Samsung Galaxy A32 5G - van mááásik!

Adatkommunikációban erős, árban és kijelzőben viszont meglepően gyenge lett az egyik Galaxy A32. Szerencsére van másik.

Kamerák, multimédia

13 megapixeles, fixfókuszos kamera jutott az előlapra képernyővillanóval és átlagos minőséggel (egy példa), míg hátul 48 megapixeles főegység teszi a dolgát (26 mm, f/1,8, PD-autofókusz), ám ahogy az ide kattintva elérhető példa mutatja: ennyi képpont inkább a quad-Bayer szűrőt és a 4:1-es feldolgozást szolgálja, a képarány beállításai közé eldugott opciót jobb elfelejteni, és helyette az automatika 12 megapixelén rögzíteni. Az ultraszéles kamera 8 megapixeles (123 fokos látószög, f/2,2, fixfókusz), a mélységszenzor 2 megapixeles (egy portré), a makróegység pedig 5 megapixeles. Alább az első két példa az utóbbival készült, előnyösen megközelítve a témát, plusz a dinamika is rendben, de azért a főkamera két példája jobbra valamivel részletesebb.


[+]

A szoftver egész gyorsan indul a bekapcsoló dupla lenyomására és az autofókusz is korrekt sebességgel dolgozik. A Samsung maga ajánl témát és választ HDR feldolgozást vagy esti módot, plusz akad portré, makró, étel, AR, lassított videó és profi fotó mód a főkamerára korlátozva, DNG RAW mentés nélkül.


[+]

A 12 megapixeles példák bizonyítják: jobb a főkamera automata módjánál maradni, főleg a remek dinamikaátfogás és a kirobbanó színek miatt, amik mondjuk szemre vagy 10%-kal nagyobb telítettséget kaptak a kora tavasszal látottaknál. Sajnos a zajszűrésből picit sok lett, így a részletesség csak átlagos, ennek ellenére megbízható a nappali eredmény. Este a szűrésnek viszont túl sok részlet az áldozata, és az éjjeli mód sem képes ezen kompenzálni – árszinten sokkal jobb esti produktum is akad.

Az ultraszéles modulnak már a felbontása elárulja korlátait, és közepesnél rosszabb vonalélessége nem húz váratlant. Ezzel szemben a dinamikaátfogás erőn felül teljesít és a színek is ügyesen ismétlik a főkamera által látottakat. Az esti produktum itt sem sikerült emlékezetesre, de akadhat kellően megvilágított helyszín, ahol a minőség még épp elfogadható lehet.

Igazán jó a főkamera részletessége 4K 30 fps paraméterű esetében, csupa részlettel, remek dinamikával és kirobbanó (bár újfent túltolt) színekkel. Kár, hogy semmiféle stabilizálás nem kompenzál a kézremegések vagy a mozgás bizonytalansága ellen, pedig az elektronikus kiegyensúlyozást a hardver biztosan tudja. A sztereó hangminőség elmegy.

1080p-re váltva némi stabilizálás már besegít, de csak a főkamera esetében, melynek a vonalélessége láthatóan gyengébb. Szerencsére a színek és a dinamika a helyén marad, az ultraszéles modul viszont nem veszi fel a kesztyűt: túl kevés a felvételén a részlet, gyengébb a dinamikaátfogás és nincs semmiféle stabilizálás.


[+]

Micsoda múltidézés: akad az A32-n jack kimenet, a fülesre menő korrekt minőséggel a dinamika, a részletesség és a hangerő oldaláról, plusz FM-rádió! Hangszóróból monó egység jutott alulra, jó hangerővel, bár 100%-on zavaróan éles produktummal. 80%-ra leszabályozva még mindig korrekt a hangerő és máris átlag felettire javul a minőség, egy egész kevés méllyel és térrel. Mivel ez az A32 középszerű TFT HD panellel kell beérje, különösebb moziélménnyel ne számoljunk, ha pedig komolyabb zene- vagy lejátszóra vágyunk, azt magunknak kell beszerezni. Azért a Widevine L1 CDM védelem megvan.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés