Hirdetés

LG F70 - nem csak a 4G miatt

Hirdetés

Advertisement

Bevezető

Most van az a pillanat, amikor azt mondhatjuk, hogy az LG palettája logikusan felépített és áttekinthető, ha azért akad is olyan termék, ami kissé el van árazva, főleg az olcsóbb szegmensben. Az L szériát szánja a cég néptelefonnak, a G sorozatba kerülnek a csúcsgépek, az F-fel jelölt modellek pedig szintén a középső szegmensben keresnek maguknak helyet, de kivétel nélkül képesek LTE-hálózatokon is működni. Nem is baj, hogy sikerült így összerázni a számozást, az már inkább okoz némi bonyodalmat, hogy az F-sorozatból korábban csak az F6-ot lehetett itthon kapni (az elég jól eltalált F5 nem került hazánkban piacra), ami a maga korában inkább a középmezőny felsőbb részébe tartozott. A 70 viszont pont 64-tel több, mint a 6, ezért talán sokan arra számítottak, hogy az F70 minden téren többet nyújt majd mint elődje, holott ezzel szemben inkább azt mondhatjuk, hogy az XXL GSM-től kapott F70 az L70 testvére.

LG F70
[+]

Egyelőre még a szakmának is izzadtságcseppek gyöngyöznek a homlokán akkor, amikor azt kell elmagyarázniuk a fogyasztóknak, hogy a 4G-nek mégis mi értelme van egy WVGA kijelzős, középkategóriás telefonban. És csupa olyan dolgot tudnak ezzel kapcsolatban mondani, amire a júzer csak megvonja a vállát: nem kettő, hanem egy másodperc alatt töltődik be a teljes Facebook hírfolyam és ha HD videót akarok a YouTube-ra posztolni (mint ahogyan gondolom ez olyan gyakorisággal történik meg egy átlagembernél, ahányszor Avicii magyar népdalokat énekel), akkor az mennyivel gyorsabb. A valóságban nem ezek az igazi érvek egy szolgáltató számára akkor, amikor a 4G-t próbálja tukmálni, hanem minél többen használják az LTE-hálózatot (ott, ahol van), annál inkább felszabadul a 3G infrastruktúra, ami javítja a felhasználói élményt mindenkinél.

LG F70
[+]

Mondjuk ehhez képest a 4G-s kütyük drágábbak, mint a csak HSPA-ra felugró masinák, ami nyilván azzal indokolható, hogy komolyabb rádiós modulra és ezt támogató chipsetre is szükség van ahhoz, hogy egy telefon használni tudja az LTE-hálózatokat. Természetesen vannak olyanok, akik hajlandóak több pénzt áldozni azért, hogy 4G-re felléphessenek, az LG-nél viszont szerencsére úgy gondolták, hogy nem csak ez kell megkülönböztessen egy L és egy F szériába tartozó eszközt, ezért az F70 néhány ponton azért többet nyújt, mint amire az L70 képes.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • LG

Azóta történt

 • Bemutatkozott az LG F60

  A dél-koreai gyártó középkategóriás terméke 4,5 hüvelykes IPS kijelzővel, 4G/LTE támogatással és négymagos processzorral érkezik.

 • LG G3 Screen – NUCLUN lapkával

  Az LG saját fejlesztésű nyolcmagos processzorával, 225 megabites LTE-A modemmel és valamivel alacsonyabb felbontású megjelenítővel érkezik a G3 frissített kiadása.

 • LG F60 - középre igazodj!

  Az F60 arra jó példa, hogy ami pár éve még a középkategória oszlopa lehetett volna, az mostanra már éppen csak elég ahhoz, hogy ne a belépő szintű kütyük között találjuk meg.

Előzmények

 • LG L70 - nem pejoratív koppintás

  Gazdag szoftvercsomaggal, kopogtatós funkciókkal és KitKattel érkezett meg az LG új ötvenezrese, ám a szerény hardver és a néhány apró hiba rontja az összképet.

Hirdetés