2019. február 21., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Mobiltelefon rovat

Samsung E900 - fekete mágia

Hatásvadász, de valóban szép a Samsung érintőgombos divattelefonja, ráadásul a menü is megújult.

Hirdetés

Bevezető, külső

A koreai gyártóról mindenki tudja, hogy rendkívül szép telefonokat alkot. Az E900 azonban még a legmerészebb álmokat is felülmúlja. Az első véletlen pillantás is lángra lobbantja a birtoklási vágy tüzét a szemlélőben, melyet hosszas, őszinte csodalat követ. A fényes fekete előlapot körülölelő lágyan ívelő oldalak éles sarkokban találkoznak, melyek hatását a hangszóró és a navigációs gyűrű ezüstös berakásai tovább hangsúlyozzák. Egyszerre férfiasan markáns és nőiesen finom. Az előlapon – a navigáló gyűrűn kívül – nincsenek látható gombok, de ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondani összecsukott állapotban a kezelőszervekről.

Szám szerint hét érintőbillentyűt rejtett el a gyártó a navigációs szerv körül, melyek mindegyike külön háttérvilágítással rendelkezik és csak akkor fénylenek, ha szükség is van rájuk. Eleinte kicsit furcsa volt, hogy a billentyűk megnyomását mindössze a háttérfény pillanatnyi elsötétedése jelzi. Ezt később sem szoktam meg, mint ahogy az sem, hogy a középső gomb a menü helyett egyből az internetre repít. A navigyűrűvel katykurálva egy-egy finom érintés rendszerint elérte a „lerak” gombot is, mely egy szemvillanás alatt kilép mindenből, én meg csak figyelek, hogy mi történt. Ugyanakkor a „vissza” gomb igazi mimózaként üzemelt, és csak a sokadik taposásra reagált, már amikor szándékosan közeledtem felé, amúgy a legkisebb véletlen érintés is aktiválta. Itt fontosnak érzem megjegyezni, hogy a nálam járt modell még csak prototípus. Remélhetőleg a végleges változat már mellőzi ezen pályaszörnyeket.Érdemes a képre kattintani!

A parányi, 96 x 45 x 16.5 milliméteres készüléktest bal oldalán a hangerőszabályzó, jobb oldalán a bekapcsoló valamint a kamera és mp3 indító alkalmatosságok kaptak helyet. Ugyanitt található egy csapóajtó mögött a rendszercsatlakozó, melybe töltő, fejhallgató és TV kábel egyaránt bedugható. Ez utóbbi csak külön beruházás esetén. A készülék aljába T-Flash (azaz microSD) kártya csúsztatható – sikeres beszerzőkörút után. A készülék hátoldalának jelentős részét beborító fényes, könnyen karcolódó műanyag borítás alatt lapul az akkumulátor, melynek kapacitását nem jelzi semmi. A fényesen csillogó fekete burkolat sérülékenynek tűnik, ezen túlmenően minden ujjlenyomat tökéletesen kivehető rajta. Miután a telefon hátlapja kissé domború, ezért ennek közepére fekszik fel a készülék, ha hanyagul az asztalra helyezzük, hogy kiváncsi pillantások keresztüzébe kerülhessen. Sajnos az E900 hátoldala kevéssé kopásálló, a szinte teljesen új telefonon már meglátszott a használat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.