2019. február 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Sony Xperia J - homályba vesző siker

Vajon lehet-e néptelefon a Sony Xperia J-ből? Ez csak az árazáson fog múlni, egyébként szinte minden adott hozzá.

Hirdetés

Bevezető

Egy olyan gyártó, amelyik nem évente egyetlen terméket tesz le az asztalra (Apple) úgy építi fel a portfólióját, hogy abban legyenek presztízst teremtő csúcsmodellek éppúgy, mint belépő szintű készülékek. Ha ügyesek, akkor a kettő közé be tudnak lőni egy olyan középszintű gépet is, amelyik árát és tudását nézve a legtöbb vásárló számára bőven elég, de mégis úgy érezheti a vevő, hogy nem a legolcsóbb, legkisebb masináért perkált ki valamennyi pénzt.

Sony Xperia J

Nos, ezt a kategóriát a legnehezebb eltalálni.

Mi is kell ehhez? Először is egy korrekt formaterv. Valami sallangmentes, viszonylag egyszerű, ám mégis a többi modelltől megkülönböztethető külső a nyerő, egy-két apró finomság már elég lehet ahhoz, hogy emellett voksoljon a potenciális vevő. Úgy kell a belsőt is összelegózni, hogy az ügyfél ne érezze lépten-nyomon, hogy kompromisszumot kellett kötnie, szaladjon az a menü, legyen szép, ízléses, és minden fronton helyt tudjon állni a telefon, legyen az fotózás, zenehallgatás, játékok, vagy üzleti jellegű felhasználás. Persze senki sem várja el, hogy ezekben csúcsminőséget nyújtson, de azért ne legyen bosszantóan ergya. És persze jól el kell találni az árazást is, különben megette a fene az egészet.

Sony Xperia J

Sajnos a Sony Xperia J ára egyelőre finoman szólva is túlzó. Most a legolcsóbb helyen is 60 lepedő felett van, de ez csak a telefon, ha komplett doboz kell, gyártói garanciával, akkor már inkább a 65-öt karcolgatjuk. És ha megnézzük, hogy 65 ezresért miket lehet kapni… mondjuk házon belül Xperia U-t, ami oda-vissza felpofozza a J-t, ha pedig más gyártókat is megemlíthetünk, akkor ZTE Grand X Intel, LG Optimus L7, HTC One V, Nokia Lumia 710, Samsung Wave II, Galaxy Ace II… szóval meglehetősen széles ebben az árkategóriában a választék, az Xperia J-nek sok vetélytársa akad, túl sok és a felsoroltak között bizony van klasszisokkal többet tudó masina is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

 • Sony Xperia T - trónok harca

  A japán gyártó csúcsmodellje elegáns külsővel és nagy tudással érkezik, biztos helye van a felső kategóriában.

 • Sony Xperia miro - a mirodalom visszavág

  A Sony Xperia miro a japán gyártó újabb alsó árkategóriás készüléke, melyhez jégkrémszendvics, kellemes sebesség és vállalható kamera jár.

 • Sony Xperia U - a kis herceg

  Az új Xperia család legkisebb tagja a 3,5 hüvelykes kijelzővel szerelt U, mely úgy néz ki, mint nagyobb testvérei. Kellemes.

 • Sony Xperia P - fémtestvér

  Az Xperia S kistestvére spéci kijelzővel és alumínium borítással érkezik a boltok polcaira, árban viszont még kissé húzós.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.