2018. január 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Samsung Galaxy J1 mini DuoS - kicsi a bors és nem erős

Újabb négyhüvelykes versenyző futott be szerkesztőségünkbe. A visszafogott méretekhez a Galaxy J-sorozat esetében visszafogott tudás tartozik.

Bevezető

Csak azért, mert az elmúlt években megnőtt a nagyobb készülékek iránti kereslet (kiváltképp a phabletek száma ugrott meg), még nem jelenti azt, hogy ne lenne igény a parányibb mobilokra. Elvégre nem mindenkinek lételeme a gigászi kijelző (vagy egyáltalán egy okostelefon), és úgy van vele, hogy minél kisebb eszköz lapul a zsebében, az annál észrevétlenebb marad.

Az legapróbb J-sorozatos jövevény tényleg mini
Az legapróbb J-sorozatos jövevény tényleg mini [+]

Az iPhone SE a csúcskategóriába hozta vissza a 4 hüvelykes képátló divatját, a Samsung J-szériája azonban a vékonyabb pénztárcákra lett belőve, és a legparányibb tag, a J1 mini a legkedvezőbb árszegmensben indul útnak. Errefelé pár éve még a HVGA kijelző, a kétmagos SoC, az 512 megabájt RAM, a 4 gigabájtos tároló, az elmaradt androidos felület és a mutatóba való kamera volt a jellemző, ám azt a Samsung is tudja, hogy húszezer forintért ez a recept már nem működőképes, hiszen rengeteg a jól árazott kínai alternatíva.


[+]

A J1 mini ezért alaptudású, négymagos SoC-t, 8 gigabájt belső tárolót, Android 5.1.1-en alapuló TouchWiz rendszert és WVGA felbontású TFT kijelzőt vet be, bár az autofókuszos kamera, a ledes villanó vagy az 1 gigabájt RAM nem fért bele. Első okostelefonnak persze (vagy utolsónak) a legalapvetőbb funkciókra a 3G-s J1 mini is alkalmas, és bár nem a piac legvékonyabb káváit vagy készülékházát kapta meg, a kompakt rubrikát így is kipipálja.

A Galaxy J1 mini csomagolása is parányi
A Galaxy J1 mini csomagolása is parányi [+]

Már a zsebméretű dobozka jelzi, hogy nem phablet lapul a csomagolásban, az XXL GSM-től befutott pakk tömege mindenesetre szép számú tartozékot sejtet. A mobilon kívül elő lehet varázsolni egy 1500 milliamperórás akkumulátort, egy microUSB kábelt, egy rögzített microUSB kábellel felszerelt töltőfejet, egy mezei mikrofonos fülest és némi leírást. A hátlap lepattintása és a telep, illetve a kártyák behelyezése után máris kezdődhet a vizsgálat, hogy mit tud 2016-ban egy abszolút belépőszintű, parányi okostelefon.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hi​rde​té​s​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.