Realme Band 2 - pont eggyel jobb

Az első karperec után itt a második, ami többet tud, nagyobb a kijelzője és még mindig nem mondható drágának, csak itthon nem forgalmazzák.

Kezelhetőség, app

A karperec menürendszere roppant egyszerű. A kezdőoldalról négy irányba indulhatunk. Balra lesznek a gyorskapcsolók (ne zavarj, csuklómozdulatos ébresztés ki/be, fényerő és beállítások), jobbra az aktivitási státuszunkat láthatjuk. Fentről lehúzva jönnek elő az értesítések, lentről felfelé pedig az ikonos menübe csöppenünk, ahol egymás alatt sorakoznak a funkciók. Ez első blikkre elég sok ikont jelent és a görgetés finomságával sem vagyunk maradéktalanul elégedettek, de a telefonos alkalmazás segítségével eltakaríthatunk olyan felesleges elemeket, mint mondjuk a légzésgyakorlat, vagy a Realme Link, aminek csak akkor van értelme, ha van valami BBK-s okosotthonos bigyónk, mert akkor azt lehetne a karperecről is vezérelni.

[+]

A telefonos alkalmazás neve szintén Realme Link, a regisztrációhoz HeyTap accountra lesz szükség, de azt semmi perc alatt lehet csinálni. Utána pikk-pakk összejön a kapcsolat a karpereccel, innentől pedig azt fogjuk látni, hogy sok-sok beállítási okosság van, aminek lehet örvendeni, legalábbis eleinte. Van egy csomó grafika a főképernyőhöz, bár egyedi háttér nem állítható. Szépen össze lehet kattintgatni, hogy milyen alkalmazásoktól érkezhet értesítés, az is jól variálható, hogy milyen aktivitási formákat szeretnénk a karperecen elérni, valamint ugyebár a funkcionalitás is megkurtítható, hogy ne legyen olyan hosszú a menü. Megadhatunk célokat, beállítható a pulzusmérés intervalluma, de aktivitás közben folyamatosan mér amúgy is, nyilván a személyes adatoknál magasság és testsúly is rögzíthető, szóval ránézésre a dolog oké.

De aztán jönnek az apró, de zavaró problémák. Például nem lehet a bejövő üzenetekre még csak egy lájkot sem visszadobni csuklóból, illetve csuklóról. A magyar ékezetes karakterek megjelenítése problémamentes, a smiley-k helyett viszont csak egy négyzet látszik. A karperecen levő ne zavarjanak mód nincs szinkronban a telefonban, de úgy egyébként sem szeret túl sokszor adatot cserélni a termék a mobilunkkal, például aktivitás befejezése után sincs automatikus információáramlás, ezt a telefonos app izélgetésével tudjuk noszogatni. És ami szerintem tök ciki, hogy ugyanígy manuálisan kell felhívni arra a figyelmet, hogy most már vége a ne zavarj módnak és jöhetnek az üzenetek. Mert ha ezt reggel elmulasztjuk, akkor egy bitnyi adat nem jön át addig a csuklónkra, amíg nem rugdossuk meg egy kicsit a kapcsolatot a telefonos app babrálásával, vagy nem várunk egy tök változó hosszúságú időintervallumot, amíg eszébe jut magától is ezt megtenni.

Viszont vannak praktikus funkciók is, mint amilyen a kamera és a zene vezérlése a karperecről, a telefon megkeresése, vagy a zseblámpa, ami csinál egy nagy fehér kijelzőt nekünk, ami persze sokat nem ér, ha el akarnék ezzel vakítani egy barnamedvét, de a kocsikulcs meglesz, ha a sötétben az autó mellé esett az avarba. Hogy ne kelljen az avarosban halászni. A Band 2 hangot nem ad ki, de rezegni azért tud, ez pedig korrekt erősségű (de nem állítható), mikrofon sincsen rajta, tehát a mobilos személyi asszisztenssel nem fogunk tudni tárgyalni. Nincs GPS sem, de van véroxigénszint-mérés, ami mostanság azért néha hasznos.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés