2019. március 22., péntek

Gyorskeresés

Távozik Jerry Shen az Asus éléről

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: DigiiTimes

Komoly átszervezések indulnak, ami a mostanában népszerűtlenebb mobilos vonalat is érintik. A játékosokra mehet rá az AsusTek.

Hirdetés

A siker a tech iparban mindig pillanatnyi, hosszútávon a trendeknek megfelelve vagy azokat meghatározva lehet egy-egy vállalat nyereséges, és a komolyabb változások gyakran a menedzsment cseréjével indulnak. Jerry Shen 25 évet töltött az AsusTek Computer Inc. kötelékében, és közel egy évtizedet az élén, 2019. január 1-jével ugyanakkor megüresedik az elnök-vezérigazgatói szék, és strukturális változások miatt nem is töltik be. A vezérszerepet SY Hsu, a PC-s üzletág, illetve Samson Hu, a nemzetközi ügyféltámogatás részéről megosztva fogja végezni, írja a DigiTimes.


Az Asus ROG Phone [+]

Pár éve nagy lendületet vettek a Zenfone mobilok, mostanában viszont nem igazán megy a szekér, ezért stratégiaváltás következik: az Asus a gamer és a power user vonalra megy rá – azokra, akik rengeteget nyomogatják kütyüiket játék, üzleti vagy egyéb okokból, ahhoz passzoló sebességet és hardvert elvárva. Az Asus ROG Phone már előrevetítette a gamer irányt a vállalatnál, a játékra szánt mobiloknak pedig egyre növekszik a piaca, a lépés tehát érthető. A gyártó gaming laptopjai egyébként jól fogynak, és az Asus Ázsiában, illetve az Egyesült Államokban is az eladási mutatók növekedésére számít 2019-ben. Az egyelőre kérdéses, hogy a mobilos üzletág mikor kap komolyabb lendületet.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.