Hirdetés

Kingston MobileLite Wireless G2 adatosztó

Hirdetés

Külső

Az okostelefonok és tabletek előretörésével rengeteg hozzájuk való kiegészítő jelent meg a piacon. Igazi svájci bicskának számítanak köztük a Wi-Fi modullal, router és adattároló képességekkel, sőt külső akkumulátorral ellátott megoldások, melyek közül nemrégiben teszteltük a QNAP QGenie-t. Most pedig a Kingston MobileLite Wireless G2 fekszik itt előttünk, ami nagyjából akkora, mint egy megtermett mobiltelefon: 129,2 x 80 x 19,3 milliméteres és 171 grammos. Sötét, gumis tapintású alját és tetejét fehér sáv keretezi, ebben vannak csatlakozói (micro USB, USB 2.0, Ethernet, SD kártyaolvasó). illetve kezelő- és visszajelző szervei (bekapcsoló, reset nyílás, három állapotjelző LED).

Nincs belső adattára a MobileLite Wireless G2-nek, de dughatunk bele SD kártyát (a mellékelt adapterrel microSD kártyát is), USB csatlakozójára pedig pendrive-ot, így elég komoly külső tárhelyre tehetünk szert. Az USB aljzat 3G modem csatlakoztatására is szolgál, így Wi-Fi routerként is használhatjuk a készüléket, és erre a feladatra az Ethernet csatlakozót is bevethetjük. Az eszköz alapvető feladata azonban a külső tárhely Wi-Fi megosztása, így egy pendrive, vagy fényképezőgépből kivett SD kártya tartalma könnyen és gyorsan megosztható nem csak PC-k, hanem Androidot, iOS-t futtató készülékek között is, sőt az Amazon Kindle Fire termékeivel is kompatibilis.

Az apróság utolsó, de egyáltalán nem elhanyagolható funkciója a mobil töltés. A beépített akkumulátor egészen combos, 17,6 wattórás, a Kingston leírása szerint az egyszerűbb okostelefonok elvileg háromszor, a komolyabbak kétszer, a tabletek közül a kisebbek egyszer tölthetőek fel vele, a nagyobb tabletek akár 30 wattnál is nagyobb telepét pedig félig tudja felhúzni. A teljesen feltöltött akku papíron 13 óra hálózatos működést biztosít a készüléknek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés