Meater Block - négy meater előny

Mondanánk, hogy jó steaket sütni nem agysebészet, de sajnos elég közel áll hozzá. A Meaterrel viszont rengeteg időt és csalódást spórolhatunk magunkat, meg ugye bárkinek, aki kénytelen a főztünkből fogyasztani.

Tényleg működik

Nem mondom, hogy némi gyakorlattal ne lehetne üzembiztosan magas élvezeti értékű sülteket készíteni, csak amíg azt a némi gyakorlatot megunkévá tesszük, a gatyánk is rámehet a projektre. És itt szeretnénk megjegyezni, hogy ugyan a Meater kétségtelenül működik, nem kizárólag a technológián múlik a dolog. Jó hír, hogy a Meaterrel nem is a szakácson. Az a nagyon nem mindegy, hogy milyen alapanyagba szurkáljuk bele a tűket. A Meater garantálja a sikert, abszolút hülyebiztos, csak annyit kell tudnunk, hogyan óhajtjuk fogyasztani az adott húst, de a silány minőségű vagy kifejezetten tejelő marhából kanyarított darabok akkor sem lesznek jobbak, ha maga Gordon Ramsay ordibál velük a grillrácson.

Némi anyagismeret azért szükséges. Szarvas bélszín rosé, a Meater előtti kőkorszakból.Némi anyagismeret azért szükséges. Szarvas bélszín rosé, a Meater előtti kőkorszakból.Némi anyagismeret azért szükséges. Szarvas bélszín rosé, a Meater előtti kőkorszakból.Némi anyagismeret azért szükséges. Szarvas bélszín rosé, a Meater előtti kőkorszakból. Némi anyagismeret azért szükséges. Szarvas bélszín rosé, a Meater előtti kőkorszakból. [+]

A csirkével vagy lazaccal nehezebb mellényúlni, persze a fűszerezést még így is lazán el lehet barmolni, ha rendkívül tehetségtelenek vagyunk, de a steakek esetében sajnos megkerülhetetlen a kimondottan erre a célra előállított alapanyag, úgynevezett steak hús. Ez szükségképpen kicsit drágább lesz, mint a hentespultban elérhető, kiöregedett tejelő marhákból vágott részegységek bármelyike, plusz jellemzően el kell fáradni érte egy úgynevezett szaküzletbe. Hacsak a helyi szupermarketben nincs jó minőségű, nem előre pácolt, összevegyikezelt steak hús. Mert néha akad, de azért az sem az a minőség.

[+]

De tételezzük fel, hogy bármilyen állatot is választottunk, beszereztük a célnak megfelelő, minőségi alapanyagot és a pácolást vagy fűszerezést, illetve az előkészítést sem toltuk el, akkor a Meater tényleg képes garantálni a kívánt végeredményt. A tényleges tesztkörnyezet megfelelt ezeknek a kritériumoknak, nem is volt hiba a menüben. Grillen készítettünk lazacot vajjal és citrommal, natúr csirkemellett sült fokhagymával, mangalica tarját kétféle fűszerezéssel (mustáros-borsos-hagymás és Zoli féle BBQ) és wagyu nyakat medium rare, sütőben pedig többek között és nem először, de legutóbb pont két adag angus hátszínt sütöttem rare, illetve medium rare, hagyományos forward crust technikával.

Angus hátszín rare és medium rare
Angus hátszín rare és medium rare [+]

A Meater esetében kissé macerásabb a reverse sear elnevezésű megoldás, mivel az elősütési időből le kell saccolni az utólagos kérgezéskor keletkező extra hőhatást, ami nem biztos, hogy elsőre evidens. Húshőmérő nélkül viszont valamivel könnyebb belőni a megfelelő állagot, ha utólag tesszük a serpenyőbe a szeletet. Viszont most a Meater a lényeg, amit a jelzésig kell a tetembe szúrni, ügyelve arra, hogy a hegyes vége sehol ne lógjon ki, elvékonyodó hússzeletek esetében pedig érdemes a vastagabb rész felé irányítani a maghőmérsékletet mérő hegyes részt. A blokkot elég ilyenkor bekapcsolni, a tűk így is felveszik a kapcsolatot az anyahajóval, innen már csak a megfelelő számhoz kell rendelni a megfelelő állatot, definiálni, hogy melyik részével dolgozunk, majd kiválasztani, hogy milyen módon szeretnénk elkészíteni.

