Hirdetés

2018. december 15., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Mobiltelefon rovat

Sagem myC5-2 - valamit mindenből

Az alsó kategóriában is megpróbál helyet csinálni magának a francia Sagem.

Hirdetés

Külcsín

A Sagem ráérzett egy hatalmas piaci űrre, hiszen ma Magyarországon az emberek 70%-a a „mindegy csak kamerás kihajthatós telefont akarok” jelmondattal indul telefont vásárolni, ugyanakkor a felhozatal igencsak szűkös. Bár ebben az árkategóriában sokkal jobb telefont is vehetünk, lásd SonyEricsson T610 és Sharp GX15, ám ezek nem kihajthatóak, ezért rögtön elvéreznek, mint lehetőség. Legközelebb hozzá a Samsung E310-es áll, de az drágább majd egy tizessel, úgyhogy ha valaki nem akar nagyon mélyen a gatyájába nyúlni, akkor a Sagemnek nincs alternatívája addig a pillanatig, míg kezébe nem veszi a potenciális vásárló. Hogy miért? Kiderül a továbbiakban.

Egy leendő Sagem vásárló két dologban biztos lehet. Az egyik, hogy állati hangja lesz a telefonnak, a másik az, hogy jó sok kompromisszumot fog kötni. Első ránézésre a telefon nagyon egyben van, szinte már hiányoljuk a sagemes csúnyaságot, végre van koncepció a designban. A Sagem márkanevet sajnos körbelengi egy megmagyarázhatatlan ellenérzés, hasonlóképp, mint a SEG nevű német szórakoztató-elektronikai cég DVD lejátszóját 9990 Ft-ért. Valahogy egyiket sem akarják vinni az emberek. Ha olvassa ezt a cikket egy francia Sagem mérnök, nagyon szívesen kifejtem neki részletesebben, hogy miért is. Hiába hívják lefordítva: „ Az Én második C5-öm”-nek, magyarul csak „máj c5 kettő”, ami eleve bénán hat, és nem elég, hogy nem jön át angolból a „my” már azonnal birtoklásra utaló kifejezése, hanem egy egyszerű májkrém konzervre asszociálsz, amitől tulajdonképpen nem is állsz távol.

Szóval a telefon metáléjfélkék és ezüst színre van fújva, de hogy ez csak felületi graffity, arról az akku fedlap belsején meg is győződhetünk, hisz oda már alig jutott festék, és kikandikál a mattfehér gyári szín. Gyakorlatban azonban a táskám mélyén egy hétig hánykolódva sem sikerült egy karcolásnyomot sem lelnem rajta. Miután jól kigyönyörködtük magunkat, kézbeveszzük, és a vizuális élmény után audioélményben is részünk lesz, ugyanis a ház recseg, ropog, nyekereg, és lötyög. A kijelzőt felhajtva az eredeti álláshoz képest 3 milimétert még tudjuk hajlítani, sőt jobbra-ballra is, de cserébe a fedlap egy kézzel is nagyon könnyen nyitható. Az antenna ugyan nem beépített, de baromi szögletes. Akku ki-behelyezés SonyEricsson T300-at idéz, egyszerre kell körmünk hátoldalával egy pöcköt feszítenünk és az akkuba körmünket beakasztva, azt kihúzni. Műkörmös barátnés férfitársaim lehetőleg legyenek áldozatkészek, és vállalják be ezt a feladatot.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Sagem MyX-8

    El sem hittük, hogy egy Sagem telefont tesztelünk. A francia cég csúcsmodellje felnőtt a feladathoz, de azért nem tökéletes.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.