Hirdetés

Samsung F500 - Mr. DivX

Hirdetés

Menü, alapfunkciók

A telefonos rész menüje a szokásos BlackUI szisztémájű, ikonos elrendezés esetén 3 x 3-as felépítésű. A PMP résszel ellentétben ez a menü nagyon gyors, mást viszont nem nagyon lehet elmondani róla, beszédesebbek a képernyőfotók. A billentyűhangok még mindig imádnivalók, unalmas percekben a csavargatás mellett jó móka különböző dalocskákat kreálni a gombok nyomkodásával.

A telefonkönyv 1000 férőhelyes, feladatokból és jegyzetekből pedig 20-20-at lehet tárolni. A telefonos rész kicsit több, mint 20MB memóriát kapott, ebben kell tárolni az MMS-eket, háttérképeket, csengőhangokat. A szokásos funkciók, úgy mint ébresztő, stopper, világóra, átváltó, stb. természetesen megtalálhatók a készülékben. Az F300-zal ellentétben itt már van e-mail kliens is (POP3/IMAP egyaránt).

Érdekes volt, hogy a telefon nem vált automatikusan a képernyőmódok között. Amikor először háttérképet akartam váltani, a telefonos oldalon szépen kiválasztottam a kiszemelt fotót, majd megnyitottam. A gép kiírta, hogy "Képernyők váltása", én pedig vártam, hogy történjen valami. Nem történt, mert mint kiderült, a két oldal között manuálisan, a csúszkával kell váltani, nehogy szegény júzer hirtelen egy fekete képernyővel találja szembe magát. Ennek fényében talán jobb lenne azt kiírni, hogy "Váltson képernyőt", ez így elég átverős.

Váltás után tehát a PMP módban találjuk magunkat. Mozogni az érintőpanel két oldalát nyomkodva lehet, 6 menüpontból választhatunk, film, zene, album, fájlböngésző, kamera, beállítások. Sajnos az érintőpanel elég lassan reagál a dolgokra, mozogni szintén nehézkes, összességében ez a rész nagyon nem győzött meg. Kifejezetten bénán van megoldva pl. a fényképnézegető, zoomolni egy elég nehéz procedúra, a menüben való turkálás után viszont sikerült megtalálnom. Nagyítás után elvileg az érintőpanel oldalán kell az ujjunkat fel/le és jobbra/balra húzkodni, hogy mozgassuk a képet, azonban ezt csak nagyon nagy lépésekben lehet megcsinálni, aminek eredménye az, hogy a kép bizonyos részeit nem tudjuk a képernyő közepére rakni. Remélhetőleg ez is javításra kerül.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés