HTC Sedna - bálna security

Bevezető, csomagolás

Nem tudom, hogy mi van velem mostanában, lehet, hogy öregszem. Abba már jóideje belenyugodtam, hogy a mobiltelefonok típusjelzéseit közel sem ismerem tökéletesen, egy-egy tesztkészülék átvételekor néha csak kedvesen bólogatok, mivel fogalmam sincs, hogy mit kapok. Arra viszont még nem volt példa, hogy egy PDA típusát ne ismertem volna, erre tessék: közölte velem a SpeedShop, hogy itt a HTC Sedna, vihetem. Én meg csak pislogtam, aztán a pakk átvételekor szerencsére jött a felismerés: ez a Sirius.

Megjelenéséig ugyanis ezen a néven futott a P6500, a dobozra valamiért mégis Sedna került. Némi következetesség azért van a dologban, a Sirius ugyanis az úgynevezett kutyacsillag, másképp szólva a Nagy kutya csillagképp fő csillaga, mely négyszer fényesebb egy átlagos elsőrendű csillagnál. A Sedna szintén csillagászati fogalom, jelenlegi ismereteink szerint ez naprendszerünk legtávolabbi objektuma. Úgy mellesleg a belső Oort-felhő tagja, melyet tudósaink a mai napig nem tudtak megfigyelni, létezéséről csak a folyamatosan napközelbe kerülő üstökösök tanúskodtak. Ez olyan érdekes, hogy be is rakok a cikkbe egy képet róla.


Az igazi Sedna

A névváltás ezen információk ismeretében nem volt logikátlan, ugyanis a P6500 koncepcióját tekintve legalább olyan távol van a HTC többi tagjától, mint a Sedna a Földtől. A Siriust pedig inkább valami multimédiás gépnek kellett volna meghagyni, egy ilyen benga féltéglára ugyanis nem a "ragyogó" a legtalálóbb jelző. A csomagolás a szokásos, az igényes, mágnesesen záródó doboz szinkronkábelt, hálózati töltőt, sztereó headsetet, textil tokot, tartalék ceruzát és kijelzővédő fóliát rejt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés