de mégsem vágtam át az ismerőseimet. A csapattal nem volt semmi gond, elég információm is volt.
    A Brokernettel kapcsolatban megmondani, hogy mikor jkó az UL és mikor nem?
    Hadd idézzem egy 7/2es vezetőt valami régi bázis szemináriumról.
    "Megtanulnak egy olyan megoldást, ami mindenrejó. Az ismerőseiknek gazdaggá válni és Önöknek is." Pfff, na szerinted? :D Itt rémisztették el a bázison ülők 80%át... XD
    A Brokernetnél te nem terveztél pénzügyi stratégiát, hanem max UL-ekbe nyomtál be pénzt. Folyamatos, egyszeri, eseti. Semmi más. Ez nem tervezés.

    MINŐSÉGI pénzügyi életpálytervet nem lehet egy 2 órás beszélgetés alatt csinálni, megbeszélni, eltervezni és megcsinálni.
    Ezt mondtam is a volt vezetőimnek, akik azt mondták, hogy túl sokat foglalkozok az ügyfelekkel. Mondtam, hogy bocs, de minimum 2, de inkább 3 találkozó kell ahhoz, hogy jól körvonalazott dolgok legyenek mindkettőnk fejében a másikról és akkor talán szó lehet egy normális megoldásról... Szóval te nem tervezel stratégiát a brokernetnél kedves hhhhorgász!!!!

    A fix fizetés meg szerintem badarság. Jelenleg is vállalkozó vagyok, ciklikus a jövedelem, pedig nem sok ember van a cégnél... Belém egy rendszer sem tudta belémnevelni, hogy megélni, csak fix fizuból lehet. Ugyanis majd 8 éve folyamatosan cégeket tervezek. Amiknek mondjuk még jelentősebb hányadát nem csináltam meg, de ami késik, nem múlik.... Anyagi tartalékom pedig volt... És semmilyen élethelyzet nem kényszerített kilépésre...

    Tudod, hogy miért léptem ki, pedig előtte sokáig voltam ott?
    Mert meguntam azokat a sületlenségeket, amiket szajkóztak, de semmi alapjuk nem volt. Informatikus osztja nekem az igét a tőzsdék mélyrepülésének okairól? Utána meg a nagyfőnök ugyanazt elmondja a nagy képzésen? ÖÖÖÖömondom, nézd már felülről jövő infó... Kérlekszépen, bárki tud Bnetezni, hiszen felülről jön az infó, pl Kostevc asztaláról (lásd a válsággal kapcsolatos véleménye) és akkor azt kezdi el mindenki mondani. És szépen terjed lefelé.
    Elég érdekes az a levél is. Véleménye szerint egy fél-egy éves lesz a válság. Hát most nem úgy nézünk ki. De hát egy volt biztosítási ügynök, hogy adhat 6000 embernek ki egy levelet, amiben tulajdonképpen a felelősséget elhárítja, viszont sugallja, hogy mérsékelten, de közvetítsük az ügyfelek irányába. Hoppá, szóval kapsz isteni igét, de nem adják a nevüket hozzá... Na ezért nincs bizalom!

    Végül besorolnám magam én is a "kategóriáid közé".
    1) Brokernetnél dolgozott.
    h. Van képzettsége és pont emiatt látja, hogy a Broketnetben mik a turpisságok és látja hogy mások mit csinálnak. És hogy teszik tönkre családok felépített megtakarításait egy nagyszerű felettes közbenjárásával.

    Ha valakinek bármilyen kérdése van a céggel, megoldásokkal kapcsolatban, akkor írjon nyugodtan. Eddig is szakmailag elfogulatlanul írtam, ez várható a továbbikban is.
    Hans - a brokernetigazsaga@gmail.com

  • Hans_Arnage

    csendes tag

    válasz azigazforest #1329 üzenetére

    Mindenkinek profinak kell lennie valamiben.
    Elmondom, hogy én hogy láttam, hogy ki miben profi.
    A Bnetes nagyfőnök abban, hogy hetente újra energiával töltse meg azokat, akiknek már kezdett a töke is kilenni a folyamatos loholással meg a bunkó ügyfelekkel.
    Szóval ki mihez ért:
    Brokernetesek - telefonálás, loholás, elmondani a berögzült anyagot, kitölteni a papírokat
    BankBroker - kitölteni az ajánlati papaírokat a tőkehalasztott hitelekhez
    (na vajon miért költözött volna be egyébként heti 1 alkalommal az UCB meg a CIB mozgó stábja???)
    Palladium - biztosítások közvetítése... Hát sima ügynökök, oszt csókolom. Kaptam tőlünk autóbiztosítást, meg lakásbiztosítást, elvoltak vele, de nem sokat hallani róluk.

