Három új Pebble mutatkozott be

A vállalat már jól bevált módon Kickstarterre töltötte fel az újdonságokat, két okosóra és egy fitnesz tracker képezi a palettát.

Az amerikai Pebble okosóráit főleg az egyszerűségük és átgondoltságuk miatt szeretjük, a nemrég nálunk járt Time Round is elnyerte a tetszésünket. A kerek előlapos megoldás után a gyártó visszatért az eredeti, szögletesebb koncepcióhoz, és két új órával támad. A Pebble 2 az olcsóbb és kisebb modell, monokróm e-paper kijelzővel, 10 percenként dolgozó pulzusmérővel, beépített mikrofonnal, 7 napos üzemidővel és vízállósággal. A szilikon szíjjal ellátott óra öt színben érkezik, a fekete és fehér variánsokon kívül érkezik a fekete/piros, a fekete/limezöld és a fehér/kékeszöld is. A szállítás szeptemberben indul, az első vásárlók akár 99 dollárért (körülbelül 28 000 forintért) is megkaparinthatják az órát, a végleges ára azonban 129 dollár lesz (átszámítva nagyságrendileg 37 000 forint).

A Pebble 2 öt színben érhető el.
A Pebble 2 öt színben érhető el. [+]

A Pebble Time 2 egy még komolyabb eszköz lett, e-paper kijelzője színes, akkumulátora pedig 10 napot bír úgy, hogy követi a pulzusunkat és figyeli az alvásunkat is. A vízállóság nem maradt el, állítólag 30 méter mély vízbe is levihetjük a fekete, ezüst és arany színben elérhető, komoly kinézetű okosórát. A Kickstarteren néhány óra alatt 10 000 darab Time 2 talált gazdára, a minimum 169 dollárt (körülbelül 48 000 forintot) kifizető vásárlók előreláthatólag novemberben kapják meg a várva várt Pebble-jüket. A Time 2 végleges ára 199 dollár, azaz körülbelül 56 000 forint lesz, de most még 179 dollárért is benevezhetünk egy Time 2-re, amíg a készlet tart. Mindkét óra képes iOS és Android rendszerű mobillal is együttműködni.

A Time-széria legújabb darabja komolyabb megjelenésű, mint a monokróm Pebble 2.
A Time-széria legújabb darabja komolyabb megjelenésű, mint a monokróm Pebble 2. [+]

A legkomolyabb újdonság azonban nem egy okosóra, hanem egy fitnesz tracker, ami Pebble Core névre hallgat és kijelző nélkül próbálja meghódítani a felhasználókat. A Core Android 5.0-t futtat, beépített GPS-vevője, SIM-kártyája van, illetve a Bluetooth és a WiFi sem maradt ki belőle. Nem csak követi a mozgásunkat, hanem zenelejátszásra is képes, akár Spotify-előfizetésünket is hallgathatjuk vele, nem csak vezeték nélkül, hanem akár 3,5 milliméteres jack csatlakozón keresztül is, a mobilt akár otthon is hagyhatjuk. A rajta lévő gomb pedig programozható, segítségével rendelhetünk Ubert, aktiválhatunk GPS tracket, de akár okosotthonunk valamely funkcióját is élesíthetjük vele, praktikusan a lámpakapcsoló vagy a garázsajtó lehet ilyen.

A programozható Pebble Core a legnagyobb újdonság.
A programozható Pebble Core a legnagyobb újdonság. [+]

Az természetesen egy pillanatig sem volt kérdés, hogy a kitűzött 1 000 000 dolláros célt villámgyorsan el fogja érni a cég, jelenleg több mint 7 500 000 dollár jött össze nekik, és a projekt még csak 1 napja fut a 35-ből. Aki Európából szeretne Pebble-t rendelni Kickstarteren keresztül, mindenképpen számoljon egyéb költségekkel, ami áfa és vám formájában tolódhat a vételárra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés