Tomtom GO1005 - csak a térképre kéne gyúrni

Bevezető

Nagyon rég foglalkoztunk Tomtom készülékkel. Ennek egyrészt az az oka, hogy a legutóbbi termék még mindig olyan térképhibákkal jött ki, ami igencsak megnehezítette a vele történő navigálást, másrészt egyébként is az utóbbi időben kevesebb hely és idő jutott a navigációs berendezésekre. Ez mostantól kicsit másképp lesz, lévén elindult a navigációs blogunk, illetve a Smartshop folyamatosan küldi majd az ilyen és ehhez hasonló termékeket.

TomTom GO1005
[+]

A Tomtom tőlünk nyugatra nagyon erős piaci szereplő. A Garminnal együtt meghatározzák az autós navik vonalát, Európa keletebbik felén azonban nehezen tesz szert népszerűségre a gyártó, aminek két oka is van. Egyrészt nem túl olcsó, másrészt pedig a TeleAtlas térképei nem annyira részletesek és pontosak, mint a TopMap, vagy akár a NavteQ adatbázisok. A TeleAtlas azonban serényen dolgozik egy élhető Magyarország megteremtésén – szép választási szlogen lenne – térkép szempontjából, s igen, ennek van látszatja, legalábbis az előző Tomtom naviban talált néhány hiba már kijavításra került. Egy sereg pontatlanság azonban megmaradt.

TomTom GO1005
[+]

A GO1005 nevű készülék a jelenlegi csúcsmodell. Ennek megfelelő bruttó 80 lepedő felett áll meg az ára, ami valóban nem kevés pénz egy navigációs készülékért, még akkor sem, ha 5 inches, ha van benne Bluetooth és TMC is, teljes Európát felölelő térkép és kiváló kijelző. Mert például multimédiás tulajdonságai egyáltalán nincsenek, zenelejátszás, mozizás, fényképnézegetés kicsukva, pedig az ilyesmire (a maguk nem túl szofisztikált módján) általában a feleennyibe kerülő gépek is képesek. A Tomtom GO1005 kapcsán viszont nem ezt kell megfizetnünk, hanem az első kibontás után a cucc minden porcikájából áradó minőségérzetet, átgondoltságot és elvileg a térképet, amivel kapcsolatban vannak fenntartásaink.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • TomTom Via 125 - kecsesen nagy

    A TomTom legújabb sorozatának nagyobbik tagja járt nálunk. Komolyabb tudás helyett vékonyságával és könnyű kezeléssel igyekszik vonzó lenni.

Előzmények

Hirdetés