    Menjünk rá kicsit az ügynökhálóra.
    Ki mihez ért... A nagykutyák ahhoz, hogy a kisebb kutyákat irányítsák, akik pedig ahhoz, hogy a kiskatonákat kizavarják a csatamezőre. Többnyire valósan 0 tudással, csak hogy tárgyaljanak és kössenek üzletet. Mivel egyébként elbuknának, így néha megy velük egy kísérő is. Hogy szépen meghallgathasson az ifjú Bnetes minden infót, amit majd neki is így kell mondani, mit valami pofás kis verset.

    Mondd Forest, te mihet értesz? Exel-tábla huszár vagy? Vagy talán te veszel rá kedves idős néniket, hogy nyomják be a megtakarításukat folymatos díjas ULedbe? Mert kaptam már több ilyen emailt is... Vagy talán a befektetési alapok szakértője vagy, amihez még a Broketnetnek sincs köze?
    Megmondom cimbora, hogy te mi vagy. A lótifuti óügynök, aki kimegy és tűri az esőt, a sarat meg mindent, cserébe, hogy egyszer talán majd te is dirigálhatsz néhány embernek. De ahogy elnézem, belőled nem lesz 7es... Van már csapatod? Hnyan vagytok? Bővültök? Vagy csak cserélődnek az emberek? Többeknél is láttam, hogy beálltak 4-5 kollégára (különböző hierarchikus felállásban és ott megragadtak. Azóta semmi több.... :S
    Ciki, főleg most, amikor a kutya nem köt veletek UL-edet...

    Hans - a brokernetigazsaga@gmail.com

  • annacegléd

    újonc

    Sziasztok.

    Új vagyok itt és a Bnetnél is. Szeretnék néhány infot ha megtennétek hogy írtok akár pozitív akár negatív véleményt is. Én a generali biztosítót hagytam ott mert nem volt minden ügyfélnek megfelelő az ajánlata én meg nem kötöm rá ,ez igaz sokaknak megy nem csinálnak belőle problémát. De ha valakivel eggyütt dolgozol úgy ismered ki / meg.
    Én biztosítási oldalon vagyok és igen sokak miatt csúful el ez a szakma akik tisztességtelenül csúnyán mondva rákötik az ügyfelekre még a nem kért dolgokat is, akik hamar meggazdagodnak. És kérdezem én hogy dolgozzon az aki korrekten, becsülettel csinálja és lelkiismereti kérdést csinál a munkályából. Mert én a mai napig nyugodtan teszem le a fejem és sok ügyfelet inkább elküldtem (és pedig mennyi pénz lett volna).
    Igen mlm rendszerre hasonlít de jól képzett elismert szakemberek oktatnak. Eldönthető hogy csapatot építesz vagy dolgozol vagy mindkettő és nem drágább az ügyfélnek adott termék. Több lehetőség én csak egyet tudtam adni ezért váltottam.

  • cfpbroker

    csendes tag

    EGY PICIT MÁSHONNAN MEGKÖZELÍTVE.
    PÉNZÜGYI TERVEZÉS FELSŐFOKON.

    Van-e a különbség a Biztosítás közvetítő a Pénzügyi tervező,
    pénzügyi elemző, pénzügyi konzulens között? Van de, fő
    feladatuk, hogy megfelelő tanáccsal és szolgáltatással lássa
    el az ügyfelet, azaz a pénzügyi szektorban szükségünk van
    szinte mindegyikre.

    Természetesen van néhány Oktatási központ, Brókercég,
    Biztosító, Pénzintézet, ahol már komolyabban oktatják ezt a
    szép szakmát.
    A legmagasabb minőséget az amerikai CFP (Certified Financial
    Planner - Minősített pénzügyi Tervező) adja.

    Manapság egyre gyakrabban találkozunk ezekkel, a
    kifejezésekkel és egyre több ember, érdeklődik a pénzügy
    izgalmas világa iránt: vagy mint ügyfél, vagy mint munkatárs.

    Mire jó a pénzügyi tervezés, miért van rá szükség?

