Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Clemi

    veterán

    Sziasztok, lehet hogy hülye kérdésem van, de megkérdezem.

    Adott az otthoni hálózat ami egy TP-Link Archer C5 router mögött csücsül. Adott két asztali PC az egyikben egy TP-Link T4U a másikban T2UH USB adapter.
    Az egyik dolog, hogy mindkét adapter, csak kb az adattáblájukon megadott sebességnek csak kb a felét tudja. :(((
    A 850/200 natív sebességet tudó (az alaplap gigabites hálókártyáján mérve kábellel) Digineten a T4U USB3 portra csatlakoztatva a 867 Mbs helyett max 400-at tudott, de azt csak egyszer sikerült mérni, többnyire 300 alatt marad a mért letöltési sebesség, de a T2UH is max 220 körüli sebességet tudott ugyanazon a porton. Ez így normális vajon? Miért nem tudja a névleges sebességet egyik adapter sem?

    A másik ami végül is kérdés, hogy milyen módon illetve milyen beállítás kell, hogy az adpaterek használják a 2,4 és az 5Ghz-es sávot is egyszerre, összeadva így a sebességeket. Egyáltalán ez lehetséges? :F Az adapterek adatainál úgy szerepel például, hogy 400Mbps (2,4Ghz) + 867Mbps (5Ghz).

    A Routeren be van kapcsolva a Dual Band, de csak az egyik sávra lehet egyidőben csatlakozni. a WDS bridging lenne ez az opció? :F Bekapcsolni nem tudom, mert nem kattintható.

Új hozzászólás Aktív témák