Hirdetés

A nagy virsliteszt

A nagy virsliteszt

Nemrég a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal elvégezte a nagy virslitesztet, amelyben a Magyarországon kapható húskészítményeket osztályozták többek között íz, illat, állag és szerkezet alapján. A szilveszterkor oly' népszerű ételnek azonban telekommunikációs vonzata is van; a téli hideg elleni védekezés egyik kedvelt eszköze ugyebár a kesztyű, amely sajnos nem vezeti a statikus elektromosságot. Emiatt a kapacitív érintőkijelzővel szerelt telefonok kezelése nehézkessé válik, hiszen még a hívásfogadáshoz és egy gyors Foursquare becsekkoláshoz is le kell vennünk a kesztyűt, esetlenné téve az egyébként elegáns mozdulatsort. A megoldás Dél-Koreából és Japánból érkezett, az emberek ugyanis rájöttek, hogy a virsli is vezeti a statikus elektromosságot (ergo a kapacitv kijelzők is érzékelik), formája pedig pont ideális a kijelzők kezeléséhez. A módszer hamar elterjedt, a fiatalok virslivel a zsebükben rótták az utcákat, a járókelők pedig jókat szórakoztak a felettébb nevetséges megoldáson.

Az tehát nyilvánvaló, hogy a virslinek ugyanolyan bérelt helye van a telekommunikációban, mint a konyhában, ezért úgy éreztük, nekünk is kötelességünk elvégezni a tesztet. Mi négy virslit próbáltunk ki, melyek ár szempontjából az egyik legolcsóbbtól a kicsit drágábbig skálázódnak; az erőpróbába egy kolbász is bekerült a Chilis Cserkész személyében. A húskészítményeket három készüléken teszteltük (Apple iPad és iPod Touch 4G, Samsung Galaxy Note), melyek az eltérő méretű kütyüket hivatottak reprezentálni.

A procedúráról a fenti videóban számolunk be, az eredményt pedig az alábbi táblázatban összegezzük.

Virsliteszt
Sága Füstli Orsi b.virsli Frankfurti virsli Bécsi virsli Chilis Cserkész
Illat

közepes

enyhe közepes közepes erős
Nyoma

átlagos

enyhe átlagos átlagos nagyon erős
Felület (nyálkásság)

nagyon rossz átlagos rossz
Multitouchra képes?

nem

nem igen igen nem
Összesen (ár/értékkel)

7,5 pont

1 pont 5,5 pont 9 pont 4 pont

A tesztből tehát kiderül, hogy a legjobban egy bécsi virslivel járunk, az ár-érték bajnok pedig a Sága Füstli lett. Műanyag bélbe töltött virslit és kolbászt viszont nem érdemes venni, ha étkezési célok helyett az érintőkijelző nyomkodására akarja használni őket az ember. Az biztos, hogy bármelyiket választva elég nevetségesen fogunk festeni, a humorfaktoruk igen magas. Legjobban viszont talán akkor járunk, ha hagyományosan, ételként kezeljük őket.

dr. Kind és Bocha

A tesztet olvasói kérésre végeztük el, ezzel is boldog új évet szeretnénk kívánni minden kedves olvasónknak!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés