Pebble Time Round - ugyanaz kerekben

Hirdetés

Előszó, külső

Amikor két és fél éve teszteltük az első generációs Pebble okosórát, azt írtuk, hogy az akkori piacon talán az az egyik legjobb okosóra. Pár hónappal ezelőtt a Pebble Time kapcsán is pozitív érzéseink voltak, hiszen az eszköz a színes e-papír kijelzőnek köszönhetően maga mögött hagyta elődje gyengeségeinek egy részét, sokkal kívánatosabb lett, de megtartotta a hosszú üzemidőt, ami a mi véleményünk szerint kimondottan fontos egy efféle eszköznél. Most pedig megkaptuk a legújabb modellt, a Pebble Time Roundot, ami önmagában nézve azért is meglepő és örömteli, mert a BTECH Magyarország Kft. jóvoltából most először jutott el hozzánk kvázi időben egy Pebble okosóra, maga a gyártó ugyanis a jelek szerint továbbra sem kíván azzal vesződni, hogy magyar kiadványok számára juttasson el tesztpéldányokat.


[+]
Korábban már teszteltük a Pebble Time nevű modellt

De más érdekességeket is tartogat az újdonság, függetlenül attól, hogy tulajdonképpen a sima Time egy variánsa, nem egy generációs lépés. Azaz kizárólag a külsejében újult meg, ezt valamennyire jelzi az is, hogy az eredeti és a második generációs modellekkel ellentétben a gyártó ebben az esetben nem szervezett Kickstarter kampányt a piacra dobáshoz, ami mondjuk egyébként is elég kínos lett volna (és már a Time-nál is az volt), lévén nem egy új vállalatról beszélünk. A megújulást a név is jelzi, ez az első kerek Pebble okosóra, amelynek elvileg a kijelzője is kerek, de mint az a képeken is látszik, olyan vastagok a kávák, hogy akár négyzetes is lehet, csak nem látjuk a sarkait. Ez viszont nem befolyásolja az összképet, a gyártó célja ugyanis az volt, hogy egy olyan okosórát dobjon piacra, amely külsejében és viselhetőségében is a klasszikus karórákra emlékeztet. A Time Round pedig ilyen is lett.


[+]

Ez elvileg a világ legkönnyebb okosórája, tömege szíjtól függően 28 és 32 gramm között mozog, ami tényleg nem sok. Ehhez 7,5 milliméteres vastagság és 38,5 milliméteres átló tartozik, ezek szintén elég alacsony értékek, ami a vékonyság kapcsán egyértelműen pozitívum, az átlónál viszont felemásak az érzéseink. Lehetne arany középútnak is nevezni ezt a döntést, de az, hogy a Time Round inkább illik női csuklókra, mint a férfiakéra, nem feltétlenül tűnik a legjobb iránynak, bár a cég vezetői valószínűleg több piackutatást végeztek ezzel kapcsolatban, mint mi. Az viszont biztos, hogy a végeredmény egy kissé játékórának látszó, de nagyon jó minőségű eszköz lett, amely megfelel az IPX7 szabványnak (tehát a csobbanó vizet és a rövid ideig vízbe merülést még bírja, de többet nem).


[+]

A kijelző mindössze egy hüvelykes, jelentősen kevesebb a hely rajta, mint a Time megjelenítőjén, de az előző modellről megismert felhasználói felület tökéletesen működik rajta, mindennek van hely, a tartalmak könnyen olvashatók. A megjelenítő itt is e-papír, 64 színárnyalatot képes megjeleníteni, amelyek sokkal, de sokkal fakóbbak, mint bármelyik hagyományos megjelenítővel rendelkező okosóra esetében, ráadásul eleve csak napfényben látszanak, az állítható erősségű háttérvilágítás bekapcsolása esetén szinte monokrómnak hat a megjelenített tartalom.

Huawei Watch és Pebble Time Round
Huawei Watch és Pebble Time Round [+]

A ma piacon lévő konkurensek mellett tehát nem egy különösebben nagy élmény ránézni a Time Roundra, de nem is feltétlenül ez volt a cél, hanem egy diszkrét, visszafogott, karórának látszó okosóra létrehozása, ez pedig ugyebár sikerült is. Az előlap egyébként kétféle színben érhető el (fekete és fehér), maga az óratok feketében, szürkében és rózsaaranyban tündökölhet, a szíjaknál pedig nem is annyira a színválaszték a lényeg, hanem a szélesség, ami 14 és 20 milliméter is lehet. A szíjak a felhasználók által is könnyedén cserélhetők.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Fitbit Blaze - mozgás a négyzeten

  Az amerikai vállalat legújabb viselhető eszköze okosóraként nem feltétlenül állja meg a helyét, a sportban viszont nagyon hasznos társ, az üzemideje pedig egészen elképesztő.

 • No.1 D6 - egyébként a szíja elég jó

  Egy Android operációs rendszerrel szerelt óratelefon járt nálunk, ami elvileg okosóraként is használható, és bár darabjait nézve nem is rossz, a valóságban használhatatlan.

 • Előrendelhető a Pebble 2 és a Pebble 2 SE

  Az átgondolt okosóra utódja kétféle kiadásban került piacra, a különbséget a beépített pulzusmérő megléte képzi.

Előzmények

 • Pebble Time - jó időben

  Az Android Wear rendszerre épülő okosórák mellett a Pebble színes kijelzővel ellátott modellje is egy túlságosan egyszerű megoldásnak tűnhet, pedig egy jól átgondolt koncepció végeredménye.

 • Minden rekordot megdöntött a Pebble Time

  Az E-paper kijelzős okosóra visszatért a közösségi finanszírozási platformra, hogy újra olyan számokat produkáljon, mint még semmi.

 • Pebble - az átgondolt okosóra

  A közösségi finanszírozás egyik legnagyobb sikere a Pebble, az e-ink kijelzővel szerelt okosórába ugyanis nem igazán lehet belekötni.

Hirdetés