- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz holozis_HUN #25148 üzenetére
Nem tudom most épp milyen ROM-on vagytok.. de visszautalnék [ide].
Settings - app settings - installed apps - jobb felül három pont - show system service - keresőbe írd be: Google play services majd
- force stop
- clear data
- uninstall update
majd a végén telefon restart. Szerintem ezek után mennie kellene. -
holozis_HUN
veterán
Globe rom. De gyanusan nem jó valami, eléggé darabos a rendszer, az aksi sem túl meggyőző. Bár még ma nem jutottam el oda, hogy felrakjam a szkripted. De elég érdekes, pl Clash Royale simán ment custom romon, de most szaggatott, néhány appot megnyitok és már darabos az egész rendszer... Hétvégén reinstall, amúgy is így terveztem, a héten tesztelgetek, majd hétvégén újrahúzom a biztosan kipróbált cuccokkal.
De lehet a Velvet kernelt nem szereti...
El errar es humano y el perdonar, divino.
-
crok
Topikgazda
Első találat megmondja melyik kell neked - de ahhoz tudnod kellene, hogy a ROM-odban melyik led driver van. Mivel nem működik megfelelően, így neked a mostanihoz képest a másik kell - meg a crDroid alapból egy "frissebb" ROM, szinte biztos hogy az új led driver-el lett forgatva. Szóval neked 99.999% hogy a ReVolt23-R10.1-20171119-1645-mido bysivietteam.zip kell, nem az ami fent van.. Valamint ha állítottál be spec. színeket akkor az is lehet gond: "kerek" RGB kódokat adj meg.
[ Szerkesztve ]
-
tibor72
tag
Sziasztok
A MIUI V9.5.8.0. NCFMIFA valaki nyüstölte már ? Esetleg vélemény....
[ Szerkesztve ]
-
bbubby00
őstag
Feltettem a legujabb frissitest, azota 40perces kijelzoido mellett 40%ot merult az akksim. Ha vegre elkezdik itthon is forgalmazni a MiMix2S-t, akkor eltaposhatom ezt a remek szerkezetet.
Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
nagyonnagy
csendes tag
válasz pulutodurumo #21033 üzenetére
Köszönet a posztért
A benne lévő linkeknek köszönhetően sikerült a kijelző csere -
Hary50
csendes tag
válasz tordaitibi #25149 üzenetére
Beállítások - értesitések és állapotsór - alkalmazás értesítések - és ott egyenként engedélyezd amitől akarsz értesítést kapni. Ez megvan?
[ Szerkesztve ]
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Én még új vagyok itt, kb két hónapja használom a készüléket nagy megelégedéssel. Semmi mókolást, változtatást nem csináltam rajta, teljesen gyári. Nem is értek hozzá igazából, szerintem a készülék tudásának 50%át sem ismerem még. A gondom a tárhellyel van. Nincs microsd, csak a teló memóriája, ez nekem elég, amire kell. Most volt rajta kb 4Gb kép/videó, meg vagy 3 Gb zene, leszedtem mindent, mégsem szabadult fel annyi hely amit én gondoltam. Ebben kérnék segítséget, mert a mellékelt kép szerint az egyéb fájlok még mindig 10 Gb, de ezt nem tudom miért. Az előbb újraindítottam a képek/videók törlése után, mert akkor még 15-16Gb volt ez a cucc.
Azt szeretném kérdezni, hogy
1. hogyan tudom törölni a nem kellő fájlokat?
2. Semmi média szinkronizáció nem kell, csak a kontaktok, gmail fiókom van, mi nincs
3. melyek azok az alap (amiket nem én telepítettem) alkalmazások amelyeket nyugodt szívvel törölhetek?
4. töltőre dugva be lehet azt állítani, hogy egyből fájlátviteles legyen a kapcsolat nem csak töltés?Bocsánat a sok kérdésért, nézzétek el nekem, winphone-ról jövök, nagyon rég volt android telóm, ha jól emlékszem egy x10mini pro volt az...
