Meater+ vezetékmentes húshőmérő teszt

Megvalósult álom: sütés és sörözés közben teszteltünk valamit. A Meater+ Bluetoothon kapcsolódó, kábelmentes hőmérő steaksütéshez egyszerű használattal és elegáns külsővel.

Hirdetés

Meat + meter = Meater

A boldog békeidők rántott húsos fogásain a hazai gasztronómia szerencsére már túllépett, de nem kell feltétlenül étterembe robogni, hogy az ember egyen valami ízleteset. A net dugig van bejáratott és kísérletezgető receptekkel, az alapanyagokat csak az szab határt, milyen messzire hajlandó érte menni az ember – már csak a megfelelő konyhai eszközökre, a tudásra és némi ügyességre van szükség. A lelkesedés persze még nem minden, simán odakozmálhat a falat, és cipőtalp sülhet a méregdrága marhából.


A Meater+ Bluetooth 4.0-s kapcsolatra képes, vízlepergető és hőálló húshőmérő [+]

Ezért is vannak ehhez kapcsolódó praktikák, édesanyám például hozzáértő rutinnal szurkálja a sülő falatokat harcedzett hústűjével. Én azonban ilyen skillekkel én nem rendelkezem, úgyhogy alighanem nekem találták ki a digitális hőmérőket. Ezekkel ugyanis ellenőrizni lehet a tepsiben, a serpenyőben vagy a grillen sercegő étkek felszíni és maghőmérsékletét – magyarán azt, hogy kívül és belül mi történik éppen. Léteznek már Bluetoothon kommunikáló darabok is, ám azok általában mind kábelesek, azaz a lecsukott grillsütőből is kilóg egy vezeték, ami a főegységhez és megjelenítőjéhez csatlakozik. Ez pedig nem túl praktikus, néha pedig zavaró.

Csomagolásából kivéve a Meater+ leginkább állítva tárolandó, de fel is akasztható
A Meater+ fadobozkája leginkább állítva tárolandó, de akár szögre is akasztható [+]

A Meater digitális húshőmérő család trükkje az, hogy megszabadul a kábelektől: itt ez az egyik végén éles, rozsdamentes acél, a másikon pedig kerámiabevonatú, tollméretű izé, amit csak bele kell tolni a hússzeletbe a jelölésen túl, és a telefonon máris nyomon lehet követni, hogy áll a sütés. Sőt: receptek kiválasztása után a mobil jelez, hogy mindent jól csinálunk-e, így máris nehezebb feladat a fogást katasztrofálisan elrontani.


A Meater+ fatokja tölti a tűt, amikor az visszakerül, illetve továbbítja a Bluetooth jelet a telefonra [+]

Igen: a húshőmérő is csatlakoztatott korba lépett, de még felhőszolgáltatás is van, hogy távolról elérhetőek legyenek az élő adatok. Persze, amikor Bochánál alágyújtottunk a csirkemellnek, a hátszínsteaknek és a bélszínnek, koránt sem vettük magunkat annyira komolyan: a kis eszközre inkább valami jópofa kiegészítőként, semmint alapszükségletként tekintettünk, és még a söröskupak is szisszent a közelben.


Az itt alig kilátszó tű 13 cm hosszú, 6 milliméter vastag és 24 órán át küldi tovább az adatokat egy töltésről [+]

Pont ennyire volt laza a brit Apption Labs nemzetközi csapata a legutóbbi ShowStoppers eseményen, ahol a kezembe nyomták az új generációs Meater+-t, és még egy olyan élethű steaket is nyomtattak 3D-ben, ahogy megindult a nyálelválasztásom. De maga a valódi fadobozka is odavonzotta az techírói tekintetet, ami egyébként a tároláson túl a hústű vezetékmentes töltését is letudja, baromi elegáns, konyhába kívánkozó kivitellel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Meater Block - négy meater előny

    Mondanánk, hogy jó steaket sütni nem agysebészet, de sajnos elég közel áll hozzá. A Meaterrel viszont rengeteg időt és csalódást spórolhatunk magunkat, meg ugye bárkinek, aki kénytelen a főztünkből fogyasztani.

  • IFA 2023: Komoly kihívója akadt a Meaternek

    A kaliforniai The MeatStickbe a berlini IFA-n botlottunk bele, ami annyira nem meglepő, mivel direkt kerestük.

Hirdetés