  • cfpbroker

    csendes tag

    • A pénzügyi terv egy hossztávú elemzés, ami a mostani élethelyzetből kiindulva vázolja fel milyen események várhatóak, és ezekre kínál megoldásokat.
    • Legnyilvánvalóbb célja:
    • hogy megtudhassa, mit érhet el befektetéseinek kedvező elosztásával és felkészülhessen az esetleges kockázataira
    • Emellett azonban számos további funkciót is ellát.
    • Ezek közül kiemelném, hogy a tervezés mindig egyfajta tudatosságra motivál célok és prioritások, felállítását teszi szükségessé.
    • Egy jó pénzügyi tervvel felkészülhet szinte bármilyen élethelyzetre, javíthatja nem csak saját maga, hanem egész családja életkörülményeit.
    • Amennyiben helyesen készítünk el egy ilyen tervet nem csak a különböző életpálya-szakaszokban felmerülő általános kiadások nem fognak az ügyfélnek problémát okozni, de még egy tartósabb munkanélküliség, betegség sem fogja érzékenyen érinteni a pénztárcáját.

  • cfpbroker

    csendes tag

    Hogyan mérhetjük fel helyesen jelenlegi anyagi helyzetünket, kockázatainkat?

    Tervezéssel!

    Fontos!
    • Ne felejtsük el, hogy a pénzügyi terv soha nem egy személyre szól és nem csak egy célt, vesz, figyelembe.
    • Egy helyesen elkészített terv egy teljes háztartás összes céljára, és minden kockázatára kiterjed.
    • Ezt az elemzést 3 kisebb részre lehet bontani.
    • a, casch-flow elemzésre,
    • b, nettó vagyonszámításra,
    • c, kockázatok kivédésére tett intézkedésekre.
    Cash-flow elemzés
    • A casc-flow pénzáramot, pénzfolyamatot jelent.
    • Ezt az elemzést arra szokás használni, hogy megtudja a
    • mire mennyit költ
    • mikor mennyi összegre számíthat
    • mennyi pénzének kéne havonta megmaradnia.

    • Ehhez táblázat formájában érdemes felírni a havi átlagbevételeket, annak forrásait,
    • kiadások összességét
    • célokat.

  • Hans_Arnage

    csendes tag

    válasz annacegléd #1340 üzenetére

    Kedves Anna!
    Új vagy itt a a Bnetnél is. Légy üdvözölve kedves Anna Ceglédről.
    Hm, szerintem a Brokernet termékek nem tudnak annyira különböző a Generaliétől, hiszen végtére is csak közvetíti. Igen, közvetíti, de nemcsak a Generaliét, hanem sok másét is, pl Uniqa, CIG, ING stb. Bár elég érdekes, hogy sok biztosító nincs közte, hiszen nem mindnek van UL megoldása. Kb a teljes piaci kínálat felét ha sikerült a Bnetnek összeszedni, a többit meg NEM!
    Itt máris csorbul a függetlenség, hiszen másfajta termékek pl totál kimaradtak a Bnet kínálatából.

    Ha pedig te biztosítási oldalon dolgozol, akkor miért van az, hogy ott is csak az előre leszerződött biztosítók kínálatából csemegézhetsz? Hiszen persze szabadon találhatod ki a konstrukciót az előre letárgyalt, jtalékrendszerbe belefoglalt megoldások, biztosítások közül. Hm ha neked ez a szakmai függetlenség, akkor csak sajnálni tudlak.

    Igen, tény, hogy MLM alapú a rendszer. Az ügyfélnek nem is kerül többe, NEKED nem fizet.
    De gondolj bele a másik oldalába, amit nekem meglévő konstrukciók felülvizsgálatánál gyakran előfordulnak. Nem kerül az ügyfélnek pénzébe a tanácsadás, de a tanácsadó mégis másabb konstukciót beszélt rá "valahogyan". "...jó lesz ez neki stb..." És akkor tulajdonképpen az ügyfélnek máris nem olyan jó, mert egy totál más konstrukcióban van a pénze, lehet hogy magasabb éves összeget is fizet, mert kicsit átzabták az analízist. És akkor máris nagyobb a jutalék...
    Elég, ha nem egy 5 milliós egyösszegűt indíanak, hanem egy 500.000ezres folyamatos díjas szerződést... És ilyeneket kapok rendszerint, hogy folyamatos díjas szerződést kötöttek kisnyugdíjasokra... Komment kedves Anna? Több lehetőség van. De még mindig a tanácsadó választ... És ő ajánl. Az ügyfél meg vagy elfogadja vagy nem. A mézesmázos mosolyt meg csak tanítani lehet....

