Hirdetés

Android Device Manager bemutató

Hirdetés

Bevezető

Nemrég egy új bejegyzés került fel a hivatalos Android blogra, mely szerint hamarosan egy új funkcióval bővül a renszer. Az Android Device Manager névre hallgató biztonsági szolgáltatás azóta már mindenki számára elérhető, távoli pozicionálással, csörgetéssel és adattörléssel segíti a bajba jutott felhasználót. Valószínűleg nem kell különösképpen kihangsúlyoznunk a funkció szolgáltatását: a kapcsolódó képességek több helyzetben is jól jöhetnek, legyen szó egy elhagyott vagy ellopott készülékről, de akár a reggeli telefonkeresgélést is meg tudja könnyíteni a dolog.

A riválisok már rendelkeznek hasonló szolgáltatással, szintén rendszer szinten integrálva, így a Google egy jó pár éves lemaradást hozott be az Android Device Managerrel. A Microsft-féle megoldás Windows Phone 7 és 8 alapú készülékekre érhető el, segítségével megcsörgethető, lezárható és resetelhető az elvesztett telefon, melyre akár üzenetet is küldhetünk, a pozíciót térképre is ki tudja rajzolni. Az Apple az iCloud felhőszolgáltatás részeként kínálja a Find My iPhone névre hallgató , mellyel lezárhatjuk a készüléket, emailt és szöveges üzenetet küldhetünk, valamint természetesen a térképes megjelenítés és a gyári állapot visszaállítása is elérhető. A BlackBerry készülékekre elérhető Protect szintén fejlett szolgáltatásokat kínál, a szokásos távoli törlés, üzenetküldés és csörgetés trió mellett a telefonon tárolt adatok biztonsági mentésére is van lehetőség. A Protect a rendszer része, amennyiben BB10 verziót használunk, régebbi készülékek esetén az alkalmazásboltból szerezhetjük be.

Maga a funkció egyébként nem ismeretlen androidos körökben, néhány gyártó már több éve jelen van a piacon a saját megoldásásával, melyek értelemszerűen csak a támogatott készülékekkel működnek együtt. Ilyen a HTC-féle Phone Finder, a Sony a my Xperiával támad, a Samsung interpretációját pedig Find My Mobile-nak hívják. A funkcionalitás nagy vonalakban megegyezik, jellemzően csörgetés, üzenetküldés, távoli reset és térkép alapú pozicionálás érhető el.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • Bitcasa - végtelen tárhely a felhőben

    A sokak által ismert és használt felhőszolgáltatásoktól teljesen eltérően működő, végtelen kapacitású online tárhelyet árul az amerikai Bitcasa.

  • Alkalmazásbemutató: Dots

    Az iOS platformon slágernek számító logikai játék nemrég a Play Áruházba is betette a lábát, az androidos verzióval egy új játékmód is napvilágot látott.

Előzmények

Hirdetés