Realme Band 2 - pont eggyel jobb

Az első karperec után itt a második, ami többet tud, nagyobb a kijelzője és még mindig nem mondható drágának, csak itthon nem forgalmazzák.

Fitnesz funkciók, összegzés

Az általános tapasztalat a karperec szenzoraival és adataival kapcsolatban, hogy kissé alulmér. Egy Life Fitness futópad magasabb pulzust és nagyobb távolságot mutatott egy 30 perces kocogás kapcsán, mint a Band 2, én pedig őszintén szólva inkább hiszek egy félmilliós céleszköznek, mint egy 20 lepedős karpántnak. De nem szignifikáns az eltérés, viszont konstans, ettől még hobbiszintre ez is elég. A pontosságot nagyban javítja, ha jobban a csuklónkra szorítjuk a terméket, illetve azzal is érdemes tisztában lenni, hogy van egy késleltetés az adatokban, tehát ha én nekiállok fekvenyomni és majd beledöglöm, akkor a karpánt szerint a pulzusom egy darabig tökre nem változik, aztán amikor már segítségért ordibálok, hogy valaki vegye le rólam a súlyzót, akkor hirtelen látom, hogy 150 a pulzusom. Az egyetlen opció az adatok exportálására a Google Fit felé lehetséges, különben a Realme Link alkalmazásban tudjuk nézegetni a tevékenységeinket.

Balra a futópad adatai, jobbra a Realme Band 2 statisztikája
Balra a futópad adatai, jobbra a Realme Band 2 statisztikája [+]

A napi lépésszámhoz nincs szintmérés (tehát sem a lépcsőzés, sem az emelkedőn sétálás nem változtat semmit), a megtett távolságot lépéshosszból próbálja kikalkulálni, hiszen GPS sincs a termékben. Az alvásciklusunknál a kanapén fetrengés erőteljes chipsfogyasztás és célzott tévére bámulás mellett szerinte “light” alvás leginkább, szóval a nálam felbukkanó 10-11 órás, mesebeli hosszúságú és az arcbőröm természetes simaságát megőrző ciklusokat nem tudtam komolyan venni.

[+]

Persze még mindig ott tartunk, hogy ez egy alig 15 lepedős kis kütyü, ahhoz képest sokoldalú. De nyilván nem hajszálpontos, ám tendenciák megfigyelésére abszolút alkalmas, a pulzusszám pontatlansága 2-3%-ra tehető csupán, azt pedig GPS hiányában tényleg nem várhatom el, hogy méterre pontosan fogja tudni a megtett távolságot. Ebből a technológiából ezt lehet kihozni, arra bőven elég, hogy az időnként mozgásba lendülő júzer számára tájékoztasson annak intenzitásáról és vélelmezett hatásosságáról, amúgy pedig megjönnek rá az értesítések, van benne néhány extra funkció, sokféle óralap és a lusta szinkronizációtól eltekintve korrektül működő és könnyen használható alkalmazást kapunk. 15 ezer forintért nem tudja megszorongatni sem a Xiaomi Mi Band 6-ot, ám szépen csökken az ára arra a szintre, amikor már annyival olcsóbb, amennyivel kevesebbet tud. Mi ezt a masinát még 44 dollárért tettük kosárba, most ugyanitt már csak 31 dollárt kérnek érte éppen, ami már olcsóbb, mint a legkedvezőbb helyen 13 ezer forintért mért Mi Band 6, simán lehet, hogy még pár hét múlva még nagyobb lesz az eltérés árban és így minden apró kis ostobasága ellenére azt mondom, hogy nagyjából annyit tud, mint amennyiért kínálják. Bőven lehetne jobb, de a 10-12 napos üzemidő is remek, a funkcionalitás pedig egész összetett, plecsnit ugyan nem ütök rá, mert ahhoz nem ártott volna egy OLED kijelző és egy lelkesebben szinkronizáló alkalmazás, de egyáltalán nem egy rettenetes ketyere. A célnak megfelelt.

Bog

Mi itt vettük a terméket, ha valaki esetleg vágyna egy ilyen motyóra.

Hirdetés