Alkalmazásbemutató: Infinite Fall

Hirdetés

Az oldalnézetes, végtelenített játékok bája az, hogy ritkán igényelnek tekintélyes mennyiségű intelligenciát, ergo kifejezetten alkalmasak a fáradt gőz kiengedésére vagy némi lazításra, miközben a szürkeállományban néma csend honol. Ügyességre persze szükség lehet, és ezek a játékok nem ritkán tépázzák meg az ember idegeit, tehát valamit valamiért.


[+]

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A SICapps magyar fejlesztőcsapat végtelenített játéka is ebbe a műfajba sorolandó. Az Infinite Fall főszereplője Fluffy, egy Badlands-szerű, pillekönnyű plüssállat, aki egy barlangi szakadékban zuhan lefele. Az ugyan nem derül ki, hogy miért, szerencsés esetben mindenesetre sosem ér le az aljára, bár ehhez az idők végezetéig el kell kerülni a fallal való találkozást, ami valljuk be, nem lesz könnyű. Az állónézetes, függőlegesen zajló játékban Fluffy egyre gyorsabban zuhan lefelé, és egyre vadabb sziklaformák állják az útját, amiket nyilván el kell kerülni. Meg bónuszok, ezeket nem. Akad teknős, aminek az ikonját begyűjtve csökken Fluffy sebessége, a nyúl viszont növeli. Akad még barlangszűkítő és barlangtágító bónusz is, mindezek hatása néhány másodpercre szól. Mivel minden pozitív bónuszra jut egy negatív, az egyre gyorsabb zuhanás során a falkerülgetés mellett nem árt ezek begyűjtésére és kihagyására is odafigyelni. A cél természetesen minél tovább jutni, és minél több pontot szerezni, a számláló folyamatosan pörög. Van még egyébként bónusz, ami extra pontokat ad, és olyan is, ami az aktuálisan futó bónusz másodperceket törli.


[+]

Az Infinite Fall dizájnja pofonegyszerű, de valahol ez a végtelenített játékok egyik alapfeltétele. Patakfalvi Örs-Krisztián fejlesztő kiemelte: ez is volt a cél, valami könnyed és minimalista, mégis kihívást kínáló játék megalkotása. A rangom generálódó falak egyébként csökkentik a repetíció élményét, az irányítás pedig elég reszponzív, hogy jó pár körre élvezni lehessen ezt a zuhanórepülést. Jobbra-balra haladni érintéssel és a telefon döntésével is lehet. Aki igazán belejön a játékmenetbe, vagy csak változatosságra vágyik, kipróbálhatja a frenzy módot, ahol tucatjával állnak a szakadékban a bónuszok. Pontosabban izegnek-mozognak, sok sikert elkerülni a nemkívánatosakat! Összességében az SLCapps kedves játéka egy próbát mindenképpen megér, ide kattintva lehet a Google Play Áruházból telepíteni.

Azóta történt

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: Kiflee

    Nem gasztronómiai appot vagy pékség keresőt, hanem könnyen kezelhető, kellemes felületű közösségi filmajánlót mutatunk be az innoid hazai fejlesztőcsapatától.

  • Hill Climb Racing 2 bemutató (Android, iOS)

    A Fingersoft leghíresebb játéka új részt kapott: még az előzőnél addiktívebb és pörgősebb, miközben sofőrünk feje egyre csak unottabb lett.

  • Alkalmazásbemutató: Rayman Adventures

    A népszerű oldalnézetes ügyességi játék újabb epizódot kapott, ami gyönyörű grafikával kecsegtet, jó a játékmenet, izgalmasak a pályák.

Hirdetés