Hirdetés

2018. december 15., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Mobiltelefon rovat

Nokia X2 - kamera varieté

Kedvező árú, zenés készülék, túlméretes kamerával és némi fémmel.

Hirdetés

Bevezető

Ha az elég kis gyatra X3-ból indultam volna ki, akkor az X2 eleve hendikeppel indult volna nálam. De mivel az X3 Bocha boncasztalán feküdt, s körülbelül annyi időre láttam, mint a Győzike show-t (mondjuk utóbbi esetben ez saját elhatározásból fakadt), ezért különösebb előítéletek nélkül bontogattam az aprócska dobozt, amit a GSMline.hu futára pottyantott a kezembe.

Nokia X2

Azaz csak bontogattam volna, mert kissé meghökkentő volt öles betűkkel a csomagoláson olvasni, hogy itt mindjárt egy olyan telefon kerül elő a legolcsóbb összecsukható hajszárítók dobozánál is kisebb hasábból, amin öt megapixeles kamera teljesít szolgálatot. Ez mondjuk elég ritka madár ebben az árkategóriában, de volt már hasonló próbálkozás, mégpedig a koreai vonalon: a Samsung G600 után az LG KC550 is hasonló koncepció mentén készült. A finnek ehhez még némi zenei turbót is hozzácsaptak, ami egyre érdekesebb eszközt sejtetett.

Nokia X2

A telefonálási alapfunkciókon túl kifejezetten a multimédiára erősíteni egyáltalán nem elvetélt ötlet. Ez az egyik recept a „tervezzünk fiatalos fónt, emberek és akkor majd sok pénzt keresünk vele“ vonalnak. Kamerázni és zenét hallgatni minden tizen- és huszonéves arc szeret, nekik viszont nem kell Exchange szinkronizáció, meg beépített merevlemez. A másik vonalon jönnek az apró, de QWERTY gombsoros, közösségi szolgáltatásokra is felkészített gépek, a kettőt vegyíteni csak azért nem sikerült, mert az már lassan szinte biztosan okostelefon lenne, ami viszont kilóg az árszegmensből. A Nokia X2 viszont próbált a social funkciók trendjéből is valamit beletenni az X2-be, de itt azért inkább a kamera és a zene dominál.

Nokia X2

Ha viszont valaki behirdeti a frankó kamerát és az izmos zenei teljesítményt, akkor nem adhat a júzerek kezébe félmegoldásokat. Akkor az a kamera tényleg mossa el a hasonló árú konkurenciát, a zenei rész pedig legyen valóban korrekt. Így kéne – csak hát valamivel a fejlesztési és előállítási költségeket is kordában kell tartani, ezért a 30 lepedős árcímke megcélzásakor kompromisszumokat kellett kötni. A következő oldalakon kiderül, hogy ezek mennyire nagyok.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.