Hirdetés

2018. december 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Phablet rovat

Bluboo X550 - energiaforrás

Mi az: 5300 milliamperórás akkumulátor van benne, és mégsem tablet? Hát a Bluboo Android 5.1-es phabletje, amely az okostelefonok között rekordnak számít.

Hirdetés

Bevezető

„Bluboo: beyond your life” – villan fel a gigaakkumulátorral felszerelt X550 szlogenje az első bekapcsolás után, és azon morfondírozom, hogy miként lehetne azt a legszerencsésebben lefordítani. „Bluboo: túl az életeden”? Nem az igazi. „Bluboo: amíg a halál el nem választ – és azután is”? Sajnos ez sem működik. Alighanem az elején jobban járt volna a Bluboo, ha a túlvilági okostelefonálás helyett mondjuk a „Bluboo – beyond your battery life” szlogent használja, ha már az X550 üzemidejére büszke lehet.

A Bluboo X550 méretes készülék méretes akksival
[+]

Az előttem álló, számomra eddig ismeretlen márkájú készülékben ugyanis akkora telep van, mint a nyolchüvelykes Nokia N1 tabletben, és alighanem olvasóinakat is jobban érdekli eme teszt akkumulátoros szekciója annál, mint hogy kicsoda vagy micsoda az a Bluboo, és mire számít a halál után; az ilyesmiről amúgy sem sok mindent sikerült megtudni angol nyelvű forrásból. Ha pedig a készülék rendben egybe van rakva és a megszokott, minőségi komponensekből épül fel, nem is annyira lényeges a logó, sokkal inkább a mindennapi tudás.

A Bluboo X550 táblaméretű akkumulátort kapott
[+]

Az Elephone G2 tesztjében nemrég kitértem arra, hogy sok Kínából érkező kütyünek kreatívabb a csomagolása mint a készülék megjelenése, ez a Bluboo esetében viszont csak félig igaz. A puha tapintású papírszerkezet szép, ám kevésbé szemrevaló, a fedél alól kiemelhető, első találkozásra vaskos mobil pedig a G2-nél karakteresebb, persze messze a Lenovo Vibe Z2 Pro szintje.

A Bluboo X550 doboza két töltőfejet is kapott
[+]

A méretes készüléket méretes csomagolás és dobozbelső kísérte el a Coolicooltól szerkesztőségünk ajtajáig, és az egyik elővarázsolható fehér dobozka sem maradt tartozékok nélkül. Találtunk némi leírást, egy képernyővédő fóliát, egy áttetsző hátlapi védőtokot, egy microUSB és OTG kábelt, amivel az X550-nel más készüléket tölteni lehet, egy 2 amperes töltőfejet és még egy, a MediaTek gyorstöltő technológiáját támogató Quick Charge adaptert.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.