Bemutatta első fejhallgatóját a Sonos

Ezzel is a prémium szegmensben versenyeznek, 499 eurós áron indít a Sonos Ace.

2021 óta szólnak a pletykák arról, hogy az otthoni hangtechnikai eszközeiről ismert Sonos beszáll a vezeték nélküli fejhallgatók piacára. Most ez meg is történt, a márka bejelentette első ilyen termékét, a Sonos Ace aktív zajszűrős, vezeték nélküli fejhallgatót. Az Ace a prémium szegmenst célozza, 499 euróért (a cikk írásakor 193 500 forint) lesz kapható Európában. Cserébe egyedi meghajtókat, prémium dizájnt és dinamikus fejkövetéssel is rendelkező térhangzást kap a vásárló, egygombos gyors átirányítással, amivel az otthoni Sonos termékekről szóló hangot pillanatok alatt át lehet terelni a fejhallgatóra.


[+]

A Sonos egyedi fejlesztésű 40 mm-es meghajtókat épített a 312 grammos fejhallgatóba, ezeket Bluetooth 5.4-en keresztül vagy a dobozban mellékelt 3,5 mm-ből USB-C-re alakító kábellel érkező zenével szólaltathatjuk meg. AAC, SBC és aptX Lossless kodekeket támogat az Arc, a forráseszköz lehet bármi, Androidra és iOS-re egyaránt van alkalmazás a fejhallgatóhoz, ami támogatja a Dolby Atmos és a Sony 360 Reality Audio térhangzást is. Egyelőre viszont csak iOS eszközre párosított Ace-szel működik az otthoni privát hallgatás, ami az új fejhallgató egyik legfontosabb funkciója, dedikált fém gomb is található hozzá a kagyló oldalán. A gomb megnyomásával a Sonos Arc vagy Beam, Beam Gen 2 és Ray hangprojektorokról szóló Dolby Atmos térhatású hangot a rendszer átirányítja a fejhallgatóra, a hangszórót elhalkítva. Marad a többcsatornás térhangzás imitálása és megy a fejkövetés is ilyenkor, a június 5-i megjelenést követően pedig a funkció érkezik több eszközre is, ígéri a Sonos. Ugyanígy a TrueCinema technológiát is ígéri a gyártó, hogy még az év folyamán eljuttatja a fejhallgatóhoz, ez a beépített mikrofonokkal feltérképezi a környező tér akusztikáját és ahhoz igazítja a hangzást.


[+]

Ennek érdekessége a Verge cikke szerint, hogy a Sonos Wi-Fi kapcsolatot használ az otthoni mozis megoldáshoz, ami 345 kbps körüli értékkel nem veszteségmentes, ahhoz Androidról kell aptX Losslesst használni vagy vezetékes kapcsolatot. Ezen felül az ígért üzemidőt is jobban meríti az otthoni mód, ennek köze lehet ahhoz is, hogy az Ace képes érzékelni, ha feláll az ember és elmozdul a tv / hangprojektor elől, és ilyenkor a fejhallgató automatikusan le is állítja a térhatású hangzást.


[+]

Az Ace vezérléséhez fizikai nyomógombok vannak, a fejpánt és a fülpárna memóriahabos tömést és műbőr borítást kapott, a pánt rozsdamentes acél, a fülpárnák pedig mágnesesen csatlakoznak és cserélhetők. A fejhallgató mérete 191 x 160 x 85 mm, és a Sonos szerint észrevétlen kényelemmel bír az eszköz. Összesen nyolc darab mikrofonnal van felszerelve az eszköz, ezeket használja az ANC-hez is, aktív zajzárral 30 órányi használatra elegendő a beépített Li-ion akkumulátor 1060 mAh-s kapacitása. A gyorstöltés három órányi zenehallgatásra elég energiával látja el három perc alatt az Ace-t. A fekete és fehér színben érkező fejhallgatóhoz tartozik hangátengedő mód, illetve egyéni EQ is az alkalmazásban. Megvan a lehetőség a Bluetooth multipont kapcsolatra, és vannak viselést felismerő közelségérzékelő szenzorok is beépítve a fülkagylókba.

Sonos Ace fekete színbenSonos Ace fekete színbenSonos Ace fekete színbenSonos Ace fekete színben Sonos Ace fekete színben (forrás: Sonos) [+]

Az értékesítés június 5-től indul, az Ace mellé járnak kábelek és egy hordozó tok is. Viszont a fentebb leírt funkciók közül a kalibrálással együtt dolgozó otthoni térhangzás csak az év folyamán később lesz elérhető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sonos

Előzmények

Hirdetés