[+]

A blokk nálunk WiFi-n kapcsolódott, pontosabban szeretett volna, de a honlapon leírt instrukciókkal ellentétben az a tapasztalatunk, hogy a Meater Blockkot nem a húshoz, illetve tűkhöz közel érdemes elhelyezni, hanem a vezeték nélküli kapcsolatot biztosító routerhez közelebb. így mindig stabil maradt a kapcsolat, függetlenül attól, hogy egy 50 négyzetméteres lakásban sütöttünk, a jelentősen nagyobb térrel bíró családi ház sütőjében vagy a kertben álló grillen. Még egy trükk a szakadatlan összeköttetés érdekében: miután generáltunk egy kérget (crust) a húsra, úgy csomagoljuk alufóliába a további, alacsony hőmérsékleten történő készre sütéshez, hogy a hústűből minél nagyobb rész maradjon szabadon. A sütő és az alufólia együtt már gyakran áthatolhatatlan akadályt képez az adatfolyamnak.

A Meater+ teljesített szolgálatot technológiailag mostoha, de nagyon hangulatos körülmények között.

Az app továbbra is előrejelzi, hogy nagyjából mennyi időt fog igénybe venni a teljes folyamat, mutatja a pillanatnyi maghőmérsékletet, célhőmérsékletet, a környezeti hőmérsékletet és csipog, ha teendőnk van. Egyébként a jelzőhangokat is testreszabhatjuk és akár sütési fázisonként eltérő akusztikai szignálokat is kérhetünk. Tényleg csak akkor lehet elrontani, ha irtó lomhán dolgozunk, ami a steak esetében kritikus lehet, úgyhogy igyekezzünk ritmusban maradni. Ez egyáltalán nem túl nagy elvárás, de kis odafigyeléssel még a precíz hőmérsékletszabályozást nélkülöző szabad tűzön is kivitelezhető.


Mangalica tarja

A termék célja ugye az, hogy mindenféle szaktudás, előképzettség vagy akár gyakorlat nélkül is képesek legyünk ehető, hovatovább magas élvezeti értékű sülteket produkálni. Erre maradéktalanul alkalmas is. Az eszköz működése továbbra is kifogástalan, a WiFi-s kapcsolat okos és praktikus fejlesztés a Block esetében, a több eszközről való kezelhetőségnek abszolút van értelme, a kivitelezés kifogástalan, a termék minősége és megjelenése alkalmassá teszi arra, hogy nap, mint nap szem előtt legyen, ti. a konyhában, sőt, akár funkcionális dekorációként is megállja a helyét. Egyetlen dolgot lenne érdemes kicsit jobban hangsúlyozni. A szerves eredetű talajjavító szer akkor is az marad, ami, hiába szórunk rá cukrot. Megfelelő alapanyagok nélkül a Meater sem tesz csodát, de ha tényleg lövésünk sincs semmiről, akkor sincs veszve minden, de leginkább semmi sem. Lássuk be, hogy ehhez mi nem értünk, menjünk el egy szaküzletbe, ahol viszont ők igen; kérjünk minőségi alapanyagot az elvárt eredményt körvonalakban ismertetve; ne szerencsétlenkedjünk mindenféle ízesítéssel, egy jó marha steakhez elég lesz a só, bors, fokhagyma, vaj, friss rozmaring kvintett és kövessük a Meater utasításait, mint a szentírást. Ha élet-halál kérdése, hogy minden jól süljön el ki és könnyen szerethető, népszerű fogást szeretnénk a steak műfaján belül, válasszunk filet mignont, tenderloint vagy bélszínt, esetleg vesepecsenyét (ez amúgy mind ugyanaz, csak más nyelven) és garantált a siker. Többrésztvevős felállás esetén a Meater Block a megoldás, de a Meater+ továbbra is óriási segítség lehet, ha ugyanazt az elkészítési módot preferálja a társaság vagy csak egy-egy szelet húst szeretnénk a szerintünk ideális elkészültségi állapotában prezentálni. A Meater Block két hústűvel bruttó 239 euróért érkezik, négy tűvel pedig 299 euróba kerül, ami 95 és 119 ezer forintnak felel meg aktuális árfolyamon, de az a tapasztalatunk, hogy megéri. Már ha szükségünk van ennyi eszközre. Egyébként pedig ott a 109 eurós (nagyjából 43 ezer forintos) Meater+, és a kifogástalan terméktámogatás és garancia, ami hosszú, boldog párkapcsolatot eredményez a tulajdonosa és eszköze között. A Mobilarena aggregált, most már hosszútávúnak is nyugodtan mondható tapasztalatai alapján egy nagyon tetszett plecsnit mindenképpen kiutalunk a Meaternek mint koncepció és magának a Meater Block terméknek is.

Meater

A Meater Blockot az Apption Labs biztosította, ezúton is köszönjük!

A Meater Blockot az Apption Labs küldte el nekünk, ezúton is köszönjük!. Vásárláshoz kattints ide!

AliceWake

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés