2019. január 17., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Nokia X6 - zene nélkül mit érek én?

A finnek beleépítették az X6 árába a Come With Music szolgáltatást. Nem kellett volna.

Hirdetés

Bevezető

Azt mondta az összes GSM boltos kontaktunk, hogy nem viszik, nem veszik. Azt mondták, hogy kissé drága. Kissé?! Karácsonykor 200 lepedő volt, most 150. Ez nagyon sok pénzt egy műanyag házba csomagolt 5800-ért. Ja, hogy benne van a "comes with music" szolgáltatás, ami egy évig korlátlan zeneletöltést jelent? És? Ha nem kell, akkor mi van? Miért kell nekem ezt is kifizetnem, amikor csak egy telefont akarok venni?

Nokia X6
[+]

Nagy divatja van mostanában ennek a zeneáruházasdinak. Az iTunes nyitotta a sort, a Sony Ericsson pedig a PlayNow Plus nevű okossággal vágott bele a buliba. Az sem hibátlan, de ott nem kell megfizetni a telefonnal együtt. Vagy akarod, vagy nem, te döntesz. Itt nincsen sanszod, ha Nokia X6-ra vágysz (ami számomra mondjuk meglepő, de legyen), akkor nincs mese: akár tetszik, akár nem, a szolgáltatásért is perkálnod kell a telefon megvásárlásával egyidőben. Mert ezért ilyen mocskosul drága.

Nokia X6
[+]

Ó, igen. Az X3-mal is ez volt a baj. Az egy év ingyenes letöltés pedig nem olyan, hogy most aztán kiírom CD-re a komplett zeneipart, mivel kódolt fájlok jönnek le, amelyeket csak a telefonon, vagy a készülékhez adott szoftverrel a megfelelő számítógépen tudunk meghallgatni. Másolásvédelem rulez, ami persze érthető, csak talán jobb lenne, ha a felhasználó maga dönthetné el, hogy kell-e neki ilyen szolgáltatás egyáltalán.

Nokia X6
[+]

Mindenesetre az XXL GSM-től kapott tesztkészüléket természetesen megvizsgáltuk úgy is, mintha nem tudnánk az árát, mert ettől még lehetett volna jó telefon is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.