Realme Band 2 - pont eggyel jobb

Az első karperec után itt a második, ami többet tud, nagyobb a kijelzője és még mindig nem mondható drágának, csak itthon nem forgalmazzák.

Hirdetés

Bevezető

Az első Realme Band láthatóan azért készült, hogy a Xiaomi és a Honor által uralt piacot kicsit felrázza, olcsóbb is volt mindkét konkurens aktuális modelljénél. Az utódra azonban ez nem mondható el, egyrészt külföldről kell rendelni, ha valaki pont erre a motyóra vágyik, mert itthon nem forgalmazza a gyártó, másrészt pedig árban egyelőre nem kedvezőbb, mint például a felénk irtóra népszerű Xiaomi Mi Band 6, ami már piacon van egy ideje és beszerzési forrástól függően 15-20 ezer forintot kérnek érte. Ezzel szemben a Realme Band 2 csak külföldről rendelhető, szintén 14-18 ezer forint között szórnak az árcédulák. Mi a Realme Aliexpressen levő boltjából vettük meg a tesztkészüléket, aztán vártunk rá egy csomót, mire a Magyar Posta kegyeskedett kiszállítani.


[+]

Ebben a döntésünkben benne volt, hogy egyrészt kellett valami tesztcucc, másrészt nekem speciel egyébként is kellett valami, ami méregeti az aktivitásomat (az eddig erre használt terméktől meg kellett válnom), plusz akár még az épp futó nyereményjáték díjai közé is oda lehet dobni a tesztidőszak után. És miután beszéltem a Realme magyar képviseletével és megtudtam, hogy nem is tervezik behozni hivatalosan, rátenyereltem az order gombra. Olcsó aktivitáskövető karperecet már fillérekért lehet szerezni, nem mellesleg most raktam kosárba egy 4 ezer forintos, itthon is kapható terméket, hogy majd bemutassuk azt is, hogy mik az eltérések. De a nagyon olcsó szint felett azért vannak fokozatok kijelző, vízállóság, szenzorok, anyaghasználat, testreszabhatóság és szoftveres háttér tekintetében is, tehát megadtam az esélyt a Realme termékének, hogy bebizonyítsa, hogy le lehet verni a Mi Band 6-ot.


[+]

Egy ilyen masinától szerintem az emberek többsége alapvetően kettő darab fontos funkciót vár el. Egyrészt hogy tényleg jó közelítéssel monitorozza a napi mozgásunk mennyiségét és intenzitását, másrészt pedig, hogy a telefonra jövő értesítések továbbhaladjanak a karperecre. Ha ez a két alapvető képesség megvan, akkor nagy baj nem lehet — gondolhatnánk, pedig a magyar ékezetes karakterek támogatása, a stabil Blueooth kapcsolat, a hosszú üzemidő, a napfényben is látható kijelző és az ablakpucolást nem súlyzózásnak felismerő szenzor és szoftver azért szintén fontos, ráadásul főleg a nagyon filléres termékeknél pont a szoftverre jut a kellőnél jóval csekélyebb figyelem, simán előfordul, hogy a hardver papíron teljesen életképes, csak aztán mégis kínszenvedés használni. És a Realme Band 2-nél az első ilyen jellegű tudnivaló az, hogy a készülék (és a telefonos alkalmazás) nem beszél magyarul, szóval akinek ez dealbreaker, annak sajnos az eszközt nem tudjuk ajánlani.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Hirdetés