[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
pulutodurumo
őstag
válasz Flowtation #25164 üzenetére
1. X-Plore fájlkezelő. Van más jó is, de én ezt ismerem. Tud mutatni "térképet" hogy melyik könyvtár mekkora.
2. Oké.
3. Szerintem felesleges, asszem' 1GB alatt vannak. De ami tetszik. Ha kell a rendszernek úgysem engedi törölni.
4. Úgy tűnik, sajnos nem hajlandó megjegyezni ezt a beállítást. De a fejlesztői beállításokban lehet próbálkozni."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Flowtation
őstag
válasz pulutodurumo #25165 üzenetére
Köszi a választ!
Akkor sorban:
1. nekem es file explorer van, az is jó? De azt honnan tudom, hogy melyik mappa törölhető? Most frissítettem, az egyéb fájlok "mappa" nőtt is 1 Gb-ot.
2. akkor oké
3. Ez ok, viszont az alk. és adataik 3,7 Gb, akkor ennyi lenne az alkalmazások által tárolt adat?
4. nem akkora gond végül is, már megszoktam szinte.Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Flowtation
őstag
válasz Flowtation #25166 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő, bocsánat a dupláért.
Szóval közben ezzel az xplore-al néztem térképet, és kisült, hogy az alábbi mappasorban még ott vannak a törölt zenék, melyeket anno jobb híján a Download mappába raktam:\Redmi Note 4\Belső közös tárhely\.estrongs\recycle\1523088706349\storage\emulated\0\Download\es_recycle_content\
Ezt a tartalmat akkor törölhetem? Ez durván 8 Gb....főleg zene.Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
crok
Topikgazda
válasz Flowtation #25167 üzenetére
Igen. Ezek szerint az ES-ben nálad be van kapcsolva a "Lomtár" funkció: így mikor törölsz valamit akkor nem törlődik hanem bekerül az ES lomtárjába. Törölhető. Az ES jobb felső sarkában van egy három pöttyös gomb, ott van egy Tisztító/cleaner, ott lehet törölni.
-
crok
Topikgazda
válasz Flowtation #25169 üzenetére
Törölhető - de úgyis újra fogja generálni majd minden app a sajátját ha kell neki.
-
Faby
senior tag
Miui hu frissítéssel akadtam el.
Most a 8.2.1 van fent, alapvetően jól, hibamentesen megy.
Szeretném frissíteni, de az alábbi problémákba ütköztem:
OTA-n keresztül nem talál frissítést
2. letöltöttem a zip-et az oldalról, betallózom a frissítő alkalmazásba, ott lefuttat egy ellenőrzést, minden ok, majd újraindul a TWRP-ben, és megáll, nem lép tovább. Ha manuálisan próbálom a zipet telepíteni, akkor a zip file corrupt hibaüzenettel leáll.
Mit rontok el?
Újra letölteni most nem tudom a romot, csak este, de addig is próbálkoznék.
Ja, a letöltött rom eltűnt a Download mappából, hol találom meg?A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Trailblazer
veterán
Utóbbiról: mindig ezt csinálja, ezért a belső memória Download mappájából az adott letöltött romról szoktam egy copy-t csinálni az sdkártya gyökérkönyvtárába, amúgy is ott gyűjtöm a romokat. OTA-n keresztül nekem sem talált semelyik MIUI-leszármazott rom esetén frissítést soha. Nem tudom, mi befolyásolhatja ezt.
[ Szerkesztve ]
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
Flowtation
őstag
Oké, értem. Még egy uccsó kérdésem lenne. Eleinte (vagy nem figyeltem) nem tudom milyen régióban volt a teló, de volt a főoldalon témák ikon. Mikor átrakom Magyarra akkor viszont ez eltűnik. Így nem tudok letölteni pl. Ez bug vagy feature? A régió csak az időzóna miatt fontos vagy van egyéb szerepe is?
[ Szerkesztve ]
-
Housemobil
csendes tag
válasz Flowtation #25173 üzenetére
Jogi herce-hurca.
Mikor írtam a supportnak ezt válaszolták:
Dear,
Due to changes in regulations in some countries, we have temporarily suspended the online theme store and Mi Message services in some markets.For more information kindly visit here:-http://en.miui.com/thread-1906854-1-1.html .
ThankYou
Az utolsó frissítés óta van így. Azt nem tudom, hogy a mostani hoz-e változást, de ha átállítod a régiót mondjuk...... boszniára, akkor működik.Everybody Lies
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz Flowtation #25173 üzenetére
Biztonsági okokból letiltották a témák appot néhány régióban.
-
Flowtation
őstag
válasz Housemobil #25174 üzenetére
Igen, ha átrakom másra akkor jó. De ez is csak egy kényelmi dolog, én meg már kinőttem a mindennapmásiktémalegyenmerazmenő koromból. Ezt is csak azért kérdeztem, mert nem találtam más hibát, eleddig.
-
kelly416
veterán
Jajj, de nagyon tele van a hótopánom ezzel a szutyokkal. Ha RR rom van fent (mindegy, hogy 5.8.5. vagy frissebb), felébred dupla koppintásra a telefon, hiába van kikapcsolva ez a funkció. De csak mostanában. Ha vissza teszem a miui-t, akkor meg kidobhatom a miband2-met a fenébe. Pedig már hónapok óta nincs hang a telefonomon soha, csak a miband2 rezeg. Ez a gyökér minden nap valamikor (hétfőn délután, tegnap délelőtt, ma dél körül) visszavonja az engedélyt (értesítésekhez való hozzáférés) a mifit és mibandage appoktól. De nem akárhogy, elindítom mondjuk a mibandage-t, egyből kiírja, hogy engedélyezzem a hozzáférést, rábökök, és látszólag engedélyezve is van. Ha simán vissza lépek, mintha semmit nem is csináltam volna, a karkötő nem rezeg. Ha megvonom az engedélyt és újra megadom, akkor cirka 24 óráig megint kiküldi a karkötőre az értesítéseket. Igen, van "ne zavarj" mód bekapcsolva, de éjszakára és reggel rezeg a karkötő, aztán egyszercsak nem. Igen, le vannak lakatolva az appok, nem dobja ki memóriából. Igen, kezdem megutálni a miui-t, pedig nem sok bajom volt vele eddig.
Van bárkinek tippje, hogy mit csináljak? Azon gondolkoztam, hogy megpróbálok valami harmadik fajta romot. Talán az hozhat megoldást. De előtte elküldöm gariba a fenébe, mert sárgul a kijelző széle a hangerő gomboknál és megint háklis a közelségérzékelő. Addig meg gyűjtöm az infókat a romokról.
-
ZS3NI
őstag
Sziasztok.
Stabil 9.5.8.0-át, hogy tudok rootolni a legkönnyebben? Frissítéssel visszaállt a gyári recovery, TWRP sincs fenn.
IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
crok
Topikgazda
Teljes gyári ROM upgrade-et úgy lehet normálisan csinálni ha TWRP van fent, hogy manuálisan csinálod (mert úgy jársz mint most).
Szóval most csak PC-vel fogod tudni megoldani, mintha "előlről kezdted volna": fastboot flash-el felteszed a TWRP-t ahogy le van írva, elindítod, majd felteszed a SuperSU-t vagy a Magisk-et majd lazyflash. Ha RedWolf-ot használsz akkor abban van "védelem" és a gyári ROM-ból a recovery-t nem teszi fel így megmenti a custom recovery-t valamint automatikusan megcsinálja amit a lazyflash (újabban dumwolf process-nek hívják).
-
schottgun
tag
Sziasztok,
Tavaly váltott a munkahelyem t-mobileról, vodafonra és a Redmi Note 2 telefonom használhatósága nagyon megromlott, sokszor nem tudott hívást indítani, nem értették amit mondok, a mobilnet pedig szinte használhatatlan lett, továbbá amint átléptem az országhatárt kikapcsolt a hálózat. Pár hónapja cseréltem egy Redmi Note 4-re és azon kívül, hogy kiírja dísznek a 4G-t a jobb felső sarokba, alig javult a használhatósága. (A 2. SIM foglalatban lévő 30-as kártyám rendben üzemel, viszont azon nincs mobilnet (és az nem ingyenes).
Mi lehetne a megoldás? Hagyjam a kínai telefonokat, térjek vissza Samsung/Sony telefonokhoz? -
Trailblazer
veterán
És ez az ún. védelem mikor lép életbe a Red Wolf-ban? (026 persze, a hiányos 027-et nem vagyok hajlandó felrakni.) Ma megnéztem az elmúlt napokban linkelt stabil MIUI-t (aztán mégis ment vissza a mi-globe-os beta, különböző zavaró dolgok, illetve mások hiánya miatt), és úgy agyoncsapta a recovery-t, hogy öröm volt nézni. Illetve bosszúság, mert lehetett megint fastbootozni. Meg lehetne az egészet kerülni, amennyiben a MIUI install végén nem rebootolná magától a telefont, mert a backupból visszatettem volna a recovery-t, de ugye neki felül kellett ebben is bírálnia, hogy mikor induljon újra...
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz Trailblazer #25185 üzenetére
026-ban még asszem be kell kapcsolni, 027-ben default.
-
crok
Topikgazda
válasz Trailblazer #25188 üzenetére
Az XDA oldalukon van egy leírás
[Red Wolf] Install TWRP and root your device without breaking incremental OTA's!
Advanced - Special actions - Aggressive stock recovery deactivation
-
Trailblazer
veterán
Ezek be voltak pipálva, amit a linkeden a képeken lehet látni, közöttük az is, amit kiemeltél. Pluszban az "Enable Debugging in the ROM" szintén be volt -eddig- pipálva, de úgy látom, nem kell. Bár azt kötve hiszem, hogy emiatt repült a Red Wolf és lett helyette földbuta MIUI gyári recovery.
-
Dr. Gonzο
senior tag
Egy picit leblokkoltam a beállítások között. Hogyan tudom a médiafájlok alapértelmezett lejátszó programját megváltoztatni? Valami elkerülni a figyelmemet.
-
holozis_HUN
veterán
Milyen érdekes már... Wifin megjön rendesen a whatsapp üzenet, felugró ablak is. Mobilneten eg y idő után nem jönnek meg az üzenetek, de ha jönnek akkor is nincs felugró ablak... A miui nem szereti a mobilnetet úgy érzem
El errar es humano y el perdonar, divino.
-
Gremovan
csendes tag
válasz holozis_HUN #25196 üzenetére
Lehetséges hogy ez a beállítás a ludas?
Beállítások - Akkumulátor és teljesítmény - Teljesítmény - jobbra fent fogaskerék. És az első menüpont. Adatkapcsolat kikapcsolása ha ... nálam ez soha. Nálad? -
KamuMazsola
őstag
válasz holozis_HUN #25196 üzenetére
Biztos hogy beállítási hiba. Én 90 százalékban mobilnettel használom a telót és nincs ilyen hiba.
Üdv.: KamuMazsola
-
SteveHarris
csendes tag
Sziasztok!
Csatlakoztam hozzátok egy 4/64 gb-s verzióval. MIUI Global stable rom van rajta és szeretnék is ezen maradni. Viszont rootolni szeretném. Bootloader nyitás folyamatban. Előre is elnézést kérek a láma kérdésekért, még kezdő vagyok a témában.
Az lenne a kérdésem, hogy rootolás után ha frissítem az aktuális romot egy újabbra, akkor a root jogom elveszik?
A twrp telepítés során szükséges telepítendő fájlokat (twrp, lazyflasher, magisk) hova kell letölteni? A telefon tárhelyére vagy a PC-re? TWRP telepítés után hogy tudom flashelni a lazyflashert?
Mik a legújabb twrp, magisk, lazyflasher verziók?Segítségeteket előre is köszönöm. Még egyszer bocsánat a láma kérdésekért, de valahol el kell kezdeni…
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Politika
- iPhone topik
- Asszociációs játék. :)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fotonikus chipekbe fektet az EU
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Androidos tablet topic
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Mazda topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest