2018. május 25., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

HTC Kaiser - beteljesült álom

Megérkezett hozzánk a TyTN utódja, és azt adta nekünk, amit vártunk.

Hirdetés

Bevezető, csomagolás

A QWERTY jó, a QWERTY kell - manapság a Pocket PC tulajdonosok jelentős része így gondolja. Ezt pedig a gyártók is tudják, próbálnak is az állandóan elégedetlen felhasználók kedvében járni. Két fő irányvonal létezik: a tengeren túlon inkább a Motorola Q által divatba hozott elrendezést kultiválják, nálunk pedig a Qtek 9100-al (HTC Wizard) elterjedt, szétcsúsztatható kialakítás népszerű. Ezt bizonyítja az is, hogy az említett gép utódja, a HTC TyTN megjelenése óta rendkívül nagy népszerűségnek örvend - ez azonban rövidesen meg fog változni, hiszen megérkezett a széria következő tagja, az oly sokak által messiásként várt TyTN II, alias Kaiser.

A titin megjelenése óta már több mint egy év eltelt, azonban az új gép szolgáltatáskínálat szempontjából nem hozott olyan hatalmas változásokat. Ennek oka, hogy ebból a szempontból már az is teljesen korrekt gép volt, nem hiányzott belőle még a HSDPA támogatás sem. Első blikkre tehát azt mondhatnánk, hogy inkább tökéletesítésről van szó, és igazunk is lenne: a Kaiserben elég kevés kifogásolható rész maradt. Mindezek mellett viszont történtek érdemi előrelépések is, például beépítesre került egy GPS vevő is, de ne szaladjunk ennyire előre!

A tesztpéldány doboza hasonló a Touch-éhoz, a kicsomagolás egy kisebb esztétikai élmény. A mágnesesen záródó belső rész tetejét felhajtva egyből a vasat pillantjuk meg, alatta kiegészítők egész garmadáját találjuk: igényes tok, hálózati töltő, adatkábel, sztereó füles, pót stylus, kijelzővédő fólia, papírok, Getting Started és TomTom Navigator 6 lemezek. Én egyedül a bölcsőt hiányolom, régebben az ilyen kaliberű gépekhez kivétel nélkül adtak, de ez azóta sajnos kiment a divatból.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.