Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csabyka666

    addikt

    Üdv mindenki!

    Másik topicban kérdeztem már, de lehet itt jobb helyen vagyok. Szóval...
    Adott egy 150/50-es Telekom optikai vonal, rajta egy Sagem F@st 5655v2 AC eszközzel. Kábelen majdnem jön is a 150/50, viszont WiFi-n közel sem. A Sagem WiFi-je nagyon vacak (gyenge a lefedettség, de a sebességet sem hozza), így jelenleg egy Canyon CNP-WF514N3A (alias TP-Link TL-WR1043ND) szolgáltatja a WiFi-t, gyári firmware-rel. Direkt nem csináltam új alhálót, Sagem oszt mindent, 192.168.1.64-től indul a pool, 1.1-en érem el az admin felületet, a Canyon-on DHCP kikapcsolva, LAN1-be megy a net, 192.168.1.2-n érem el. Canyon gigabites LAN portokkal rendelkezik, a Sagem felől látom is, hogy a link 1Gbps, de a WiFi borzalmas, pedig a jelerősség megvan, a levegő tiszta, 1-2 nagyon gyenge WiFi van csak, illetve raktam rá a gyári kis antennák helyett 3 nagyobbat (egyformák).

    A lényeg: kipróbáltam az összes csatornát, de 30Mbps-nél gyorsabb WiFi-t nem tudtam csinálni. Némelyiken csak 8Mbps, de a max is csak 30Mbps. A router a padláson van, deszka födém, közvetlenül a közelében is csak max 60 megát mértem telefonnal. Minden eszköz N-es.

    Gondoltam arra is, hogy a Sagem borzalmat átrakom passthru módba, akkor amennyire lehet kizárnám, de nem igazán látom, ez hogyan hatna egy másik eszköz WiFi-jére. Olyan, mintha a Sagem érezné, hogy 3rd party WiFi-n akarom használni, és belassítaná.

    Egyelőre kifogytam az ötletekből, bármilyen segítséget szívesen fogadok.

    Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

Új hozzászólás Aktív témák