Jabra PRO 9465 Duo, avagy mit tud egy ügyfélszolgálatos headset?

A Jabra és az általa nyújtott szolgáltatások

A Jabrát nagyjából 150 évvel ezelőtt alapította egy dán úriember, bizonyos Elwood Norris. Akkoriban még nyilván nem headsetek gyártásával foglalkoztak, az eredeti cég egyik profilja a telegráf volt, ők csinálták meg az első vezetékes telegráf hálózatot Hong Kong és Dánia között. 1950-ben pedig építettek egy 530 kilométeres víz alatti kábelt Anglia és Dánia között, majd 1977-ben megvették a hallókészülékekkel foglalkozó Danavoxot, mely cég más néven, de ma is üzemel. 1986-ban kezdtek headseteket gyártani, a név akkor még GN Netcom volt, de 2003-ban megvették az akkor már jó ideje létező amerikai céget, a Jabrát, mely 2007-ben lett bejegyzett világmárka. A Jabrának jelenleg három diviziója van: professzionális, mobilos és hallókészülékes.

Cikkünk tárgya a professzionális ág termékkínálata, melybe a 9400-as sorozat tagjaként a 9465 Duo is tartozik. Ez az egyik első irodai headset, melyben egyesítették a DECT-et és a Bluetooth-t; mindkettő egy vezeték nélküli adatátviteli a technológia, előbbit nem mobiltelefonokban használják, hanem a vonalas megodlások vezeték nélkülivé tételénél. A dolog lényege, hogy a headset jelen esetben nem csak az a cucc, amit a fejünkre teszünk, tartozik hozzá egy "állvány" is, melyhez Bluetooth-on keresztül nagyjából 10 méteres körzeten belül csatlakozhathatunk mobiltelefont. A DECT maga az állvány és a headset között él, a hatótávolság itt a Bluetooth sokszorosa, ideális körülmények között elvileg 150 méter is lehet; a beszélgetésnél csak az számít, hogy a telefon és az állvány közel maradjon egymáshoz, mi a fejbeszélővel már nyugodtan elsétálgathatunk.

Szintén a Jabra professzionális technológiáinak része a fejlett zajszűrés, mely NoiseBlackout névre hallgat. A szűrést több módon oldják meg, mikrofonból két darab került az eszközre, mely mellett egy fejlett digitális fejfeldolgozó egység (DSP) is helyet kapott; az eredmény valóban lenyűgöző, de a tapasztalatainkat csak a következő oldalon osztjuk meg. A cucc egyébként nyilván nem csak arra jó, hogy mobiltelefonos headsetként szolgáljon, vezetékes vonalat és számítógépet (soft-phone miatt) is ráköthetünk, a cucc pedig mindhárom fajta bejövő hívást kezeli, beszélgetés közben nem kell manuálisan váltogatnunk. A beállításokat az állványon található, 2,4 hüvelykes érintőkijelzőn tudjuk elvégezni, a folyamat annyira egyszerű, hogy nagyanyánk is meg tudná csinálni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Jabra

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés