Hirdetés

Moshi Mythro C teszt

Androidos mobilokhoz készült fülhallgatójával a stabilitást és az egyszerűséget tűzte zászlajára a kínai gyártó, a kábeles technológiának pedig kétségtelenül megvannak az előnyei.

Hirdetés

A Moshi márkanévvel eddig leginkább iPhone-tokokon és egyéb kiegészítőkön találkozhatott a nagyérdemű, kevésbé ismertek a gyártó audio-termékei, pedig egyébként ezekből is bőven van választék, nem csak Apple termékekhez! A Mythro C nevű termék például kifejezetten Android-felhasználóknak szól, hiszen egy vezetékes, Type-C csatlakozós fülhallgató, effélét külön megvehető termékként nagyon régóta nem is teszteltünk.


[+]

Ez a kütyü körülbelül egy belépőkategóriának megfelelő töltőkapszulás fülhallgató árán, 20 ezer forintos összegért hagyja meg a felhasználónak a vezetékes használat kényelmi kompromisszumait, cserébe nyilván 100%-osan megbízható adatátvitelt, nulla hallható késedelmet és töltőmentes használhatóságot ad - értelemszerű, de használat közben sokat érő extrák ezek. A dobozban ennek megfelelően nincs is túl sok tartozék, a teméken kívül kizárólag három gumiharangot találunk, kis, közepes és nagy méretekben, a vetőcsöveket pedig fehér és piros belsővel jelölték meg, hogy használat közben első ránézésre is be tudjuk magunknak azonosítani, melyik oldal mely fülünkbe megy.


[+]

Kialakításra a Mythro C abszolút dicsérhető termék, a kábel szilikonos szigetelése kellően rugalmas, nincsenek lespórolva a törésgátlók, minőségiek a vezérlőgombok, és a műanyag/alumínium fülhallgatóház is kellően könnyű, jó tapintású, összeillesztéséhez nem használtak ragasztóanyagot, kizárólag patentek fogják össze, ami gyorsan ki is derül, ha véletlenül leejtük és szétjön a két fél. Nem igényel különösebb trükköt a behelyezés, nincs fül mögötti kábelvezetés, vagy egyéb, sokak számára túlzottan körülményes metódus, a használatba vétel tényleg nagyjából egy másodpercet vesz igénybe, és amikor épp stabilan ül a fülben, akkor tényleg szinte észrevétlen, de a kábel mozgolódása és a kizárólag a hallójáratban ücsörgő gumiharang által nyújtott rögzítési pont miatt nálam előfordult, hogy kiesett egyik-másik oldal.


[+]

A Type-C csatlakozójú fülhallgatók jellemző előnye a jack csatlakozóval szemben, hogy nem analóg módon, hanem digitálisan kapják a jelet. A valóságban ez nagyjából annyit takar, hogy ha a fülhallgatót bármilyen kompatibilis eszközbe bedugjuk, árkategóriától és márkától függetlenül ugyanazt a hangminőséget és hangszínt kapjuk, amit a Moshinál megálmodtak, hiszen a digitális-analóg átalakítás és az erősítés a fülhallgatóban, egész pontosan a középső vezérlőegységben van. Persze, egy LG Quad DAC-os mobil valószínűleg komolyabb részletességet és erősítést tud átadni analóg módon a jack csatlakozóján, mint amit a füles magának csinál, de ez manapság inkább extrém kivétel, egy telefon esetén leginkább annak örülünk, ha maradt még egyáltalán jack egy telefonon. Úgyhogy a Moshi ezt a részt megoldotta a Type-C csatlakozóval, persze így hagyományos erősítőbe vagy egyéb, jack-csatlakozós eszközbe nem dugjuk be a kütyüt.

A Moshi nem csak készülékházon belüli zenei technológiával, hanem még szoftveresen is igyekszik kézben tartani a felhasználóhoz elérő traktusokat, hiszen egy saját fejlesztésű alkalmazásba bújtatva ad külön hangszínszabályzást az eszközhöz. Tényleg rendkívül egyszerű appról van szó, amíg nem csatlakoztatjuk a fülest, addig konkrétan semmit nem enged csinálni, ha csatlakoztattunk, akkor pedig kétféle előre beállított hangmódból (zene, játék), illetve egy basszusos DJ Boost módból áll, ezen kívül kézzel állítgathatjuk az ötsávos equalizert, és saját nevet adhatunk egyedi beállításainknak.


[+]

Jelentősen jobb a zenei hangminőség annál, ami akár egy kategóriával feljebb is elérhető kábelmentesen. A 24/96-os DAC részletessége sokkal több játékot enged a dinamikában, apró részletekben, miközben a teljes élmény is értelmezhető, a DJ Boost mód nélkül pedig szerencsére egyik tartomány sem tolakodó, nincs az a brutális mélyhangsúly, ami általában jellemző a hasonló termékekre. A fülből kissé kilógó ház a stabilitás szempontjából hátrány, ám a térkialakítás és a szeparáció megoldhatósága szempontjából előny, a dinamikus meghajtó előtt és mögött a kábelmentes kütyükhöz képest tánctérnyi hely maradt.

Összegzésként elmondható, hogy a Mythro C leginkább azokat az előnyöket tudja felmutatni, amikről lemondunk akkor, amikor vezetékmentes fülhallgatót választunk: itt nem kell aggódni a lemerülő akkumulátor miatt, nincs probléma az adatátviteli sebességgel és a stabilitással, sokkal könnyebb volt jó hangminőséget elérni, úgy, hogy közben nem is drága a termék. Itt már leginkább egyéni preferencia dönt a vezetékes és a vezeték nélküli kategóriák között, de a kábeles megoldások között ez egy jó lehetőség, bár a külföldi rendelés és az ebből adódó további költségek már 20 ezer forint fölé tolják az árat, ami már kissé túlzó a csomag ismeretében, alatta azonban korrekt vétel lehet.

szentkuti11

 • Kapcsolódó cégek:

Előzmények

 • Prémium fülhallgató, prémium áron

  A Bang & Olufsen legújabb sportfülese egy korrekt középkategóriás mobil áráért érhető el. A töltőpad pedig egy belépő szintű készüléket érő összegért

 • EarFun Free - az elvárható szint

  Ha olcsó, kevésbé ismert kínai termékről van szó, sokan hajlamosak végletesen gondolkodni: az egyik csoport túlzóan magasztal, a másik minden effélét szemétre való, legyártást sem érdemlő terméket lát bennük. Az igazság? Valahol a kettő közt lesz!

 • Vezetékmentes TCL fülesek érkeztek

  A TCL 10-es széria három készüléke mellett két TWS (valódi vezetékmentes) in-ear füles is bemutatkozott ma.

 • Tellur Sedna teszt

  A valódi vezetékmentes fülhallgató az első termék, ami megfordult nálunk a román Tellurtól, akik elég széles portfólióval rendelkeznek elektronikai készülékek terén.

Hirdetés