Hirdetés

Sztereó Bluetooth headset - szóljon hangosan…

Hirdetés

Áttekintés

Jelen tesztünket bevallottan a Samsung i300 készüléke inspirálta. Ezt érezzük ugyanis mérföldkőnek a mobilok, és a zenelejátszók összeolvadásában. Itt már valóban hatalmas mennyiségű zenét cipelhetünk magunkkal, mindenféle megalkuvás nélkül. Ugyan a Sony Ericsson Walkman modellje után is megléphettük volna ezen cikk megírását, azonban az a készülék még nem nyújtotta a merevlemez szabadságát, és ezzel azt, hogy teljes zenei gyűjteményünk mindig kéznél lehet, és ehhez semmilyen segédeszköz nem kel, mindössze a telefonunk.

A zenelejátszásra képes mobilokhoz manapság szinte kivétel nélkül csomagolnak sztereó headset-eket, azonban ezek a drótos megoldás miatt már elavult technológiát jelentenék, és hangzásuk sem tökéletes (kivéve a W800i fülesét). Mit tesz ilyenkor a felhasználó, akinek eltökélt célja, hogy zenéit a mobiljáról fogja hallgatni? Vagy vásárol egy átalakítót, vagy ha ilyen nem létezik, kisebb műszaki érzékkel készít magának egyet, a régi headset, és egy forrasztópáka segítségével (senkinek nem ajánljuk), vagy ha a készüléke képes rá, akkor egy sztereó Bluetooth headset után néz. Ezek közötti választásban segít mostani tesztünk.

A három versenyző a Samsung SBH100, a Motorola HT820, és egy hazánkban kevésbé ismert gyártó a Cellink 9000A jelű terméke.

Az eszközöket egy Samsung i300 segítségével próbálgattuk, és a legfontosabb paramétereik alapján hasonlítottuk össze őket, mégpedig: tartozékok, kinézet, hangminőség. Ezek közül természetesen a hangminőség volt a döntő, azonban majd látni fogjuk, hogy a kinézet sem elhanyagolható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés