Hirdetés

Windows Phone 8 frissítési körkép

Bevezető, GDR1

A Windows Phone 8 rendszer 2012. novemberében látta meg a napvilágot, a megjelenése óta pedig már három nagyobb frissítés is érkezett a WP8-alapú eszközökre. Az update csomagok a GDR (a rövidítés a General Distribution Release, azaz szabadszavas fordításban általános forgalmazásra kijelölt kiadás szavakat takarja) nevet kapták, és bár egyenként már számos anyagot közöltünk róluk, úgy gondoltuk, hogy elérkezett az idő egy összefoglaló cikk összeállítására. Az irományt folyamatosan bővítjük majd a későbbiekben megjelenő újdonságokkal.

Hirdetés

A frissítések érdekessége egyébként, hogy a Nokia külön extrákkal szolgál a csomagok mellé, melyek kizárólag Lumia készülékekre érkeznek meg; a cikkben mi a mindenki számára elérhető újdonságokra fókuszáltunk. Mi egy HTC 8X készüléken néztük meg a frissítések hatását, melyet ezúton is szeretnénk megköszönni a gyártó magyarországi kévpiseletének.

Windows Phone 8 Windows Phone 8

A portico becenévre hallgató GDR1 update december végén startolt el, a rendszerverziót a 8.0.10211.204 számra emelte. A Windows Phone 8 megjelenése után nem sokkal debütáló csomag leginkább kis horderejű fejlesztéseket tartalmazott. Az SMS-kezelő alkalmazásban immár több címzettet is megjelelölhetünk, az el nem küldött üzenetek automatikusan mentésre kerülnek piszkozatként. A bejövő hívásokat szöveges üzenettel is el lehet utasítani, ekkor néhány előre definiált sablon közül választhat a felhasználó.

Windows Phone 8 Windows Phone 8

Az Internet Explorer böngésző is bővült néhány beállítási lehetőséggel. Ki lehet kapcsolni a weblapokba ágyazott képek automatikus letöltését, mely jó hatással van az oldalak betöltési sebességre és az adatforgalomra. Ezek mellett a böngészési előzményeket egyenként is törölhetjük, egy-egy weblap kiradírozásához nem kell az egész tartalmat kiüríteni. Végül, de nem utolsósorban a rendszer automatikusan prioritási szintekkel látja el a WiFi-hálózatokat, ez alapján választva, amennyiben egyszere több hálózat is elérhető.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés