Hirdetés

APC Mobile Power Pack M10 teszt

Hirdetés

Bevezető, doboz

Az okostelefonok az elmúlt néhány évben rengeteget fejlődtek, egyre nagyobb felbontásúak és méretűek lettek a kijelzők, egyre jobbak a kamerák, villámgyors lett a mobilinternet, a telefonokba épített hardverek pedig adott esetben erősebbek egy pár évvel ezelőtti átlagos asztali számítógépénél. Az akkumulátorok azonban sajnos nem tudják ezt érdemben követni, a lítium-alapú telepek továbbra sem képesek egy felsőkategóriás, vékony kialakítású készülékeket egy-két napnál tovább energiával ellátni. A gyártók próbálják különböző energiatakarékossági módokkal megoldani ezt a problémát, de ezek sajnos jelentősen korlátozzák a telefonok funkcióit, a felhasználók nagy általánosságban pedig nem azért vesznek okostelefont, hogy csak telefonálni és SMS-ezni tudjanak vele.

APC by Schneider Electric Mobile Power Pack M10
[+]

Jelenleg a hordozható külső akkumulátor az egyik legnépszerűbb és legolcsóbb megoldás az üzemidő-problémára, manapság rengeteg gyártó termékéből választhatunk igényeinknek megfelelően. Az APC by Schneider Electric nevű márka 2007 óta létezik ezen a néven, 1981-ben három villamosmérnök alapította meg American Power Conversion Corporation-t (APC), jellemzően szünetmentes tápegységekkel és túlfeszültség-védelemmel foglalkoztak, 8 éve pedig felvásárolta őket a Schneider Electric, de a cég fő profilja nem változott. A végfelhasználókat megcélzó, hordozható akkumulátor azonban számukra is egy új terület.

APC by Schneider Electric Mobile Power Pack M10
[+]

Tesztünk alanya M10 névre hallgat, ez utal a kereken 10 000 mAh-s (avagy 10 Ah-s) kapacitására. A zöld színű dobozban az akkumulátoron kívül némi dokumentációt, illetve egy 30 cm hosszú microUSB kábelt találunk. A telep nálunk fekete színben járt, ezen kívül még elérhető fehérben is, illetve van egy 5000 mAh-s kistestvére is, jóval kompaktabb méretben, de hasonló arányokkal és formavilággal.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • APC

Előzmények

  • Imation Link Power Drive - dupla töltet

    Két legyet üthetünk egy csapásra az Imation eszközével, mivel a Power Drive egyszerre külső akkumulátor és extra tárhely is egyben.

  • THL 4000 - telepi gyerek

    A kínai vállalat újdonsága ugyanazt a négymagos MediaTek processzort hordozza magában, mint a konkurensek, ám az energiaforrása 4000 mAh-s, így jól bírja üzemidővel.

Hirdetés