    A képzésekről meg annyit, hogy bizonyára ténxleg új vagy. Többnyire csak heti 1 alkalommal megy a szervezett agymosás, máskor meg telefonálTATás meg csoportos képzés, ahol megismétlik a helyi félisten rigmusait.

    Látszik, hogy kezdő vagy, de ennek ellenére sok sikert, mert látom, hogy etikusan csinálod a munkádat. Mindössze annyit javaslok, hogy tartsd nyitva a szemed, hogy mikor mit csináltatnak veled!!!

    Üdvözlettel: Hans
    Hans - a brokernetigazsaga@gmail.com

  • Hans_Arnage

    csendes tag

    válasz cfpbroker #1343 üzenetére

    És minden rizikót természetesen bele kell venni.
    Szóval akár Worst és Best Case-et is számolunk. ;)
    És te kedves CFP broker találkoztál ezzel a fent említett cégnél?

  • cfpbroker

    csendes tag

    Egy példa: József 28-éves informatikus.
    Felesége: Kati 26 éves, jelenleg Gyeden van 1-éves kisfiukkal.
    Ők hárman egy Budai 60nm-es lakásban élnek, melyet hitelből vásároltak.

    Kiadások Bevételek
    Mire? Mennyi? Összeg Forrás
    Háztartási kiadások 70.000 270.000 József Nettó fix jövedelme
    Öltözködés 15.000 900.000/év 75.e/hó József éves prémiuma
    Közüzemi számlák 48.000 70.000 Kati GYED-e
    Autó kiadásai 22.000 0 újra be nem fektetett hozamok
    Gyerekek iskoláztatása 0 0 Egyéb bevételek
    Közlekedés 10.000
    Szórakozás, hobbi 25.000
    Hitelek 100.000
    Biztosítások 34.000
    Egészségügyi kiadások 10.000
    Egyéb kiadások 10.000
    Összesen: 344.000 415.000 Összesen

    Teljes eredmény 71.000
    [L:/dl/upc/2009-02/22/204891_ppbmgolbjhbmarby_j.jpg][IMG:/dl/upc/2009-02/22/204891_ppbmgolbjhbmarby_j.thumb.jpg][/IMG][/L]

  • cfpbroker

    csendes tag

    SOKAN AZT HISZIK MAGUKRÓL HOGY MILYEN NAGY VAGYONNAL, RENDELKEZNEK!
    EGYSZER MINDENKINEK ÉRDEMES UTÁNA SZÁMOLNIA HOGY A TÉNYLEGES VAGYONÉRTÉKE MEKKORA

    Nettó vagyonérték számítás

    • Megmutatja, hogy mekkora tényleges vagyonnal rendelkezünk.
    • Mekkora mozgásterünk van
    • Mekkorák a maximum tartalékaink

    • Fontos, hogy a kalkulációs táblázat összehasonlításakor vegyük figyelembe az egyes tételek likviditását!
    • Amennyiben a nettó vagyon érték negatív úgy erősen ajánlott a kiadásokat és az adósságokat a lehetőségeken belül csökkenteni.
    • A számításban mindent aktuális piaci árfolyamon kell számolni.

  • cfpbroker

    csendes tag

    Meglévő kockázatkezelés

    Legtöbben nem annyira érzékelik, de a meglévő biztosítások megléte nagyban befolyásolják anyagi helyzetünket.
    Érdemes összeírni milyen biztosításokkal rendelkezünk, és azok mire vonatkoznak.
    Lakásbiztosítás(a lakás értékének 100%-áig.
    KGFB
    Casco(20%-os önrésszel)
    Megtakarítás célú biztosítás(a benne felhalmozott értékre

  • cfpbroker

    csendes tag

    Élethelyzetek melyek életünk során felmerülhetnek, és befolyásolhatják pénzügyeinket.

    Ezek az úgynevezett életpálya szakaszok.

    6 különböző életpályaszakasz határozható meg, melyek mindegyikéhez hozzá rendelhetőek általános pénzügyi kiadások, és teendők.

    1. Tanuló egyetemista

    2. Pályakezdő egyedülálló

    3. Fiatal párok

    4. Gyermekes család

    5. Idősebb házastársak

    6. Seinorok

  • cfpbroker

    csendes tag

    1. Tanuló, egyetemista

    Az önálló életpályának ez a legelső szakasza.

    Aki ebbe a kategóriába tartozik, azt jellemzően még szülei finanszírozzák, ezért neki még nincs különösebb pénzügyi mozgástere.

Aktív témák